معصومه محمدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سیستم بینایی یکی از سیستمهای حسی تاثیر گذار در تکامل رشد کودکان به شمار میآید و از آنجایی که پیشگیری اهمیت بیشتری نسبت به درمان دارد، توجه به امر مداخله به موقع در کودکان در این خصوص بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: در این بیماری چشمان کودک کاملا سالم و طبیعی به نظر میرسد و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود، اما کودک دید کافی ندارد و عدم تشخیص و درمان به موقع منجر به نابینایی و کم بینایی کودک خواهد شد.
محمدی تاکید کرد: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و از آنجایی که بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته هستند، غربالگری چشمان همه کودکان حداقل ۴ بار در سنین ۳ تا ۶ سال (پیش از دبستان) باید صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳ تا۶ سال هر ساله در سراسر کشور با هدف شناسایی کودکان دارای اختلال بینایی و مداخله به موقع در این کودکان آغاز و این برنامه در سه سطح انجام میشود که سطح اول توسط مربیان و غربالگران در پایگاههای مثبت زندگی و پایگاههای دائم ادارات بهزیستی شهرستان با چارت و دستگاه اپتیک پلاس، سطح دوم توسط اپتومتریستها و سطح سوم توسط چشم پزشکان صورت میگیرد.
وی توضیح داد: در سال گذشته غربالگری تعداد ۴۲ هزار و ۹۳۴ کودک در پایگاههای سراسر استان صورت گرفت که از این تعداد نزدیک به ۲۵۰۰ کودک مشکوک به اختلال بینایی بودند که مورد بررسی قرار گرفته و به سطوح بالاتر جهت درمان ارجاع داده شدند.
محمدی خاطرنشان کرد: ۴۵ پایگاه دائمی در چهارمحال و بختیاری و بیش از ۸۰۰ پایگاه سیار در این حوزه و برای غربالگری در استان وجود دارد.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در پایان گفت: سال گذشته بیش از ۹۰۰ میلیون ریال کمک هزینه عینک به افراد بیبضاعت و کمبضاعت و مبلغی بیش از ۸۰۰ میلیون ریال جهت هزینه معاینه این افراد پرداخت شد.
انتهای پیام
نظرات