دکتر جواد جواهری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه از هفته دوم اردیبهشت، روند ابتلا به کروناویروس در استان مرکزی صعودی شده است، اظهار کرد: در هفته های گذشته بخشی از بیماریهای عفونی را کرونا تشکیل می داد اما در دو هفته اخیر، این میزان به سه درصد افزایش یافته است. این روند با الگوی کشوری همخوانی دارد و نشاندهنده شیب ملایم افزایش موارد ابتلا است.
وی افزود: کرونای کنونی از نوع اُمیکرون بوده و سویه جدیدی نیست، اما سرعت انتقال آن بالاتر و علائم در برخی افراد شدیدتر است. علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ در کنار علائم تنفسی نظیر سرفه، تب، گلودرد، آبریزش بینی، بدندرد، سرگیجه، سردرد، عفونت چشمی و گوشی از نشانههای شایع این بیماری است که در صورت بروز علائم، باید ضمن مراجعه به پزشک، از مایعات گرم استفاده و استراحت کافی انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کرد و از مردم خواست فاصلهگذاری اجتماعی، شستوشوی مرتب دستها، پرهیز از حضور در تجمعات پرتراکم و استراحت کافی هنگام بیماری را جدی بگیرند. گروههای پرخطر، از جمله افراد دارای نقص ایمنی یا بیماریهای زمینهای، باید از ماسک استفاده کرده، مواد غذایی مقوی مصرف کنند و از تماس با افراد مبتلا اجتناب ورزند.
وی با تاکید بر اینکه معاونت بهداشتی با پایش مراکز درمانی دولتی و خصوصی، وضعیت شیوع بیماری را رصد کرده و گزارشهای لازم را به وزارت بهداشت ارائه میدهد، افزود: در صورت بیتوجهی به پروتکلها، ممکن است شیوع بیماری تشدید شود. در حال حاضر بیمارانی که حال عمومی نامناسب دارند در بیمارستانها بستری شده و پس از نمونهگیری و آزمایش، تحت درمان قرار میگیرند.
وی در ادامه با توجه به آغاز فصل امتحانات، از دانشآموزان خواست با رعایت پروتکلهای بهداشتی، از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند تا اختلالی در فرآیند برگزاری امتحانات ایجاد نشود و گفت: بیتوجهی به این نکات میتواند به گسترش بیماری در محیطهای آموزشی منجر شود.
جواهری خاطرنشان کرد: افزایش ملایم شیوع کرونای اُمیکرون در سراسر کشور زنگ هشداری برای رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی است. با توجه به سرعت انتقال بالای این سویه و علائم متنوع آن، مراقبتهای فردی و اجتماعی، بهویژه برای گروههای پرخطر و دانشآموزان، اهمیتی دوچندان دارد.
انتهای پیام
نظرات