• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022417587
  • خبرنگار : 50214

در اجلاس روسای شوراهای کشور در یزد مطرح شد؛

لزوم افزایش بهره‌وری آب در فضای سبز با هوش مصنوعی

لزوم افزایش بهره‌وری آب در فضای سبز با هوش مصنوعی

ایسنا/یزد کمیسیون تخصصی سلامت، محیط زیست و خدمات شهری هفتاد و پنجمین مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان‌های کشور پیرامون موضوع بررسی وضعیت ذخیره‌گاه‌های آب زیرزمینی و اقدامات محافظتی، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آب در فضاهای شهری، همچنین روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری و مدیریت روانابها برگزار شد.

محمد عسکری رئیس شورای شهر اراک در این نشست که امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت برگزار شد، اظهار کرد: بر طبق قانون، شورای عالی استان‌ها می‌تواند پیشنهادات خود را به مجلس ارائه دهند ولی این کمیسیون مشورتی نیز کمک می‌کند تا با جمع‌بندی راهکارها و پیشنهادات، آنها را هم به مجلس شورای اسلامی و هم به شورای عالی استانها ارائه دهد.

وی افزود: خوشبختانه بسیاری از پیشنهادات این کمیسیون، روی میز دولت و مورد تصمیم گیری نیز قرار می‌گیرد و منافع این تصمیمات شامل حال تمام کشور می‌شود.

عسکری در ادامه دستور کار این نشست را بررسی وضعیت ذخیره‌گاه‌های آب زیرزمینی و اقدامات محافظتی، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آب در فضاهای شهری و روشهای نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری ذکر کرد و ضمن توضیحاتی در این باره، گفت: وضعیت استفاده از منابع آبهای زیرزمینی در کشور بر هیچ کسی پوشیده نیست و متاسفانه موضوع آب به دغدغه روز بسیاری از استان‌های کشور تبدیل شده است.

به گفته وی، ایران یکی از بزرگترین مصرف کنندگان آب است و لازم است حتی به رغم انتقال آب از دریا نیز برنامه مناسبی در زمینه مدیریت مصرف آب در کشورمان مورد اهتمام قرار گیرد.  

آبیاری زیرسطحی فضای سبز با توجه به تبخیر بالا

محمدحسین اسماعیلی از کارشناسان ارشد و نخبگان حوزه آب نیز در این نشست اظهار کرد: هم اکنون مصرف آب در شهر یزد سه مترمکعب در ثانیه است که به ویژه در فصل پیک مصرف تابستان نیمی از آن از آب انتقالی و نیمی از منابع زیرزمینی داخل استان و اختلاط این دو تامین می‌شود.

وی با اشاره به این که چهار درصد آب مصرفی استان در بخش فضای سبز استان صرف می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر با همکاری شهرداری نسبت به جداسازی آب فضای سبز اقدامات خوبی صورت گرفته است.

اسماعیلی یکی از مشکلات در رابطه با فضای سبز شهر یزد را وجود نوارهای فضای سبز متعدد و دشواری نگهداری آنها ذکر کرد و گفت: وجود این نوارهای سبز با درختانی بعضاً مسن باعث شده که بخش خصوصی نیز تمایلی به نماسازی نداشته باشد و به نظر لازم است که در شهر یزد روی فضاهای سبز متمرکز سرمایه‌گذاری شود.

وی همچنین به موضوع تبخیر بالای آب در استان یزد به میزان چهار متر در سال، پیشنهاداتی در زمینه جلوگیری از هدررفت مصرف آب با آبیاری زیرسطحی فضای سبز ارائه کرد.

لزوم تدوین آیین‌نامه صیانت از منابع آب زیرزمینی

در این مراسم همچنین فاطمه زارع و فخرالسادات خامسی از اعضای شورای شهر یزد نیز ضمن ارائه پیشنهاداتی، بر لزوم تدوین و تصویب آیین‌نامه صیانت از منابع آب زیرزمینی در کشور و بهره گیری از توانمندی سازمانهای مردم نهاد در این حوزه تاکید کردند.

حمیدرضا رحیمدل معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری یزد نیز با اشاره به وجود ۱۶ دشت ممنوعه در استان یزد، گفت: عمده آب مصرفی استان مربوط به بخش کشاورزی است لذا پیشنهاد می‌شود اهتمام بیشتری به مدیریت مصرف آب کشاورزی در کنار سایر قسمت‌ها صورت گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای ارتقای راندمان مدیریت مصرف در این بخش،  گفت: شهر یزد هم اکنون از هوش مصنوعی برای شناسایی برداشتهای غیرمجاز از شبکه آب شرب بهره می‌گیرد و می‌توان با بهره گیری از این تکنولوژی برای کاهش هدررفت در خطوط آب کشاورزی نیز بهره گرفت.

آبیاری ۶۰ درصد فضای سبز یزد با روشهای نوین

رحمیدل در بخش دیگری از سخنانش به جداسازی شبکه آب شرب و بهداشت در برخی کشورها اشاره و گفت: باید این مهم را  در کشورمان نیز به اجبار عملیاتی کنیم تا بسیاری از مشکلات این حوزه را بتوان مرتفع کرد.

وی با اشاره به استفاده از آب خاکستری برای آبیاری فضای سبز و تفکیک شبکه آبیاری فضای سبز از آب شرب، گفت: ۶۰ درصد از ۹۸۰ هکتار فضای سبز شهر یزد با روش‌های نوین آبیاری انجام می‌شود و مابقی از طریق تانکر و به صورت غرق آبی انجام می‌شود و در عین حال آب در اختیار نیز کفاف آبیاری فضای سبز را نمی‌دهد.

معاون شهردار یزد در بخشی از سخنانش به نفوذپذیری  پایین بافت خاک یزد، گفت: با توجه به ایجاد روانابها با کمترین بارش در یزد، در همین راستا شبکه مجزایی برای هدایت روانابهای سطح شهر ایجاد شده است و در واقع عملاً ایجاد موزاییک در معابر تاثیری در نفوذپذیری آب بارش‌ها در خاک یزد ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha