• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404022417653
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از «اعتصاب کارکنان یک دانشگاه در اعتراض به ترامپ» تا «فرار مغزها از آمریکا»

از «اعتصاب کارکنان یک دانشگاه در اعتراض به ترامپ» تا «فرار مغزها از آمریکا»

دنیای علم در روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ شاهد اخبار گوناگونی در حوزه‌های علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم به خلاصه‌ برخی از این اخبار که روی سایت ایسنا منتشر شده، نگاهی بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

کبد چرب در بارداری، خطر زایمان زودرس را سه برابر می‌کند

زنان بارداری که دچار نوعی بیماری کبدی مرتبط با اختلالات سوخت‌وساز هستند، ممکن است در دوران بارداری با خطرات بیشتری روبه‌رو شوند. پژوهشی تازه، به بررسی تأثیر این بیماری بر سلامت نوزادان و روند زایمان پرداخته است.

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی

دانشمندان در یک مطالعه به تازگی دریافتند که شامپانزه‌های طبل‌زن برای صحبت با یکدیگر در جنگل‌های بارانی، موسیقی می‌سازند.

درمانی امیدبخش برای زخم‌های عمیق مبتلایان به سرطان پستان

با الهام از تکنولوژی‌های نوین پزشکی دنیا، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاه پرتابل فشار منفی برای ترمیم زخم‌های ناشی از جراحی سرطان پستان شده است؛ دستاوردی که می‌تواند فرآیند دردناک و زمان‌بر ترمیم زخم را برای بیماران ساده‌تر، سریع‌تر و قابل‌دسترس‌تر کند.

لزوم حمایت از پژوهش‌های مبارزه با فساد توسط دستگاه‌های نظارتی

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور بر لزوم حمایت از پژوهش‌های مبارزه با فساد توسط دستگاه‌های نظارتی تاکید کرد.

فوران آتشین خورشید را تماشا کنید

در شب‌های ۱۲ و ۱۳ مه یک رشته فوران خورشیدی بزرگ پرتاب شد و موجی از مواد را در سراسر نیم‌کره شمالی خورشید گسترش داد.

راه‌اندازی یک صندوق هوش مصنوعی ۱۰۰ میلیون دلاری در عربستان

گوگل صندوق سرمایه‌گذاری جدیدی برای استارتاپ‌های هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌کند و از صندوق هوش مصنوعی عربستان سعودی حمایت می‌کند.

سنگاپور برای نگهبانی، راهنمایی و گشت‌زنی به سگ‌های رباتیک روی می‌آورد

سگ‌های رباتیک به طور فزاینده‌ای در نقش‌های مختلف در سراسر سنگاپور، یکی از ثروتمندترین اقتصادهای آسیا، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اعتصاب کارکنان دانشگاه آمریکایی در اعتراض به ترامپ

عده‌ای از کارکنان دانشگاه روچستر در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ، دست به اعتصاب زدند.‌

دستورالعمل اجرایی چهل و چهارمین دوره آزمون های ارتقاء دستیاری منتشر شد

دستورالعمل اجرایی چهل و چهارمین دوره آزمون های ارتقاء دستیاری بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار گرفت.

چهاردهمین کنفرانس پیشرفت کلید خورد/تمرکز اندیشمندان بر الزامات اجرای الگو

چهاردهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با محور «تمهید مقدمات و الزامات اجرا» با سخنرانی دکتر واعظ‌زاده آغاز شد و طی آن با حضور اندیشمندان، در خصوص چگونگی تحقق عملی الگو در نظام تصمیم‌سازی کشور، همزمانی آن با برنامه هفتم توسعه و نحوه مواجهه با پدیده‌های نوظهور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سحابی تخم سینه‌سرخ

عکس روز ناسا سحابی زیبایی را به نمایش می‌گذارد که به سحابی تخم سینه‌سرخ مشهور است.

هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان پذیرش بدون آزمون دکتری

دانشگاه پیام نور نسبت به فعالیت افراد و مؤسسات سودجو در فرآیند پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان مقطع دکتری در سال ۱۴۰۴ هشدار داد.

شبه علم و عدم اولویت دادن به منافع ملی عاملی برای توسعه مرجعیت علمی/هشدار نسبت به هدر رفت سرمایه‌ها در دانشگاه‌ها

وزیر سابق علوم ممانعت از توسعه شبه‌ علم، اجتناب از دوگانه‌سازی مفاهیم علمی و اولویت دادن به منافع ملی در قانون‌گذار را از راهکارهای رسیدن مرجعیت علمی در کشور دانست و گفت: علاوه بر آن نشانه‌هایی از بی‌برنامگی و عدم هماهنگی میان دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت علوم دیده می‌شود که موجب هدر رفت سرمایه‌ها می‌شود.

همه آنچه که گوگل در «اندروید شو» اعلام کرد

گوگل برخی از اخبار اندروید را پیش از برگزاری کنفرانس بزرگ توسعه‌دهندگان خود در ۲۰ مه(۳۰ اردیبهشت) به اشتراک گذاشت.

گوگل قصد دارد یک رقیب برای «پینترست» معرفی کند

گویا شرکت گوگل قصد دارد در رویداد هفته آینده توسعه‌دهندگان خود از یک رقیب یا جایگزین برای «پینترست»(Pinterest) رونمایی کند. گفته می‌شود این سرویس، تصاویری را ارائه می‌دهد که می‌تواند ایده‌هایی برای مُد و طراحی داخلی به مردم بدهد.

حضور ۵۷ درصد اعضای هیات علمی زیر ۵۰ سال در دانشگاه

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به حضور ۵۷ درصد اعضای هیئت علمی زیر ۵۰ سال در این دانشگاه گفت: دانشگاه علامه طباطبائی هم‌اکنون بیش از ۱۴ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیات علمی دارد.

۶۰۰۰ نفر از کارمندان مایکروسافت اخراج می‌شوند

مایکروسافت اعلام کرده که قصد دارد ظرف دو سال آینده ۳ درصد از نیروی کار خود در جهان را تعدیل کند. این غول فناوری بیش از ۶۰۰۰ نیروی کار خود را کاهش می‌دهد.

اپل می‌خواهد مردم دستگاه‌هایش را با فکر خود کنترل کنند

شرکت اپل از همکاری با شرکت سینکرون(Synchron) خبر داده است تا فناوری جدیدی را توسعه دهد که به افراد امکان می‌دهد دستگاه‌های این شرکت را تنها با افکار خود کنترل کنند. این ویژگی در درجه اول برای کمک به افراد کم‌توان و ناتوان در نظر گرفته شده است.

جلوگیری از خروج ۱۰ میلیون دلار ارز با افتتاح طرحی نوآورانه در حوزه سلامت

یک شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه تولید مواد مؤثره داروهای ضدسرطان، قلبی-عروقی و دیگر حوزه‌های دارویی، با حمایت ۱۰۰ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی و با هدف ارتقاء سلامت جامعه، صبح امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه جاری با حضور جمعی از مدیران و مسئولان حوزه سلامت، طرحی را افتتاح کرد که منجر به راه‌اندازی چهار خط تولید مواد مؤثره دارویی می‌شود.

پیشرفت اسلامی ایرانی مفهومی پساتوسعه‌ای است، نه بازگشت به گذشته

رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در چهاردهمین کنفرانس این مرکز با اشاره به مفاهیم نظری پیشرفت، تأکید کرد: واژه «پیشرفت» در الگوی اسلامی ایرانی، معادل «Progress» قرن نوزدهم اروپا نیست، بلکه مفهومی پساتوسعه‌ای و برخاسته از بستر تمدنی ایران و جهان اسلام است. وی با تبیین تفاوت‌های تاریخی و فرهنگی «پیشرفت» و «توسعه»، بر ضرورت بازآفرینی اندیشه تحول اجتماعی بر مبنای مبانی بومی تأکید کرد.

هاب نوآوری و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی راه‌اندازی شد

در مراسمی با حضور سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی و نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی توافقنامه همکاری در تأسیس هاب نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی به امضا رسید.

۹۰۰ مقاله علمی در کنگره هوش مصنوعی در پزشکی ارائه شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند گفت: دومین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در پزشکی با دریافت بیش از ۹۰۰ مقاله علمی از سراسر جهان، به بررسی نوآوری‌های کاربردی هوش مصنوعی در حوزه سلامت پرداخته است.

تعداد تخت‌های خوابگاهی باید حداقل ۲ برابر شود

وزیر بهداشت در آیین رونمایی از پویش ملی «خوابگاه؛ اتاقی به وسعت آینده» بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های رفاهی دانشجویان علوم پزشکی تأکید کرد و خوابگاه‌های دانشجویی را بستری مهم برای شکل‌گیری شخصیت و مسئولیت‌پذیری نسل آینده نظام سلامت دانست.

مرجعیت علمی قربانی دوگانگی آموزش عالی و پزشکی/ پیشنهاد ایجاد پژوهشگاه‌های مشترک

دانشیار مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، دوگانگی ساختاری این دو نهاد را یکی از موانع جدی تحقق مرجعیت علمی در ایران دانست و با ارائه تحلیلی تطبیقی از شاخص‌های آموزش عالی و پزشکی، پیشنهادهایی همچون ایجاد پژوهشگاه‌های مشترک، گسترش دوره‌های میان‌رشته‌ای و نقشه راه یکپارچه برای ارتقاء علمی کشور ارائه داد.

مرجعیت علمی با آرمان‌گرایی محقق نمی‌شود

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با انتقاد از نگاه آرمانی و غیرواقع‌گرایانه به مقوله مرجعیت علمی در اسناد توسعه‌ای کشور، تأکید کرد: تجربه سه تمدن یونانی، اسلامی و غربی نشان می‌دهد که دستیابی به مرجعیت علمی نیازمند زیرساخت‌های عمیق، سنت پژوهشگری، پایداری در تولید علم و حکمرانی علمی هوشمندانه است.

کاوشگر ناسا یک عکس شبح‌وار را از مریخ گرفت

کاوشگر «اروپا کلیپر» ناسا در مسیر خود به مشتری، یک حرارتی را از سیاره مریخ ثبت کرد که آن را مانند یک شبح نشان می‌دهد.

۱۰ کارگاه آموزشی در حاشیه دومین کنگره هوش مصنوعی در پزشکی برگزار می شود

دبیر علمی دومین کنگره هوش مصنوعی از برگزاری ۱۰ کارگاه تخصصی در زمینه هوش مصنوعی در سلامت توسط اساتید داخلی و خارجی خبر داد.

نشستن بیش از حد، مغز را کوچک می‌کند!

آیا این مطلب را در حالی می‌خوانید که روی مبل نشسته‌اید؟ پس شاید پس از خواندن آن دلتان بخواهد که بایستید. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نشستن بیش از حد، صرف نظر از عادات ورزشی شما، می‌تواند به مغز شما آسیب برساند.

بخش ویژه دانشجویی در دومین کنگره هوش مصنوعی در علوم پزشکی راه‌اندازی شد

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هوشمند از مشارکت فعال دانشجویان و ارائه مقالات آن‌ها در سالن اختصاصی خبر داد.

رتبه پایین ایران در تولید محتوای مرجعیت علمی/سهم کم سرمایه‌گذاری ایران در حوزه فناوری

مدیرکل پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایران در حوزه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی و شیمی، مزیت نسبی بیشتری دارد، گفت: رتبه ایران در تولید محتوای مرتبط با مرجعیت علمی، با تولید حدود ۴۷۵ سند، از مجموع ۴۲ هزار سند در این حوزه پایین‌تر از کشورهای اروپایی و آمریکا است.

پایش سلامت جامعه با گجت‌های هوشمند امکانپذیر شده است

مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در عرصه گجت‌های هوشمند و تجهیزات پزشکی شرکتی گفت: دستگاه‌های جدید با افزایش سرعت و دقت در ثبت اطلاعات بیمار می‌توانند کیفیت خدمات پزشکی را به‌طور چشمگیری بهبود دهند.

زمان ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورای صنفی دانشجویان تربیت مدرس اعلام شد

ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورای صنفی رفاهی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود.

ترامپ باعث فرار مغزها از آمریکا شد

تصمیمات ترامپ در مورد بودجه‌بندی و استخدام‌های مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها و همچنین موضوعات ارائه شده در تحقیقات باعث شده که دانشمندان و محققان به فکر خروج از آمریکا بیفتند. مجله نیچر با اشاره به این موضوع به پنج مورد از محققان آمریکایی که به دنبال کار خارج از آمریکا می‌گردند و قصد خروج از این کشور را دارند، پرداخته است.

نتایج اولیه دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران اعلام شد

نتایج اولیه دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه تهران اعلام شد.

طراحی ده‌ها طرح فناورانه و محصول-محور مبتنی بر هوش مصنوعی

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از طراحی ده‌ها طرح فناورانه و محصول-محور مبتنی بر هوش مصنوعی خبر داد و گفت: هدف ما این است که هر ابزاری که توسعه می‌دهیم، در درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها، دانشکده‌های مختلف و سایر بخش‌ها به‌طور عملی قابل استفاده باشد.

اساسنامه انجمن دانش‌آموختگان دانشکدگان علوم دانشگاه تهران تصویب شد

انجمن دانش‌آموختگان دانشکدگان علوم دانشگاه تهران رسماً فرایند عضوپذیری خود را آغاز کرد.

اینترنت «۵G» برای انسان خطرناک نیست

آیا نگران سوختن سلول‌هایتان توسط شبکه ۵G هستید؟ باید بگوییم که شاید نیازی به نگرانی نباشد. یک مطالعه جدید به بررسی تاثیر این فرکانس بر سلول‌های انسان پرداخته و هیچ مدرکی مبنی بر آسیب رساندن فرکانس رادیویی ۵G به سلول‌های پوست انسان، حتی در سطوح ۱۰ برابر بیشتر از حد مجاز قانونی، پیدا نکرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha