به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داد «کریم خان» دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی تنها چند هفته پیش از صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی مطلع شد که از سوی یکی از کارکنان خود به تجاوز جنسی متهم شده است.
طبق گزارش وال استریت ژورنال، این کارمند زنی مسلمان و وکیل اهل مالزی، متاهل و دارای فرزند و در دهه چهارم عمرش بوده که ادعا کرده کریم خان بارها در مکانهایی چون نیویورک، کلمبیا، کنگو، چاد، پاریس و همچنین در خانهای متعلق به همسر کریم خان در لاهه به او تعرض کرده است. این کارمند زن در شکایتش علیه کریم خان گفته که کریم خان تجاوزهای سریالی خود به او را در دسامبر ۲۰۲۳ ابتدا در اتاقش در هتل میلنیوم هیلتون در مجاورت سازمان ملل در نیویورک شروع کرده است و کریم خان در آن زمان در پاسخ به درخواست این زن برای گفتوگو با او درباره رفتارهایش او را به اتاق خود در این هتل احضار کرده بود.
به نوشته این روزنامه آمریکایی این دستیار دادستان کل دیوان بینالمللی کیفری در شهادتهایی که به مقامهای سازمان ملل علیه کریم خان مطرح ساخته ادعا کرده که اغلب به خاطر وظایف شغلی خود مجبور بوده کریم خان را در سفرهایش به نقاط مختلف جهان همراهی کند و بعد از وقوع اولین تعرض جنسی به خود، تا ماهها پس از آن هدف تجاوزات جنسی از سوی وی قرار گرفته است.
به نوشته وال استریت ژورنال کریم خان به واسطه وکلای خود این اتهام را رد و تاکید کرده است: «این اتهام که من در هر گونه جرم جنسی دست داشتهام کاملا نادرست است.»
او اظهار داشته که از ترس تلافیجویی و از دست دادن شغلش، مدتی سکوت کرده و نگران بود شکایت رسمیاش روند تحقیقات درباره جنگ غزه را مختل کند.
روزنامه آمریکایی در ادامه این مطلب نوشت در بهار ۲۰۲۴ پس از آنکه مشخص شد کریم خان در حال بررسی صدور احکام بازداشت علیه مقامات رژیم صهیونیستی در ارتباط با جنایات و نسل کشی در نوار غزه است یک گفتگوی تلفنی را با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده داشته که در آن بلینکن تلاش داشت او را از صدور این احکام بازداشت منصرف کند اما دادستان دیوان کیفری بینالمللی استدلالهای وزیر خارجه سابق ایالات متحده را برای منصرف شده از صدور این احکام نپذیرفت اما درست در همان زمانی که او درگیر این گفتگوی تلفنی بود به او اطلاع داده شده که متهم به تجاوز جنسی شده است.
وال استریت ژورنال تصریح کرد رژیم صهیونیستی و متحد شماره یک آن، واشنگتن، تا زمانی که دیوان بینالمللی کیفری تحقیقاتی علیه روسیه از بابت اتهامات ادعایی ارتکاب جنایات جنگی در اوکراین به اجرا در میآورد روابط خوبی با این دیوان برقرار و از آن حمایت میکردند اما پس از طرح شکایات از رژیم صهیونیستی در این دیوان به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و نسلکشی در نوار غزه و تحقیقات این دادگاه از این رژیم «تهدید به از بین بردن ائتلاف جدیدالتاسیس این دادگاه با واشنگتن کرد.»
وال استریت ژورنال نوشت: «اتهاماتی که علیه کریم خان مطرح شدند با مسائل مرتبط با جنگ غزه در هم تنیده شدند. درست ۲ هفته و نیم بعد از آنکه کریم خان در بهار سال گذشته از مطرح شدن اتهامات جنسی علیه خود اطلاع پیدا کرد مقامهای آمریکا و اسرائیل را با اعلام چشمگیرترین حکم بازداشت در تاریخ این دادگاه یعنی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، غافلگیر کرد. چون این نخستین بار در تاریخ فعالیت دیوان بینالمللی کیفری بود که دادستان این دیوان برای یک رهبر متحد با غرب که به صورت دموکراتیک انتخاب شده حکم بازداشت صادر کرد، در حالی که ایالات متحده چندین ماه برای جلوگیری کردن از این اتفاق تلاش کرده بود.»
این روزنامه آمریکایی اما بدون اشاره به تهدیدات و فشارهای ایالات متحده بر کریم خان به منظور انصراف از صدور این احکام بازداشت ادعا میکند انگشت اتهام را به سمت دادستان دیوان بینالمللی کیفری گرفته و ادعا میکند او «به هدف محافظت از خودش در برابر اتهامات تجاوز جنسی» به اعلام احکام بازداشت علیه نتانیاهو وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پرداخته است.
کریم خان همچنین یک روز قبل از اعلام این احکام بازداشت، سفرش به غزه و سرزمینهای اشغالی را لغو کرد.
این دادستان از طریق وکلایش تاکید کرده که تصمیمش برای صدور احکام بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت هیچ ربطی با شکایتی که از او به خاطر اتهام تجاوز جنسی مطرح شده ندارد.
وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشته است: «همچنان که دفتر کریم خان در بهار ۲۰۲۴ این احکام بازداشت را در نظر داشت او برای یک سفر مهم به نوار غزه و اسرائیل تدارک میدید و ماهها برای اجرای این سفر تلاش کرده بود.
