به گزارش ایسنا، شورای امنیت به درخواست دانمارک، اسلوونی، انگلیس و فرانسه، جلسهای درباره وضعیت در خاورمیانه از جمله مسأله فلسطین و وضعیت نابسامان انسانی در غزه برگزار کرد.
«تام فلیچر» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در این جلسه گفت: اسرائیل عمداً و بیشرمانه، شرایط غیرانسانی را بر غیرنظامیان در سرزمینهای اشغالی فلسطین تحمیل میکند. بیش از ۱۰ هفته است که هیچ چیز وارد غزه نشده است، نه غذا، نه دارو، نه آب، نه چادر. بار دیگر، صدها هزار فلسطینی به اجبار آواره شده و در فضاهایی که مساحت آنها به طور مداوم در حال کاهش هستند، محبوس شدهاند، به طوری که ۷۰ درصد از سرزمینهای غزه یا در مناطق نظامی اسرائیل قرار دارند یا تحت دستورهای آوارگی هستند. از هر پنج فلسطینی یک فلسطینی در نوار غزه با خطر قحطی و گرسنگی روبهرو است.
فلیچر در ابتدای سخنرانی خود از کشورهای عضو شورای امنیت و عدم اقدام جامعه بینالمللی و انجام اقدامات کافی برای کمک به غزه انتقاد کرد و افزود حتی معدود بیمارستانهایی که از بمباران جان سالم به در بردهاند مملو از بیمار هستند. امدادگرانی که از حملات پهپادها و تک تیراندازها جان سالم به در بردهاند، نمیتوانند با شوک و گسترش بیماریها مقابله کنند.
این مقام سازمان ملل به آخرین سفر خود به غزه در چند ماه پیش اشاره کرد و گفت: مرگ در غزه صدا و بویی دارد که هرگز ترکتان نمیکند.
وی افزود: با این حال میشنویم کسانی میگویند: ما هر کاری از دستمان بر میآمد، انجام دادیم.
فلسطینیان غزه برای پختن غذا، کفش، لباس و پلاستیک میسوزانند
فلیچر تأکید کرد سازمان ملل بر خلاف ادعای رژیم صهیونیستی، کمکهای خود را به غیرنظامیان ارائه میدهد و افزود: ما سازوکارهای دقیقی داریم که تضمین میکند کمکهای ما به غیرنظامیان میرسد و نه به حماس، اما اسرائیل ما را از ورود کمکها به غزه منع میکند و هدف خود را تخلیه غزه از ساکنان قرار داده است.
این مقام سازمان ملل توضیح داد: اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر باید با ارائه کمک موافقت و آن را تسهیل کند. او سازوکاری را که رژیم صهیونیستی در مورد آن صحبت میکند، راه حل ندانست و گفت کمکهای مشروط به اهداف نظامی، گرسنگی را به یک اهرم چانه زنی تبدیل میکند.
فلیچر این ساز و کار رژیم صهیونیستی را یک نمایش تمسخرآمیز با هدف انحراف عمدی و پوششی برای خشونت و آوارگی بیشتر توصیف کرد و گفت سازمان ملل، شورای امنیت را در چندین جلسات در جریان وضعیت غزه از جمله ویرانی، گرسنگی، بیماری، شکنجه و آوارگی و همچنین ممانعت عمدی از عملیات امدادی قرار داده است.
دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در مورد بررسی پرونده نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه توسط دیوان بینالمللی دادگستری نیز تصریح کرد دیوان به سخنان و شهادتهای سازمانهای بینالمللی بشردوستانه گوش خواهد داد اما ممکن است گزارش خود را پس از اینکه خیلی دیر شد، صادر کند.
این مقام سازمان ملل از مقامات صهیونیستی خواست تا کشتار و زخمی کردن غیرنظامیان را متوقف کنند، محاصره وحشیانه را لغو کنند و به کارکنان امدادی اجازه ورود و نجات جان فلسطینیها را بدهند.
فائو: وضعیت در غزه بسیار دشوار است
«آنجلیکا جاکوم» مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز وضعیت در غزه را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت که نزدیک به دو میلیون فلسطینی با ناامنی غذایی حاد و خطر قحطی قریب الوقوع مواجه هستند.
او تاکید کرد که ساکنان غزه نه تنها از کمبود غذا رنج میبرند، بلکه از فروپاشی شدید شرایط اساسی برای بقا نیز رنج میبرند، زیرا با مشکلات کمبود غذا، وخامت اوضاع بهداشتی و فروپاشی معیشت و زیرساختهای اجتماعی روبهرو هستند. عواملی که باعث میشود جوامع کامل در حالت ناامیدی، ویرانی و مرگ قرار بگیرند.
مدیر دفتر فائو همچنین هشدار داد که مواد غذایی کشاورزی در غزه از بین رفته است، زیرا ۷۵ درصد از زمینهای کشاورزی ویران شدهاند و این جدای از تخریب تولیدات دامی است. او به افزایش ۳۰۰۰ درصدی قیمت آرد از ماه فوریه تاکنون اشاره کرد.
نماینده دائمی انگلیس در سازمان ملل هم در این جلسه از رژیم صهیونیستی خواست محاصره ورود کمکها را لغو کند و گفت که برنامه جهانی غذا یک هفته پیش هشدار داده بود که ذخایرش در غزه تمام میشود.
وی به گزارش طبقهبندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی اشاره کرد که بر اساس آن، تمام ساکنان غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند.
وی تأکید کرد انگلیس از هیچ سازوکار کمکی که به دنبال دستیابی به اهداف سیاسی یا نظامی یا به خطر انداختن غیرنظامیان آسیبپذیر باشد، حمایت نخواهد کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای تضمین از سرگیری تحویل کمکها مطابق با اصول بشردوستانه با سازمان ملل همکاری کند.
نماینده انگلیس بار دیگر نسبت به شهادت اعضای جمعیت هلال احمر فلسطین و بمباران دفتر سازمان ملل پیرامون خدمات پروژهها که در ماه مارس رخ داد، ابراز ناراحتی کرد.
نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز گفت کشورش با سازوکار توزیع و مدیریت کمکهای بشردوستانه پیشنهادی رژیم صهیونیستی مخالف است، زیرا آن را مغایر با قوانین بینالمللی میداند و اینکه پاسخگوی نیازها نیست.
وی از رژیم صهیونیستی خواست فورا موانع بر سر راه امدادرسانی بشردوستانه و فعالیت امدادگران در غزه را بردارد و تاکید کرد که نقض قوانین بینالمللی توسط این رژیم به امنیت آن کمک نمیکند و ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
همچنین «توفیق قودری» معاون نماینده دائم الجزایر در سازمان ملل ضمن انتقاد از رژیم صهیونیستی گفت: تنها چیزی که اجازه ورود به غزه را دارد، مرگ است. بمبها و گلولهها به این بخش راه مییابند، اما شیر خشک، آب و دارو در غزه جایی ندارد و گذرگاهها به روی زندگی بسته میشوند.
وی با تأکید بر مخالفت با طرح رژیم صهیونیستی در مورد توزیع کمکها، گفت که این طرح با نیازهای فوری و اساسی بیش از دو میلیون نفر همخوانی ندارد.
نماینده الجزایر خواستار توقف دائمی و فراگیر این تجاوز و رفع محاصره غزه، بازگشایی گذرگاهها برای کمکهای بشردوستانه و توقف همه اشکال آوارگی اجباری شد.
انتهای پیام
نظرات