محمد فوقی دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در آیین رونمایی از کتاب طب سوزنی برای درمان بیماریهای پوستی با اشاره به پیشرو داشتن هفته اسناد ملی، اظهار کرد: شعار امسال اسناد ملی «روایت ماندگار» نامگذاری شدهاست، این هفته فرصتی برای بازشناسی اسناد و اهمیت آن در جامعه است، چراکه هرچه آگاهی عمومی افزایش یابد تلاش برای حفظ آن افزون خواهد شد.
وی افزود: اسناد گنجی گرانبها و دارایی مکتوب یک ملتند که باید حفظ و در اختیار نسلهای بعد قرار دادهشود.
فوقی با بیان اینکه اسناد پل انتقال تاریخ و فرهنگ میان نسلها و راهبردی برای یادآوری زیست جوامعند، تصریح کرد: بهترین ابزار برای تجزیه و تحلیل شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک ملت شمرده میشود.
وی با بیان این که براساس آمار انتشار دستکم ۱۰ نسخه از کتابهای تازهانتشار به این نهاد واگذار میشود، افزود: نقد و رونمایی از برنامههای این نهاد است که در راستای نهادینهسازی فرهنگ کتابخوانی و بهرهگیری از انواع علوم انجام میشود.
دانشی ۶ هزار ساله که ریشه در شرق دارد
نادعلی اسماعیلی نویسنده کتاب طب سوزنی برای درمان بیماریهای پوستی با بیان این که طب سنتی سابقه تاریخی زیادی در ایران ندارد، گفت: در سال ۱۳۷۵ این طب تأیید شد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از دو هزار نفر از پزشکان متخصص و عمومی در این حوزه طب سوزنی فعالیت دارند و در سال ۲۰۲۱ از سوی یونسکو بعنوان طب رسمی در جهان شناخته شد، پیش از آن طب مکمل بود.
اسماعیلی اضافه کرد: براساس اسناد و مدارک از پنج هزار و ۵۰۰ تا شش هزار سال قبل طب سوزنی به شکل سنتی در چین رواج داشتهاست، کتاب طب سوزنی توسط یکی از پزشکان دربار چین نوشته شد و در ادوار بعدی موضوعات آن توسعه یافت، اما مبنا تغییر نکرد.
وی از امکان درمان با امکانات اندک در طب سوزنی خبر داد و گفت: در این طب بیش از ۱۰ شیوه تشخیص بیماری داریم و تا به حال ۲۲۰ بیماری قابلدرمان با طب سوزنی کشف شدهاست.
پژوهشگر ارشد طب سوزنی با اشاره به تشابه لاله گوش انسان با جنین گفت: بدن انسان توانایی تشخیص بیماری را دارد، بیش از ۲۰۰ نقطه روی گوش وجود دارد که هر تغییر روی آن گویای نوع بیماری است. هر تغییر یک آژیر بوده که به کمک آن میتوان نوع درمان را انتخاب کرد.
اسماعیلی درباره چرایی دشواری پذیرش طب سوزنی، گفت: از موضوعاتی که سبب شد طب سوزنی به سادگی موردتایید پزشکان قرار نگیرد شبکههای انرژی بدن بود که به دلیل قابلمشاهده نبودن، تایید نمیشود. امروز دستگاههایی وجود دارد که قادر به ردیابی مسیرهای انرژیاند و درمان براساس همین نقاط انجام میشود.
این پژوهشگر درباره کاربردهای این طب، اظهار کرد: درمانهای حوزه دامپزشکی، پیشگیری، تسکین درد، درمان و بخش دیگری که در ایران کمتر انجام شده؛ بیهوشی به کمک طب سوزنی امکانپذیر است.
اسماعیلی افزود: از سال ۱۳۶۷ برخی پزشکان در دانشگاه علوم پزشکی بابل بستر آموزش این طب را فراهم کردند که تا پیش از آن امکانپذیر نبود. سال ۱۳۶۶ نخستین کتاب درمان اعتیاد منتشرشده توسط کمیته انقلاب اسلامی را نوشتم و همان سال اولین مرکز درمان اعتیاد زیر نظر نهادهای دولتی متولی را راهاندازی کردیم. در دهه ۷۰ اعلام شد طب سوزنی در درمان اعتیاد اثرگذار است و همچنین وزارت بهداشت این موضوع را تایید کرد.
وی با اشاره به نوپا بودن این طب در جامعه پزشکی ایران یادآور شد: یکی از وزرای بهداشت ادوار پیشین اعتقاد به لزوم توسعه طب سوزنی بویژه در دانشگاهها داشت و در مصاحبهای گفته بود که باید صدها دانشجو در این حوزه فعال باشند، این طب در ایران نوپا تست اما در دنیا جدید نیست، در ارمنستان بیش از سه دانشکده تخصصی طب سنتی دارد در حالی که جمعیت آن به اندازه مشهد است.
اسماعیلی درباره نگرانیهای مردم درباره طب سوزنی گفت: ما ثابت کردیم یکی از روشهای درمان برخی بیماریهای سختعلاج، طب سوزنی است. تمامی ابزارها یک بار مصرفند و نکته قابلتامل آن که محدودیت درمان نداریم و بسیاری از بیماریهای طب جدید در طب سوزنی هم قابلدرمان و تسکین است.
این پژوهشگر طب سوزنی اظهار کرد: طول درمان در طب سوزنی طولانی نیست اما شاید ادواری باشد. این درمان آسیبزا نبوده و عوارض ندارد، بنابراین این طب نسبتا ناشناخته اما مفید بوده که هر آنچه درباره آن بگوییم، اندک است.
وی درباره دلایل مغفول ماندن این طب در ایران گفت: باوجود آن که تعداد فعالان این حوزه اندک است گرایش به سوی طب سوزنی بویژه در کلانشهرها رشد داشته، از دهه ۷۰ درخواست اعزام پزشکان به چین ببهرهگیری از استادان چینی را داشتیم، اعزام انجام شد اما برخی پزشکان به کشورهای دیگر رفتند. پیشبینی من رشد پنج هزار نفری پزشکان طب سوزنی در آینده نزدیک ایران است.
۱.۵ برابر سرانه جهانی مصرف دارو داریم
عضو هیات مدیره طب اعتیاد کشور گفت: بیش از ۲۵ درصد آیات قرآن تأکید بر علم و علمآموزی است، امروز در ایران یک و نیم برابر سایر جهان مصرف دارو داریم، این که چرا درمان با هزینه اندک و علمی را نمیپذیریم جای سوال است.
محمدرضا چراغعلی اظهار کرد: هر چه هزینه درمان را؛ بویژه در این دوران از اقتصاد کشور کاهش دهیم، بیشتر به کاهش سرانه هزینه درمان جامعه کمک کردهایم.
به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از کتاب «طب سوزنی در درمان بیماریهای پوست» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی مازندران انجام شد.
انتهای پیام
نظرات