اصغر احمدی امروز ۲۳ اردیبهشت در این همایش اظهار کرد: سه برابر سطح استان پوشیده از گونههای گیاهی مرتعی است و تعداد جوامع و بهرهبردار وابسته به مراتع چهارمحال و بختیاری، به مراتب بیشتر از بهرهبردارانی است که از جنگل بهصورت اصولی استفاده میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: درجه و اهمیت مراتع استان کمتر از جنگل نیست زیرا زمانی که میگوییم رویشگاه زاگرس درواقع تلفیقی از رویش جنگلی و مرتعی را شامل میشود.
وی در ادامه افزود: درجه و اهمیت گونههای مرتعی و همچنین مرتع، درحفظ خاک کشور طبیعتاً اثرگذاری زیادی دارد.
احمدی در رابطه با مراتع گفت: حفظ منابع و مرتعها صرفاً بهعنوان یک شعار به حساب نمیآید بلکه اینها یک زیرساخت و زیربنایی برای حفظ آب و خاک است.
وی ادامه داد: سدهایی که ایجاد میشوند اگر در بالادست حوضهها، پوشش گیاهی حفظ نشود انباری از رسوبات و خاکها پشت سدها تلنبار میشود و بعدها باید هزاران میلیارد هزینه صرف شود تا پشت این سد لایهروبی صورت گیرد، بنابراین حفظ منابع طبیعی در هر قسمت از زندگی ما تاثیرگذار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: رویشگاه زاگرس چه در جنگل و چه در مراتع، تولید کننده اکسیژن کشور است که میتوان از آن به عنوان تنفسگاه کشور یاد کرد، همچنین این رویشگاه تولید کننده آب کشور است و حدود ۱۰ درصد آب کشور توسط مراتع و جنگلهای زاگرس تامین میشود.
احمدی در پایان گفت: یکی از گونههایی که امروز در استان رو به انقراض میرود گیاه کرفس است که با اراده مردم و بهرهبرداران محلی به دنبال حفظ این گونه هستیم.
انتهای پیام
نظرات