• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404022316269
  • خبرنگار : 50212

استقرار ۱۶ مرکز تخصصی خرید گندم در استان مرکزی

استقرار ۱۶ مرکز تخصصی خرید گندم در استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی، از برنامه‌ریزی گسترده برای خرید تضمینی گندم مازاد تولید کشاورزان در سال جاری خبر داد و گفت: شبکه تعاون روستایی، به‌عنوان مباشر اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان، ۱۶ مرکز تخصصی خرید گندم در سراسر استان راه‌اندازی کرده است تا کشاورزان بتوانند با کمترین هزینه و سهولت، محصولات مازاد خود را عرضه کنند.

محمدحسین بهاور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به استانداردسازی فرآیند خرید در این مراکز، اظهار کرد: تمامی تجهیزات، از جمله باسکول‌ها و ابزارهای اندازه‌گیری، به‌صورت فنی کالیبره شده و تحت نظارت دقیق ناظران اداره کل غله قرار دارند. فرآیند خرید گندم به‌صورت شفاف و در حضور کشاورزان انجام می‌شود به‌طوری‌ که پس از نمونه‌گیری، میزان رطوبت محصول سنجیده شده و بر اساس توافق صورت‌ گرفته، صورت‌ وضعیت تنظیم و در سامانه‌های مربوطه ثبت می‌شود و این اطلاعات سپس برای پرداخت وجه به بانک عامل ارسال می‌شود.

وی با توجه به شرایط اقلیمی و تجربیات سال‌های گذشته، پیش‌بینی کرد که خرید تضمینی گندم ابتدا از شهرستان‌های شمالی استان شامل ساوه و زرندیه، آغاز شود و تا اوایل شهریورماه، همزمان با پایان فصل برداشت، ادامه یابد، افزود: امیدواریم شرایط آب‌وهوایی مساعد، منجر به برداشت قابل‌توجهی در سال جاری شود و مراکز خرید، همانند سال گذشته، نقش موثری در تسهیل فرآیند عرضه محصولات کشاورزی ایفا کنند.

مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی با اشاره به عملکرد سال گذشته، گفت: از مجموع سه میلیون تن محصولات کشاورزی تولید شده در استان، ۵۰۰ هزار تن گندم برداشت شد که ۴۳۹ هزار تن آن به‌ صورت مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شد. از این میزان، ۱۳۳ هزار تن(معادل ۳۰ درصد) توسط ۱۶ مرکز خرید وابسته به شبکه تعاون روستایی استان مرکزی خریداری شد. این عملکرد، استان مرکزی را در جایگاه دوازدهم کشوری در خرید تضمینی گندم قرار داد.

بهاور همچنین از رشد چشمگیر ۷۶ درصدی خرید گندم در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن خبر داد و افزود: این موفقیت نتیجه برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی بین دستگاه‌ها و همکاری کشاورزان بوده است. استان مرکزی با دارا بودن ۲۳۷ هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم(شامل کشت آبی و دیم)، یکی از قطب‌های مهم تولید گندم در کشور محسوب می‌شود.

بهاور با تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای این ظرفیت، اظهار کرد: امیدواریم شرایط اقلیمی در سال جاری به‌ گونه‌ای باشد که نه تنها تولید گندم در استان مرکزی افزایش یابد، بلکه جایگاه کشور در تولید این محصول استراتژیک نیز بهبود پیدا کند.

وی با بیان اینکه شبکه تعاون روستایی استان با تمام توان در کنار کشاورزان خواهد بود تا با ارائه خدمات مطلوب و تسریع در فرآیند خرید، گامی موثر در حمایت از تولید داخلی و امنیت غذایی کشور بردارد، تصریح کرد: انتظار می‌رود با اجرای این برنامه‌ها، استان مرکزی بار دیگر نقش کلیدی خود را در تامین گندم کشور به اثبات برساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha