عبدالوهاب سهلآبادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کانون عالی کارفرمایان انجمن صنفی کشور متشکل از کلیه انجمنها و کانونهای استانی و کشوری است که در کنار کانون عالی کارگران، یکی از تشکلهای فراگیر در سطح استانی، ملی و بینالمللی بهشمار میرود.
وی افزود: سازمان بینالمللی کار (ILO) مرکز جهانی در حوزه کار و کارفرمایی است که سالی یکبار در ژنو تشکیل جلسه میدهد و ایران نیز عضو این مجمع است، در همین راستا کانون کارفرمایان کشور که بهعنوان یک تشکل فرامرزی است، در بسیاری از نهادهای کلیدی کشور از جمله شورای اشتغال، شورای عالی کار، شورای حقوق و دستمزد و هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی دارای نماینده رسمی، حق رأی و نقش قانونی است.
عضو هئیتمدیره انجمن صنفی کارفرمایان کشور با بیان اینکه متولی این کانون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، بیان کرد: کانون کارفرمایان نقش بسیار مهمی در کشور ایفا کرده و میتواند بیش از پیش تأثیرگذار باشد، اما تاکنون بهصورت شایسته، مورد توجه قرار نگرفته است.
سهلآبادی افزود: برای نخستینبار روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت، مجمعی در سطح ملی در ارتباط با کارفرمایان برگزار شد که نزدیک به ۸۵۰ عضو در آن شرکت کردند و هیئتمدیره و بازرسان این نهاد انتخاب شدند. پس از تأیید رسمی کانون از سوی وزارت کار، بهطور قطع انتخابات داخلی برگزار خواهد شد و اعضای هیئتمدیره، مسئولیتها و سمتهای خود را تعیین خواهند کرد. امیدواریم با راهکارهای موجود، کارفرمایان کشور جایگاه واقعی خود را در قالب تشکل کانون کارفرمایی پیدا کنند، چرا که امروز شاهد آن هستیم که کانون کارفرمایان در شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت جایگاه و در ستادهای تسهیل استانی و کشوری نیز حضور ندارد. یکی از دلایل این حضور نداشتن، تنشها و اختلافات داخلی کانون در سالهای گذشته بوده، حال امیدواریم هیئتمدیره جدید بتواند، آرامش، همدلی و همگرایی را با خِرَد جمعی پیش ببرد و در کنار کانون کارگری و دولت، سهجانبهگرایی را محقق سازد تا دستاوردهای مؤثری برای جامعه کار و تولید رقم بخورد.
وی گفت: با وفاقی که امروز در جامعه کارگری و بین کارفرمایان شکل گرفته، امیدواریم این مسیر نسبت به سالهای گذشته با قوت بیشتری دنبال شود، همچنین انتظار داریم که کانون عالی کارفرمایان کشور بتواند، نقشی پررنگتر در سازمان بینالمللی کار (ILO) ایفا و جایگاه خود را در آن تثبیت کند. عضویت در هیئتمدیره آن سازمان(که سابق نیز محقق شده بود) میتواند مجدد با همدلی، پژوهش و فعالیت در کمیسیونهای مختلف، بهویژه در حوزه حقوق بینالملل کار محقق شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارات استان اصفهان و کشور با اشاره به اینکه نخستین هدفی که شورای عالی کارفرمایان ایران باید دنبال کند، ایجاد وفاق و همدلی است، مطرح کرد: امروز که دولت، دولت وفاق است و مقام معظم رهبری نیز بر اهمیت سرمایهگذاری در صنعت و تولید تأکید فرمودهاند، باید شورایی بین کارگران و کارفرمایان شکل گیرد تا بهصورت مشترک در زمینه حقوق مادی و معنوی دو طرف تصمیمسازی و پیشنهاد ارائه شود، تا بتوان مصوباتی در این حوزه داشته باشیم.
وی یادآور شد: امروز موضوعاتی چون واگذاری سهام بانک رفاه کارگران مطرح است، در صورتیکه این بانک متعلق به جامعه کار و کارگران است، همچنین تأمین اجتماعی که بر پایه سرمایهگذاری کارگران و کارفرمایان بنا شده، نباید با چالشهایی روبهرو شود که منجر به نپذیرفتن بیمهشدگان در برخی بیمارستانها و داروخانهها شود که این مسائل، نتیجه پرداخت نشدن حق بیمه مربوط به بیمارستان و یا نظام پزشکی بود که کار ناپسندی در استان اصفهان شکل گرفت.
سهلآبادی تأکید کرد: کانون کارفرمایان کشور با همدلی و همراهی درونی و تعامل با دولت و جامعه کارگری، میتواند برنامهها و طرحهای مؤثری را برای جامعه کارو تولید پیگیری، اجرایی و اطلاعرسانی کند.
وی متذکر شد: امروزه بسیاری از بیمارستانهایی که تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند و کارگران و بیمهگذاران از خدمات آنها استفاده میکنند، با کمبودهایی روبهرو هستند که معتقدیم این مشکلات باید هرچه سریعتر برطرف شوند و در این زمینه بهطور حتم از دولت مطالبهگری خواهیم کرد، حال از آنجایی که دولت، دولت وفاق و همافزایی است، امیدواریم که در این مسیر، گامهای مؤثری برداشته شود.
انتهای پیام
نظرات