او از توماس لینچ، وکیل آمریکایی که مشاور نزدیک دیوان بینالمللی کیفری بود خواست تا هماهنگیهای این سفر را انجام دهد. او همچنین روی واسطهگری غیرمنتظره آلن درشوویتس، وکیل و استاد حقوق دانشگاه هاروارد که نزدیک به نتانیاهو است برای هماهنگ سازی دیداری محتاطانه با این رهبر اسرائیل حساب باز کرده بود.
مقامهای آمریکایی شامل آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه سابق و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید داشتند به اسرائیلیها فشار وارد میکردند تا اجازه به ورود او بدهند چون از نظر آنها این سفر کریم خان یک فرصت کلیدی بود تا او را متقاعد سازند که صدور احکام بازداشت اقدام مناسبی نیست.
اسناد دیوان کیفری بینالمللی از یک گفتگوی تلفنی کریم خان با بلیکن در سوم مه ۲۰۲۴ توسط وال استریت ژورنال بررسی شدند نشان میدهند که کریم خان به بلینکن گفته است سفر او به اسرائیل و غزه یک فرصت مهم برای درک وضعیت میدانی خواهد بود. او همچنین گفت نیاز به زمان برای تحلیل اطلاعاتی که تیمش گردآوری کرده قبل از اتخاذ تصمیم درباره صدور احکام بازداشت دارد.
بلینکن استدلال کرد که اسرائیل دارای یک قوه قضایی مستقل بوده که قادر به تحقیقات درباره نقض قوانین بینالمللی از سوی مقامات در طول جنگ بدون نیاز به مداخله دیوان بینالمللی کیفری است. اساسنامه سال ۱۹۹۸ دیوان بینالمللی کیفری در اکثر پروندهها به این دیوان اختیار مداخله را تنها در زمانی که مقامهای جایی نخواهند یا نتوانند خودشان عدالت را اجرا کنند اده است.
کریم خان در پاسخ گفت نظام قضایی اسرائیل دارای نقاطی کور به ویژه در رابطه یکی از مسائل محوری پرونده شکایات علیه نتانیاهو و گالانت یعنی جلوگیری عمدی نیروهای اسرائیلی از تحویل کمکهای بشردوستانه به غزه به عنوان یک اقدام جنگی است.
بلینکن گفت آمریکا دارد به اسرائیل فشار میآورد تا اجازه به ورود کمکهای بیشتری بدهد و صدور احکام بازداشت میتواند برای این موضوع زیانبار باشد. او همچنین به کریم خان هشدار داد این احکام بازداشت در صورت صدور باعث نقش بر آب شدن مذاکرات حساسی که ایالات متحده بین حماس، اسرائیل و کشورهای عربی سازماندهی کرده تا به آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست) منجر شود خواهد شد.
بلینکن از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده اما چیزی که قبلا آشکار نشده بود این است که کریم خان در همان زمان گفتگوی خود با بلینکن مطلع شده که به تجاوز جنسی متهم شده است.»
دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در ماه فوریه کریم خان و دیوان بینالمللی کیفری را از بابت صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو هدف تحریم قرار داده است.
کریم خان ضمن تکذیب اتهامات جنسی مطرح شده علیه خود تصریح داشته که این اتهامات بخشی از تلاشی گستردهتر برای تضعیف دیوان کیفری بینالمللی هستند. این در حالی است که با داغتر شدن هر چه بیشتر مساله تحقیقات درباره فلسطین، مقامات دیوان نگران فعالیت تیمی از ماموران آژانس جاسوسی اسرائیل، موساد، در لاهه شدند. در تابستان ۲۰۲۴، این دیوان تجهیزات امنیتی را در خانههای دادستانهای ارشدی که روی این پرونده کار میکردند، نصب کرد.
به نوشته این روزنامه آمریکایی مقامات دیوان کیفری بینالمللی گفتند که کریم خان روزهای پنجشنبه و جمعه توسط از سوی بازرسان سازمان ملل مورد بازجویی قرار گرفته است.
کریم خان در پاسخ به سوالات روزنامه وال استریت ژورنال به واسطه وکلایش تاکید کرده این واقعیت که قضات دیوان کیفری بینالمللی احکام بازداشت علیه مقامات اسرائیل را تأیید کردهاند، این را برجسته میسازد که شواهد و مدارک «مطابق با آستانه قانونی سختگیرانه مورد نیاز» طبق قوانین دادگاه است. وکلای کریم خان گفتند که او در مارس ۲۰۲۴، قبل از طرح اتهامات ادعایی تعرض جنسی علیه خود، به مقامات وزارت امور خارجه ایالات متحده اطلاع داده بود که تصمیم دارد برای صدور این حکمهای بازداشت درخواست دهد. آنها افزودند که خود کریم خان پس از پایان تحقیقات داخلی دیوان کیفری بینالمللی، درخواست تحقیقات خارجی در مورد این ادعاها را داده است.
کریم خان از طریق وکلایش گفت که از «تلاشها برای بیاعتبار کردن او و تخریب اعتبار شخصیاش از طریق رسانهها، به دلیل نقش او در صدور حکمهای بازداشت» آگاه است.
انتهای پیام
نظرات