سیدمهدی طبیبزاده ۲۴ اردیبهشت در نشست با مدیران خبرگزاریهای استان کرمان اظهار کرد: اتاق کرمان از اتاقهای فعال کشور است و در چند سال گذشته همواره رتبههای بالای عملکردی داشتیم که از جمله میتوان به رتبه شورای گفت و گو اشاره کرد که جزء رتبههای اول یا دوم کشور است.
وی با اشاره به استفاده از نتیجه عملکرد مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق بازرگانی و همچنین فعالیت دو اندیشکده انرژی و تدبیر آب، افزود: سعی کردیم اتاق، نهادی تاثیرگذار در بهبود فضای کسب و کار استان باشد و کارشناسان این مجموعه سطح متفاوتی از دانش و تجربه دارند و در سطح دولت، دانشگاه و بخش خصوصی کار میکنیم.
طبیبزاده با اشاره به ایفای نقش اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه تصریح کرد: برای تأثیرگذاری در آینده استان تلاش میکنیم و دغدغه داریم.
رئیس اتاق بازرگانی استان با اشاره به اینکه کرمان فرصت طلایی را از دست داده، گفت: در طول دهههای گذشته پستهکاران زحمت زیادی کشیده و باغات پسته را در این استان کویری به وجود آورده، محصول را تولید و صادر و ارز وارد استان کردند اما استان از این ارز در جهت توسعه صنعتی نتوانست استفاده کند و کرمان کماکان در کشاورزی مانده و فرصت شکلگیری صنایع کوچک و متوسط از دست رفت.
وی با بیان اینکه فرصت دیگر نیز دارد از دست میرود، افزود: روزی کرمان متکی بر کشاورزی بوده و اکنون محوریت به معادن منتقل شده که آنها هم تجدیدپذیر نیست و این ثروت عظیم را اگر صرف توسعه آینده نکنیم و برنامه برای بعد از معادن نداشته باشیم، معلوم نیست چه بر سر نسل آینده خواهد آمد.
طبیبزاده با بیان اینکه اکنون درآمد حاصل از معادن بزرگ و شرکتها از استان کرمان خارج میشود، اظهار کرد: باید درآمدهای سرشار استخراج معادن که بدون ارزش افزوده قابل توجه از استان و کشور خارج میشود، صرف سرمایهگذاری بشود.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم مطالعات و برنامه جامع داشته و با حمایت مسئولان و همراهی دستگاههای نظارتی کاری کنیم که منابع از استان خارج نشود و سرمایهگذاری در مسیر تکمیل زنجیره ارزش، صنایع کوچک و متوسط و توسعه دانش بنیانها انجام شود، میتوانیم امیدوار باشیم که استان چیزی برای نسل های آینده خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه گردشگری هم میتواند یکی از پیشرانهای اقتصادی باشد، گفت: علیرغم همه جاذبههای طبیعی، معنوی، تنوع اقلیم و آثار ثبت شده ملی و جهانی استان کرمان و با وجود اینکه همه عوامل توسعه گردشگری را داریم اما در رده پایین جدول جذب توریست داخلی و خارجی هستیم.
طبیبزاده تصریح کرد: مشکل این است کرمان خوب عرضه نشده و شناخت خوبی از استان در داخل و خارج از کشور و بازارهای هدف معرفی نشده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه توسعه پایدار براساس شاخصهایی انجام میشود، اظهار کرد: توسعه کرمان متوازن نیست و وضعیت شکننده است و این را براساس شاخصهایی از جمله درآمد سرانه، سرانه آموزشی، بهداشتی و ... عرض میکنم.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان بیان کرد: صادرات استان حداکثر به سه میلیارد دلار در سال میرسد که رقم بسیار پایین و بیش از ۹۰ درصد مواد خام یا نیمه خام کشاورزی، معدنی و ... است.
وی تصریح کرد: کرمان به راحتی توان رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار صادرات در سال را دارد و باید فرآوری مواد صورت بگیرد تا ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.
طبیبزاده در ادامه سخنانش با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی مدیران خبرگزاریها اظهار کرد: باید دغدغهها و مسائل را بگوییم تا موثر واقع شود و در این راستا مجرایی پویاتر و رساتر از رسانه نیست.
وی بر لزوم اطلاعرسانی اقدامات صورت گرفته تاکید کرد و گفت: اتاق بازرگانی به موجب قانون وظایفی دارد و اتاق کرمان از سر دغدغهمندی فعالیتهای زیادی در راستای حل مشکلات انجام میدهد و فراتر از وظیفه کار کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در پایان بر لزوم افزایش بهرهوری تاکید کرد و افزود: راندمان کشاورزی در استان کرمان بسیار پایین است.
انتهای پیام
نظرات