• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404022417714
  • خبرنگار : 50136

رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران دانشگاه ارومیه:

توسعه زنجیره ارزش انگور گامی در مسیر احیای دریاچه ارومیه است

توسعه زنجیره ارزش انگور گامی در مسیر احیای دریاچه ارومیه است

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران و مهندسی زیرساخت‌های دانشگاه ارومیه گفت: توسعه زنجیره ارزش انگور می‌تواند نقش مهمی در کاهش مصرف آب، رونق اقتصادی و احیای دریاچه ارومیه ایفا کند.

سید هادی بهادری امروز ۲۴ اردیبهشت در افتتاحیه اولین رویداد فناورانه زنجیره ارزش انگور «فن‌تاک» که در دانشگاه ارومیه برگزار شد با اشاره به اهمیت تاریخی و اقتصادی این محصول اظهار کرد: گوشواره‌های خوشه انگور از قدیمی‌ترین اشیای کشف‌شده در تاریخ ارومیه هستند که نشان از پیوند عمیق مردم با این محصول دارد.

وی با بیان اینکه مصرف آب درخت سیب حدود دو تا سه برابر بیشتر از انگور است، افزود: در حال حاضر ۹۵ هزار هکتار از اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه زیر کشت سیب قرار دارد. اگر این سطح زیر کشت به انگور اختصاص داده می‌شد، میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شد.

بهادری با اشاره به جایگاه انگور در اقتصاد استان ادامه داد: سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن انگور در استان تولید می‌شود که با متوسط قیمت ۴۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، ارزش اقتصادی این محصول به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان یا ۱۰۰ میلیون دلار می‌رسد. در حال حاضر حدود ۲۲ هزار خانواده از محل تولید و فرآوری انگور ارتزاق می‌کنند.

وی افزود: زنجیره ارزش انگور به سه بخش اصلی انگور تازه‌خوری، صنایع غذایی مرتبط و محصولات صنعتی جنبی تقسیم می‌شود که هر کدام ظرفیت‌های قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری و توسعه دارند.

رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران، چالش‌هایی مانند ضعف در برندینگ و فروش را از موانع موجود در مسیر توسعه این زنجیره دانست و تاکید کرد: باید با رویکرد فناورانه به این محصول نگاه شود. پیشنهاد تشکیل ستاد فناوری زنجیره ارزش انگور در پردیس دانشگاهی مطرح شده و ایجاد واحدهای فناور تخصصی در حوزه انگور می‌تواند نقش مهمی در رفع چالش‌ها ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha