• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404022316905
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از تغییر لوگوی گوگل تا مدیریت باتری آیفون توسط هوش مصنوعی

از تغییر لوگوی گوگل تا مدیریت باتری آیفون توسط هوش مصنوعی

دنیای علم در روز سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ شاهد اخبار گوناگونی در حوزه‌های علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم به خلاصه‌ برخی از این اخبار که روی سایت ایسنا منتشر شده، نگاهی بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

آوازخوانی مرد معلول برای دخترش پس از 10 سال سکوت

مردی که به دلیل ابتلا به بیماری ناتوانی جسمی، 10 سال بی‌صدا شده بود، با کمک هوش مصنوعی توانست پس از یک دهه برای دخترش آواز بخواند.

گوگل لوگوی خود را تغییر داد

شرکت گوگل برای اولین بار در یک دهه گذشته لوگوی خود را تغییر داد.

علم ریاضی چه زمانی اختراع شد؟

انسان‌ها ده‌ها هزار سال پیش شروع به شمارش کردند، اما چه زمانی موفق به کشف حساب پیشرفته، جبر و حتی انجام محاسبات دیفرانسیل و انتگرال شدند؟

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

دانشمندان ناسا داده‌های جدید تلسکوپ‌های فضایی را به صداهای کیهانی تبدیل کرده‌اند و فعالیت مرموز اطراف سیاه‌چاله‌ها را به شکل یک سمفونی کیهانی ارائه داده‌اند.

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

دانشمندان به تازگی محاسبه کرده‌اند که جهان ما بسیار زودتر از آنچه قبلا تصور می‌شد، به پایان خواهد رسید اگرچه این «به زودی» هنوز هم تقریبا غیرقابل تصور و معادل ۱۰ به توان ۷۸ سال یعنی یک عدد ۱ با ۷۸ صفر سال به دنبال آن است.

رباتی که پینگ ‌پنگ‌ را با مهارت یک انسان بازی می‌کند

دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست رباتی ساخته‌اند که می‌تواند تنیس روی میز را با مهارت و استعداد یک بازیکن انسانی بازی کند. این ربات با سرعت ۱۴ متر در ثانیه به توپ ضربه می‌زند و این به اندازه‌ای سریع است که می‌تواند بازیکنان انسانی با سطح بازی متوسط ‌را به چالش بکشد.

به زودی هوش مصنوعی، مدیریت باتری آیفون را در دست می‌گیرد

طبق گزارش‌ها، سیستم عامل iOS 19 اپل دارای مدیریت باتری با هوش مصنوعی خواهد بود.

نمایش خیره‌کننده پهپادها در افتتاحیه دیزنی‌لند ابوظبی

بیش از 9000 پهپاد در افتتاحیه دیزنی‌لند ابوظبی به همراه آتش‌بازی، نمایش چشم‌نوازی را در آسمان شب امارات به اجرا گذاشتند.

کشف سرنخ‌هایی از بقا در میکروب‌های سرسخت اتاق‌های تمیز ناسا

پژوهش جدید دانشمندان ناسا و چندین موسسه در سراسر هند و عربستان سعودی، از رشد ۲۶ گونه باکتریایی جدید در اتاق‌های تمیز مرتبط با ماموریت‌های فضایی این آژانس فضایی خبر داده است.

بازسازی نمای بالایی راه شیری توسط تلسکوپ «گایا»

عکسی که با تلسکوپ فضایی «گایا» ثبت شده است، نمای بالایی کهکشان راه شیری را به نمایش می‌گذارد.

نقشه‌برداری ارتفاعی ایران دیجیتالی شد/دسترسی رایگان در ژئوپرتال ملی

از سوی سازمان نقشه‌برداری کشور دسترسی کاربران به وب سرویس مدل ارتفاعی رقومی کشور از طریق ژئوپرتال ملی فراهم شد.

ناهنجاری مدیریتی در کشور شکل گرفته است/نخبگان رقابتی برای ورود به امور کشور ندارند

مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه ۹۰ درصد مشکلات کشور مدیریتی است و به تحریم ربطی ندارد، گفت: قبول داریم مشکلات اقتصادی موجب رنجش مردم شده است و نخبگان در این شرایط رقابتی برای ورود به امور کشور نمی‌کنند. یک ناهنجاری مدیریتی در کشور موجب ایجاد این شرایط شده و باید مدیران اهتمام خود را بکار بگیرند.

فرصت‌ها و تهدیدهای ساخت ایستگاه فضایی در کرمان

در دورانی که طوفان‌های گردوغبار، خشکسالی و فرونشست زمین به معضلات جدی زیست‌محیطی استان کرمان تبدیل شده‌اند، دسترسی آنی و دقیق به داده‌های ماهواره‌ای نه‌تنها یک مزیت فناورانه، بلکه ضرورتی استراتژیک برای تصمیم‌سازی‌های محیط‌زیستی و مدیریت بحران به‌شمار می‌رود. در این میان، پیشنهاد راه‌اندازی ایستگاه زمینی دریافت تصاویر ماهواره‌ای در کرمان می‌تواند افق تازه‌ای برای پایش علمی ریزگردها، تحلیل تغییرات اقلیمی و توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه در منطقه بگشاید؛ اگر از شعارهای تبلیغاتی فراتر رود و به زیرساختی عملیاتی بدل شود.

جشنواره‌های آموزشی نقش مهمی در ارتقای کیفیت آموزش دارند/پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تأمین شیر خشک به تولیدکنندگان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دو روز گذشته، هزار میلیارد تومان برای تأمین شیر خشک به تولیدکنندگان پرداخت شده است. تأخیر در پرداخت منابع توسط سازمان برنامه موجب بروز کمبودها شده است؛ اما امیدواریم این عقب‌ماندگی به‌زودی جبران شود.

کاهش زمان تشخیص بیماری با طراحی شبکه عصبی پیچشی

طرح پژوهشی «شناسایی و رده‌بندی‌ اشیاء مدور بر مبنای شبکه عصبی پیچشی» با هدف کاهش زمان تشخیص و رده‌بندی بیماری و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شد.

آخرین مهلت ثبت‌نام در جشنواره‌ ملی سرآمد

فراخوان شرکت در دومین دوره جشنواره‌ ملی سرآمد با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری منتشر شد.

حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری از پروژه‌های فناورانه واحدهای صنعتی ماشین‌سازی

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در جریان بازدید از واحدهای تولیدی فعال در حوزه ماشین‌سازی نساجی از آمادگی این ستاد برای حمایت از پروژه‌های فناورانه واحدهای صنعتی برای حرکت در مسیر صادرات‌محوری خبر داد.

ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایران و چین

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه نشست وزرای آموزش و علوم کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای، خواستار افزایش تبادل دانشجو و ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بین دو کشور ایران و چین شد.

صدرنشینی تیم دانش‌بنیان در چالش ملی بازیافت سرباره فولاد

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با کسب امتیاز ۶۷.۳۳ در چالش ملی «استفاده بهینه از سرباره فولادسازی کوره‌های قوس الکتریکی»، موفق شد رتبه نخست این رقابت فناورانه را به دست آورد؛ چالشی که با هدف کاهش اثرات زیست‌محیطی صنایع فولاد و بازیابی هوشمندانه فلزات از سرباره‌ها، به همت مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران و با همکاری شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر برگزار شد.

توسعه فعالیت‌های نفتی دانشگاه امیرکبیر با انعقاد توافق‌نامه‌ای با بخش خصوصی

با انعقاد توافق‌نامه‌ای میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، این شرکت تا سقف ۲ هزار میلیارد ریال از پروژه‌های مصوب مشترک حمایت خواهد کرد.

دانشگاه‌ها باید از فضای کلاسیک خارج و به ارتقای سلامت جامعه بپردازند/آلودگی هوا و ترافیک، چالش‌های عمده سلامت در کشور

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم تغییر نقش دانشگاه‌ها از آموزش‌های سنتی به فعالیت‌های تأثیرگذار در ارتقای سلامت عمومی تأکید کرد.

کاهش ۲۲ درصدی مهاجرت پزشکان در سال ۱۴۰۳

استاد منتخب پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از کاهش ۲۲ درصدی مهاجرت پزشکان به خارج از کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و تأثیر تدابیر جدید دولت را در این زمینه مثبت ارزیابی کرد.

آیین‌نامه ارتقای اساتید با دو رویکرد پژوهشی و آموزشی بازنگری می‌شود

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازنگری آیین‌نامه ارتقای اساتید با تمرکز بر دو رویکرد پژوهشی و آموزشی خبر داد.

از تحلیل بازار تا تأمین فناوری؛ مدل چهار مرحله‌ای دانش‌بنیان‌ها برای جذب سرمایه‌گذار

در شرایطی که زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز ایران با چالش‌هایی چون ناترازی در تأمین خوراک، محدودیت‌های فناورانه و تأمین مالی روبه‌رو است، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ارائه مشاوره‌های تخصصی و طراحی مدل‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر ارزیابی چهار مؤلفه کلیدی، تلاش می‌کند مسیر ورود سرمایه‌گذاران به این زنجیره را هموار کند.

تجلیل از ۱۵ استاد برتر دانشگاه اهل بیت

۱۵ استاد برتر دانشگاه اهل بیت با حضور مشاور سیاسی رهبر انقلاب معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

آخرین مهلت ثبت‌نام در مسابقات ملی برنامه‌نویسی ICT Challenge

دهمین دوره مسابقات ملی برنامه‌نویسی «ICT Challenge» با حمایت نهادهای علمی، نوآور و آموزشی، ۷ و ۸ خرداد ماه ۱۴۰۴ و در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

افتتاح مرکز فناوری سلامت به مساحت ۱۵ هزار متر مربع

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از افتتاح مرکز فناوری سلامت در شرق تهران با مساحت ۱۵ هزار متر مربع خبر داد.

خروج نخبگان، تهدید جدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی/نیاز به سرمایه‌گذاری برای به‌روزرسانی زیرساخت‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دانشگاه، گفت: خروج نخبگان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای دانشگاه است. این امر به‌ویژه از نارضایتی و کاهش انگیزه برای ماندگاری در دانشگاه ناشی می‌شود. علاوه بر خروج نخبگان از دانشگاه، بسیاری از همکاران نیز به دنبال فرصت‌های شخصی هستند که این مسئله تهدیدی جدی برای سیستم آموزشی و تحقیقاتی است.

افزایش ظرفیت پزشکی بدون توسعه زیرساخت‌ها منجر به کاهش کیفیت آموزش خواهد شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد تهران با اشاره به ضرورت توسعه زیرساخت‌ها در کنار افزایش ظرفیت آموزشی پزشکی گفت: افزایش ظرفیت تربیت پزشک بدون گسترش مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها به کاهش کیفیت آموزش خواهد انجامید.

چارچوب صلاحیت حرفه‌ای ملی ایران تصویب شد

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه چارچوب صلاحیت حرفه‌ای ملی ایران تصویب شد، گفت: رقابت‌های بی‌مورد در دبیرخانه شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفه‌ای و مهارتی میان دستگاه‌ها مانع استقرار این کار ملی و اثربخش در کشور شده است.

برطرف کردن موانع ساخت تراشه‌های نوری قدرتمند مبتنی بر هوش مصنوعی

دانشمندان موفق به برطرف کردن موانع اصلی در ساخت تراشه‌های نوری قدرتمند مبتنی بر هوش مصنوعی شدند. این تراشه‌ها می‌توانند آینده هوش مصنوعی را متحول کنند.

نوآوری پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران در درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات طبیعی

پژوهش‌های محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان می‌دهد عصاره گیاهان وج و بادرنجبویه می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.

تجهیز تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان به سامانه نانوکلر دانش‌بنیان‌ها

مهندسان یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو با طراحی سامانه نانوکلر واتـوکس، فرآیند گندزدایی پساب شهری را بهبود بخشیده و مصرف کلر را تا ۳۰ درصد کاهش داده است.

کاهش بودجه و اخراج کارمندان برای رفع کسری بودجه

دانشگاه مریلند، بالتیمور، در بحبوحه بحران بودجه، کارمندان خود را اخراج و حقوق آنها را کاهش خواهد داد.

هوش مصنوعی می‌تواند فرهنگ‌های به حاشیه رفته را زنده کند

گروهی از متخصصان فناوری، پژوهشگران و مدافعان فرهنگ به توانایی هوش مصنوعی در حفظ و بازیابی فرهنگ‌های به حاشیه رفته پرداخته‌اند.

دست‌نوشته‌ دانشجویان بهتر است یا هوش مصنوعی؟

با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، بسیاری نگران شده‌اند که تولید محتوا به‌ویژه در محیط‌های آموزشی از مسیر طبیعی خود خارج شود. در این میان، بررسی توانایی واقعی این ابزارها در مقایسه با نوشته‌های انسانی اهمیت زیادی پیدا کرده است.

راهی برای پرورش مسئولیت‌پذیری و اخلاق در کودکان

پرسشگری، اهمیت زیادی در زندگی انسان دارد و اگر کودکان، پرسشگر شوند، می‌توانند بهتر فکر کنند، مسئولیت‌پذیرتر باشند و درست‌تر تصمیم بگیرند؛ راهی که از کلاس‌های فلسفه آغاز می‌شود و تا زندگی اجتماعی ادامه دارد.

مدل‌های جهانی تأمین مالی، راه‌گشای دانشگاه‌های ایران

بسیاری از دانشگاه‌های کشور با چالش‌های مالی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ اما راه‌حل‌هایی وجود دارند که می‌توانند این وضعیت را تغییر دهند. محققان در پژوهشی جدید تلاش کرده‌اند با بررسی تجربه‌های جهانی، مسیر تازه‌ای را در این خصوص پیش پای آموزش عالی ایران بگذارند.

ویرایش‌ پنجم مبحث ۱۹، پایان نسخه‌نویسی‌های رفع‌ تکلیفی در حوزه انرژی/ساختمان‌ها به برچسب انرژی مجهز شوند

درحالی‌که بحران ناترازی انرژی به یکی از دغدغه‌های جدی کشور بدل شده، مدیر فناوری یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه ساختمان معتقد است که ویرایش پنجم مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، نقطه عطفی در عبور از نگاه رفع‌تکلیفی به سمت رویکردی نتیجه‌گرا در بهره‌وری انرژی ساختمان‌هاست و با نقد و بررسی رویکردهای گذشته و ارائه راهکارهای فناورانه همچون دوقلوی دیجیتال، سامانه شفافیت انرژی و نانوپوشش شیشه‌ها، از ضرورت بازتعریف زیرساخت‌های نظارت و اطلاع‌رسانی در حوزه مصرف انرژی سخن گفت.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha