• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404022417584
  • خبرنگار : 50560

مشاور وزیر علوم مطرح کرد

برنامه‌ریزی جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی تا پایان برنامه هفتم توسعه

برنامه‌ریزی جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی تا پایان برنامه هفتم توسعه

ایسنا/قزوین مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قرار است تا پایان برنامه هفتم توسعه به جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی اقدام کنیم که نقش دانشگاه بین‌المللی امام (ره) قزوین در این میان بسیار پررنگ است و باید با استفاده از دیپلماسی علمی و فرهنگی اهداف دانشگاه را دنبال کنیم.

سید احمدرضا خضری در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره)، که چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در سالن اجتماعات مرکزی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهارکرد: کهن شهر قزوین برآمده از اعماق تاریخ، شناسنامه و زادبوم راژیا و آرساس و سرزمین دشت‌های پهناور و کشتارهای سرسبز، شهر درختان پرثمر و تاک‌های رنگارنگ، خاستگاه زیتون، انگور، پسته و بادام، همچنین قطب صنعتی قلب ایران و کانون تلاش و تولید و اشتغال است‌.

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره)، افزود: دانشگاه‌ بین‌المللی امام خمینی (ره) با پیشینه‌ای بیش از چهار دهه افتخارآفرینی در زمینه علم و دانش با داشتن هفت دانشکده و ۳۵۰ عضو هیئت علمی، با دانشجو و زیرساخت‌های فیزیکی و فضاهای کاربری قابل توجه و مهم‌تر از همه سه سرمایه مهم سرمایه اجتماعی و محبوبیت، عنوان بین‌المللی و همچنین عنوان دانشگاه امام خمینی (ره)، امروز  یک کانون مهم برای مرجعیت علمی کشور است.

مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد آنیم که این دانشگاه مهم و اثرگذار با تهدیدات و چالش‌هایی مواجه است، ناترازی‌های مالی و مشکلات زیرساختی و آسیب پذیری محلی دانشگاه به دلیل قرار گرفتن در حاشیه شهر و دور ماندن از اهداف اولیه آن، از جمله مشکلات و چالش‌های پیش‌ روی دانشگاه است.

وی تصریح کرد: چاره حل مشکلات دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) این است که باید بیش از پیش و بسیار جدی‌تر از آنچه تاکنون بوده است، درباره دیپلماسی‌اش اندیشید و سخن گفت.

خضری با بیان اینکه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به جهت مأموریتش در جذب دانشجویان خارجه اهدافی فراتر از دانشگاه‌های همجوار همچون زنجان، گیلان و حتی دانشگاه‌های خوب تهران دارد، گفت: این دانشگاه باید خود را به رتبه‌های بالاتری برساند و با حفظ پیشرانی در عرصه صنعت و اقتصاد فرصت آفرین باشد و در عین حال نیز در حفظ مرجعیت علمی خود بکوشد.

اعضای هیأت‌ علمی و دانشجویان، یکی از بزرگترین سرمایه‌های کشور هستند

مشاور وزیر علوم تصریح کرد: اعضای هیأت‌ علمی و دانشجویان، یکی از بزرگترین سرمایه‌های کشور هستند و باید تلاش کنیم تا انتظاراتشان برآورده شود و نقش دانشگاه بین‌المللی‌امام خمینی(ره) در جذب حداکثری نخبگان باید پر رنگتر از قبل شود. هر چند که این دانشگاه به لحاظ علمی جزو دانشگاه‌های بالا رتبه است و بسیاری از کنکوری‌ها برای نداشتن چند صدم رتبه کنکور نمی‌توانند در این مجموعه حضور بیابند.

وی در ادامه با اشاره به بحث آزادی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: نباید اجازه دهیم تا استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه در فضاهای دانشگاهی ما تحقیر شوند، در عین باید تلاش کنیم دانشگاه به جایگاه اصلی خود بازگردانده شود.

خضری اظهار کرد: دانشگاه در واقع محل تبادل علم و اندیشه و به طور اساسی محلی برای احترام و عزت گذاشتن است، اساتید و دانشجویان باید در صدر بنشینند، نه اینکه در بازی‌های سیاسی زجر بکشند و دچار بی‌حرمتی شوند. دانشجو در دانشگاه نه تنها باید آزادی اندیشه داشته باشد بلکه باید آزادی بیان و آزادی پس از بیان نیز داشته باشد.

مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: استاد دانشگاه باید مقاله نوشته و حرف خود را آزادانه بیان کند، البته انتظار داریم که در دانشگاه هویت ملی و مرزهای سیاسی و عقیدتی نیز حفظ شود و صحبت‌ها از روی علاقه و دلسوزی به کشور بیان شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) باید مروج اخلاق و الگویی برای اخلاق علمی، انسانی و مرتبط با تولیدات دانشگاهی باشد، تصریح کرد: دانشگاه هیچ‌گاه جنس نامرغوب تحویل جامعه نمی‌دهد، باید اخلاق را ترویج کرد، اگر خدای ناکرده از استاد و دانشجویی فریب، نیرنگ و رفتار ناشایستی صورت بگیرد، جامعه اعتماد خود را به دانشگاه از دست خواهد داد بنابراین از تمامی خدمتگزاران در دانشگاه تقاضای توجه به این موضوع را دارم.

توجه به ذائقه مخاطبان و دانشجویان از دیگر موضوعاتی بود که مشاور وزیر علوم به آن اشاره کرد و افزود: بسیاری از مخاطبان افزایش نشاط را در برنامه‌های مذهبی، برخی در برنامه‌های فرهنگی، عده‌ای در نشریات علمی و فعالیت سیاسی و حتی گفت‌وگوهای آزاد می‌دانند که باید همه این‌ها در دانشگاه فراهم و اجرایی شود.

وی ادامه داد: قزوین به عنوان یکی از قطب‌های مهم صنعتی به شمار می‌رود و از این رو این قطب با پیوند علمی از سوی دانشگاه‌ها تقویت شود، حتی برای تولیدکنندگان نیز ارفاقات و مشوق‌های مالیاتی در نظر گرفته شود.

در پایان این مراسم، از زحمات سیدعلی قاسم زاده، تشکر و حمید طاهری به عنوان سرپرست جدید دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) معرفی شد.

برنامه‌ریزی جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌المللی تا پایان برنامه هفتم توسعه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha