• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1404022216054
  • خبرنگار : 50233

با همکاری جهاد دانشگاهی استان انجام شد

برگزاری همایش بررسی جایگاه حیوانات در مطالعات پیش بالینی در سمنان

برگزاری همایش بررسی جایگاه حیوانات در مطالعات پیش بالینی در سمنان

ایسنا/سمنان همایش بررسی جایگاه حیوانات در مطالعات پیش بالینی و درمان‌های نوین دامپزشکی از طریق پزشکی بازساختی با حضور سرپرست ایرانی‌تبار بخش نانوتکنولوزی دانشگاه UCL انگلستان برگزار شد.

پروفسور الکساندر سیفعلیان امروز (۲۲ اردیبهشت) در این رویداد علمی که به همت جهاد دانشگاهی استان و دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان برگزار شد با اشاره به سوابق علمی خود اظهار کرد: در سال ۱۹۹۷ موفق به پذیرش در یک دانشگاه انگلیس شدم و در یک پژوه مشترک با دو پروفسور دانشگاه‌های انگلستان در زمینه ساخت رگ مصنوعی فعالیت کردیم.

وی با اشاره به موفقیت خود در ساخت اولین رگ مصنوعی تصریح کرد: این رگ مصنوعی را در حیوانات مختلف و از جمله در خوک استفاده کردیم و نتایج خوبی داشت اما بعدها در پروژه استفاده از این تجربه در انسان موفق نشدیم.

سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه UCL انگلستان ادامه داد: یکی از حیواناتی که من برای طرح های آزمایشی از آن استفاده می‌کنم و عمدتا نتایج مثبتی به همراه داشته، گوسفند است.

وی با اشاره به استفاده از این رگ‌ها در انسان‌های عمدتا مسن گفت: به دلیل اینکه عمده بیمارانی که با مشکل عروقی مواجه‌اند، سن بالای ۶۰ سال داشتند و سلول‌ها معمولا در این مقطع از زندگی رشد مناسبی ندارند، استفاده از این دستاورد در بیماران چندان موفق نبود. البته ممکن است در یک بازه ۱۰ یا ۲۰ ساله دیگر با رشد بیشتر پزشکی چنین موفقیتی حاصل شود.

سیفعلیان مطالعه روی کالبدشناسی زانو، استخوان، پوست، دریچه های قلب را از دیگر فعالیت های علمی خود برشمرد و با اشاره به طرح مطالعاتی خود برای ساخت برخی اندام‌های انسانی از جمله گوش، بینی، رگ و ... گفت: برای ساخت این اندام‌ها از مواد و روش‌های مختلفی و از جمله بهره‌گیری از دو گروه از مواد برپایه نانوتکنولوژی و... استفاده کردم.

این دانشمند ایرانی مقیم خارج از کشور از مطالعه خود روی خصوصیات حشراتی همچون پروانه در مقیاس نانو در زمینه تکوین مواد و شبیه سازی خبر داد و گفت: در این طرح به منظور شکل دهی مواد برای به وجود آوردن عضو، از داربست ۳ بعدی و سپس از سلول های بنیادی استفاده کردیم.

وی از ساخت اولین نای مصنوعی دنیا توسط خود و استفاده از آن در بیمار سرطانی در اروپا خبر داد و گفت: ساخت این نای در رسانه‌های معتبر دنیا، بازتاب بسیار زیادی داشت.

وی با بیان اینکه پزشک جراح این بیمار معتقد بود که این بیمار سرطانی احتمالا ظرف ۱۰ روز فوت می‌کند ادامه داد: با پیوند نای مصنوعی این بیمار یک سال و هشت ماه از این نای استفاده کرد و متاسفانه بعد از آن فوت شد.

اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی انجام می شود

سیفعلیان با اشاره به علاقه خود برای اجرایی کردن یک پروژه در زادگاهش در استان سمنان گفت: در همین ارتباط با همکاری جهاد دانشگاهی استان راه اندازی مرکز تجاری سازی نانوتکنولوژی و پزشکی بازساختی (تولید تاندون) در دستور کار قرار گرفته که این هفته اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی با همکاری جهاد دانشگاهی استان انجام می‌شود.

سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه UCL انگلستان از تجاری‌سازی اندام‌ها با استفاده از مواد نانوکامپوزیت مبتنی بر گرافن و فناوری سلول‌های بنیادی به عنوان یک گام مهم برای موفقیت در این بخش نام برد و افزود: با توجه به اینکه تجاری‌سازی نیازمند حمایت مالی است، خوشبختانه دولت و جهاد دانشگاهی استان در این زمینه حمایت خوبی داشتند.

به گزارش ایسنا، قرار است شنبه آینده اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی توسط این دانشمند ایرانی مقیم خارج در مجتمع تحقیقاتی، خدماتی، آموزشی و فرهنگی جهاد دانشگاهی استان سمنان در مهدیشهر انجام شود.

همچنین سال گذشته با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور وقت، از محصول فناورانه نانو کامپوزیت برپایه گرافن به عنوان ماده اولیه تولید تاندون در جهاد دانشگاهی استان سمنان رونمایی شد. نام اصلی این محصول دانش‌بنیان، نانوکامپوزیت بایومیمتیک (زیست الهام) بر پایه گرافن به عنوان ماده اولیه برای تولید تاندون است که طرح اولیه آن با همکاری پروفسور سیفعلیان، دانشمند برتر حوزه بیوتکنولوژی و پزشکی بازساختی و از سوی جهاد دانشگاهی استان به عنوان یک طرح شاخص ملی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه شد و به عنوان طرح شاخص فناورانه در جهاد دانشگاهی کشور نیز تصویب شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha