• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1404022316716
  • منبع : نمایندگی اردبیل

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل خبر داد

راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی در اردبیل

راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی در اردبیل

ایسنا/اردبیل رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل از راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی در استان اردبیل خبر داد.

حسام رسولی ۲۳ اردیبهشت در جلسه کارگروه توسعه علوم مکانی در جهاد دانشگاهی اردبیل اظهار کرد: علوم مکانی از ابزارهای اصلی مدیریت و به ویژه مدیریت هوشمند می‌باشد. در استان اردبیل علوم مکانی هنوز به خوبی نتوانسته است جایگاه خود را پیدا کند و جهاددانشگاهی براساس رسالت خود جهت تبیین اهمیت و ضرورت این علوم و کاربردی‌سازی آن اقدام به راه‌اندازی کارگروه تخصصی علوم مکانی با مشارکت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان، دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان این حوزه کرده است.

رسولی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی ایجاد و توسعه کارگروه توسعه علوم مکانی، تقویت پایه‌های علمی و پژوهشی در این حوزه است. این کارگروه با گرد هم آوردن متخصصان، پژوهشگران و دانشجویان، زمینه‌ساز انجام تحقیقات پیشرفته و نوآورانه در زمینه‌هایی مانند تحلیل فضایی، موضوعات مربوط به برنامه‌ریزی شهری، روستایی،گردشگری و منطقه‌ای (آمایش سرزمین)، مدل‌سازی‌ها و مطالعات زیست محیطی، مدیریت منابع طبیعی، مدیریت بحران، کشاورزی و... می‌باشد.

وی گفت: هدف دیگر این کارگروه با توجه به پیشرفت سریع فناوری‌هایی مانندGIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی)، سنجش از دور، هوش مصنوعی و کلان‌داده‌ها (Big Data) در تحلیل‌های مکانی، می‌تواند توسعه و بومی‌سازی این فناوری‌ها باشد. این امر به‌ویژه در کشورهایی که به دنبال خوداتکایی فناورانه هستند، اهمیت زیادی دارد.

رسولی به دیگر اهداف این کارگروه اشاره و بیان کرد: در قالب این کارگروه به ارائه خدمات مشاوره‌ای و پروژه‌ای و همچنین آموزش‌های تخصصی نوین به نسل جدید متخصصان علوم مکانی از طریق برگزاری کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی، رویدادها و همایش‌های علمی و فرصت‌های عملی برای دانشجویان، پژوهشگران و کارشناسان سازمان‌های مختلف اقدام می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در خصوص ضرورت توسعه علوم مکانی گفت: در دنیای امروز که با چالش‌هایی مانند کمبود منابع آب، تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا، گسترش شهرنشینی بی‌رویه، بحران‌های طبیعی مثل سیل و زلزله و رشد سریع جمعیت مواجه هستیم، علوم مکانی ابزارهای قدرتمندی برای تحلیل و مدیریت این مسائل ارائه می‌دهد. توسعه کارگروه علوم مکانی به سازمان‌ها و سیاست‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات هوشمندانه‌تری براساس داده‌های مکانی بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha