سرکوت نجفی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در نشست تخصصی کارشناسان برنامه همیاران سلامت روانی اجتماعی سراسر کشور که در سنندج در حال برگزاری است، با بیان اینکه در شرایط کنونی، بار اصلی مقابله با آسیبهای اجتماعی بر دوش سازمان بهزیستی، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی قرار دارد، اظهار کرد: انتظار میرود سایر بخشها از جمله صنایع و تولیدکنندگان نیز در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود، از این نهادها حمایت مالی و فکری به عمل آورند.
وی رویکرد مثبت مدیریت ارشد برخی استانها از جمله کردستان در ترغیب سایر دستگاهها به حمایت از حوزه اجتماعی را یک استثنا دانست و خطاب به کارشناسان حاضر در نشست گفت: شما به عنوان مصلحان اجتماعی و فعالان این حوزه، وظیفه دارید برای بهبود شرایط اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی در جوامع گوناگون تلاش کنید، زیرا این یک تکلیف اجتماعی است.
نجفی، حضور کارشناسان از اقصی نقاط کشور در این کارگاه دو روزه را نشانه عزم جدی آنان در این زمینه دانست، اما در عین حال بر کمبود نیرو و فعالان در این حوزه تاکید کرد و افزود: این مسئله ایجاب میکند که ما بتوانیم از طریق شبکههای اجتماعی، مردم را در این زمینه آگاه و متقاعد کنیم، زیرا همه ما در یک جامعه مشترک زندگی میکنیم.
وی با اشاره به سخنان یکی از حاضران درباره مسائل فردی و اجتماعی، تصریح کرد: اگر یک اتفاق در حوزه فردی رخ دهد شاید تنها یک خانواده درگیر شود، اما وقتی مسئله اجتماعی میشود، دیگر امنیت فردی به تنهایی کافی نیست، سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ شعاری را برای بحث حاشیهنشینی مطرح کرد که بسیار قابل تامل بود و آن هم این بود که اگر شما به سراغ ما نیایید، ما به سراغ شما میآییم و این اتفاق در حوزه کالبدی شهرها، بافتهای فرسوده، حاشیهنشینی و جرایم خرد در حال وقوع است و احساس امنیت را کاهش داده است.
نجفی با تاکید بر اینکه احساس ناامنی گاهی از خود ناامنی مخربتر است، افزود: حوزه اجتماعی نیازمند آن است که دستگاهها و افرادی که توانایی دارند، در راستای مسئولیت اجتماعی خود وارد عمل شوند تا بتوانیم در نهایت کشوری با مردمانی سرزنده، بانشاط و امن داشته باشیم.
نجفی به ظرفیتهای فرهنگی استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم مسائل فرهنگی میتواند امنیت اجتماعی و اقتصادی پایدار ایجاد کند، زیرا تمام مشکلات ما ناشی از آسیبهای اجتماعی نیست، بلکه سرمایه اجتماعی عظیمی نیز داریم که میتوان بر روی آن کار کرد.
وی با انتقاد از کمبود ابزار مقابله در حوزه فرهنگی تصریح کرد: متاسفانه ما در این زمینه با کمبود تولید محتوای مناسب مواجه هستیم و حمایت مالی مناسبی از تولیدات فرهنگی ارزشمند صورت نمیگیرد.
نجفی با اشاره به حمایت مالی برخی برندهای تجاری از تولیدات فرهنگی، بر لزوم توجه جدی و عزم اجتماعی و مردمی در حوزه فرهنگ تاکید کرد و هشدار داد که بیتوجهی به این حوزه میتواند تبعات سنگین و جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات