جواد زنگنه سهشنبه ۲۳ اردیبهشت در جمع خبرنگاران در محل نهالستان قدس، با بیان اینکه تمامی حریقهای ما از طریق اراضی کشاورزی وارد مراتع شده است، به اهمیت منابع طبیعی و مراتع در زمینه تولید غذا و اکسیژن اشاره کرد و افزود: مراتع عامل اصلی تولید اکسیژن و غذا هستند و از سوی دیگر نقش مهمی در حفظ آب و خاک دارند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مراتع روان آبها را به ذخایر زیرزمینی منتقل میکنند، تصریح کرد: در مراتع بین دو تا ۱۲ تن کنترل فرسایش خاک صورت میگیرد.
زنگنه با بیان اینکه معمولاً ۱۰ سانتیمتر روی خاکها که همان خاک حاصلخیز است دچار فرسایش میشود، ادامه داد: هدف اصلی ما حفظ مراتع آب و خاک و جلوگیری از فرسایش خاکهای حاصلخیز در سطح کره زمین است.
وی تاکید بر اینکه شهرستان ملایر در زمینه اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از اطفای حریق زو شهرستانهای برتر استان همدان است، افزود: در حال حاضر ۱۵۶ هزار هکتار اراضی ملی و ۱۳۸ هزار هکتار مراتع در معرض حریق در سطح شهرستان وجود دارد.
وجود ۳۰ نقطه بحرانی حریق در سطح شهرستان ملایر
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ نقطه بحرانی حریق در سطح شهرستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در مناطق بحرانی و روستایی تیمهای اطفاء حریق تشکیل شده و کلاسهای آموزشی در همین رابطه برگزار شده است.
زنگنه با اشاره به مساعدتها، همراهی و کمکهای مردم روستاها در رابطه با اطفاء به موقع حریق، افزود: متاسفانه اعتبارات ما در بحث حفاظت از مراتع بسیار پایین است و ما با کمبود تجهیزات و اعتبارات در این زمینه مواجه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تیمهای اطفا حریق در روستاها تجهیز شود، گفت: برای هر کدام از نقاط بحرانی باید یک خانه اطفای حریق و تجهیزات کامل احداث شود و این امر نیازمند تامین اعتبار است.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل گرما و احتمال بروز حریق در عرصههای منابع طبیعی تصمیم گرفتیم که با حضور اصحاب رسانه یک مانور اطفاء حریق در همین رابطه برگزار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم مردم در همه عرصهها در این زمینه کمک حال ما باشند، خاطرنشان کرد: عامل اصلی حریقهای سطح شهرستان عامل انسانی بوده که در روزهای تعطیل رخ میدهد بنابراین انتظار داریم کشاورزان و دامداران در عرصههای منابع طبیعی از روشن کردن آتش شدیداً خودداری کنند.
این مقام مسئول تاکید کرد: رهاکردن شیشهها و اجسام فلزی در مراتع سبب آتشسوزی میشود، همچنین مردم باید بدانند که آتش زدن باقیمانده در علوفهها و شاخ و برگ درختان، سبب گسترش شدید آتش شده و عواقب خطرناکی در بر دارد.
زنگنه با تاکید بر لزوم پاکسازی مراتع، خاطرنشان کرد: سال گذشته هشت مورد حریق داشتیم که در نطفه خفه شد، و شهرستان ملایر در زمینه اطفاء حریق و اقدامات پیشگیرانه جزو شهرستانهای برتر استان همدان به شمار میرود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر به همکاری نهادهایی مثل هلال احمر، محیط زیست، بسیج، دهیاریها، شوراهای اسلامی، شهرداریها، دانشگاه ملی ملایرف راهداری و واحد مدیریت بحران منابع فرمانداری ملایر در بحث پیشگیری و اطفاع حریق اشاره کرد.
وی با اشاره به به گرمای زود هنگام، تصریح کرد: بهطور قطع باید اقدامات پیشگیرانه در بحث اطفای حریق با دقت و سرعت بیشتری انجام شود.
زنگنه به اقدامات پیشگیرانه قبل از حریق و شناسایی نقاط بحرانی در بخش جوکار، بخش مرکزی، بخش سامن و بخش زند اشاره کرد و گفت: در این بخشها ۳۰ روستا به عنوان نقاط بحرانی شناسایی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه وسعت نهالستان قدس ملایر ۲۰ هکتار است و سالانه یک میلیون اصله نهال تولید میکند که عمده آنها صنوبر هستند، گفت: این اقدام گام موثری در راستای کنترل چوب و جایگزین شدن چوبهای جنگلی و همچنین تامین نیاز چوب منبتکاران ملایر به شمار میرود.
زنگنه با تاکید بر اینکه نهالهای تولید شده در نهالستان قدس در سطح استان توزیع میشود، افزود: این نهالستان گامی موثر در راستای پویش کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور است.
انتهای پیام
نظرات