مهدی چمران در همایش شهر آینده؛ حکمرانی یکپارچه شهری که امروز در دانشگاه یزد در حال برگزاریست، با بیان این که اصل تفکیک وظایف سیاسی کشور و اداره محلی کشور، بسیار ضروری است، اظهار کرد: یک سری مسایل ضروری، مربوط به حوزه سیاسی است که باید در مجلس بررسی و به صورت قانون درآید و یکسری نیز مسایل محلی هستند که قانون، بررسی آنها را بر عهده شورا ها گذاشته است.
وی با اشاره به پیام حضرت امام(ره) در نهم اردیبهشتماه ۱۳۵۸ و سه ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به رغم شرایط بحرانی کشور پیرامون تشکیل شوراهای اسلامی، گفت: از همین جا میتوان روشنبینی و آیندهنگری امام را مشاهده کرد هرچند که به دلیل جنگ تحمیلی، تشکیل شوراها عقب افتاد و باعث اختلاف شوراها با سایر نهادها شد.
چمران با بیان این که این تاخیر باعث شد بسیاری از نهادها، خود را برتر و حاکم بر شوراها بدانند زیرا از دست دادن امپراتوری سخت است، گفت: اما باید دانست که مردم هر منطقه بهتر میتوانند آن منطقه را اداره کنند.
وی اظهار کرد: متاسفانه این حکمرانی محلی کامل اجرا نشده و یک کلمه مظلوم در دایره العارف کشور محسوب میشود، همانگونه که واژه فرهنگ و واژه پژوهش نیز مظلوم واقع شده است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در برنامه پنجم تلاش شد تا کمیسیون شوراها تشکیل شود زیرا این کمیسیون سابقاً وجود نداشت و لذا شکل گرفت که یکی از کمیسیونهای فعال مجلس است. همچنین کمیسیون زیر بنایی برای شوراها شکل گرفت و دستورالعمل قانون یکپارچه شهری آماده شد و به دولت رفت، اما تصویب نشد زیرا نگران تضعیف حکمرانی و امپراتوری بودند.
چمران اظهار کرد: نباید میان دولت و شورا تفکیک ایجاد شود زیرا همه در خدمت حکمرانی هستند، البته شوراها به مردم و متن شهر نزدیکتر و برای مدیریت امور شهر، شایستهتر هستند.
وی بر لزوم این گفتمان سازی در این زمینه، گفت: البته باید اجرای این مسئله از دولت خواسته شود تا این طلسم شکسته شود و حکمرانی یکپارچه به وجود آید.
رئیس شورای شهر تهران افزود: تخلف برخی شوراها نباید سبب شود که حکم کلی در خصوص شوراها داده شود چرا که قطعا اگر چنین مدیریتی تحقق یابد به نفع همه است و از هدر رفت بودجه شهری جلوگیری خواهد کرد.
چمران در پایان گفت: چیزی که در دنیا تجربه شده نه مدیریت واحد بلکه مدیریت یکپارچه است و ما هم باید آن را پیاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات