سید هادی بهادری امروز ۲۴ اردیبهشت در افتتاحیه اولین رویداد فناورانه زنجیره ارزش انگور «فنتاک» که در دانشگاه ارومیه برگزار شد با اشاره به اهمیت تاریخی و اقتصادی این محصول اظهار کرد: گوشوارههای خوشه انگور از قدیمیترین اشیای کشفشده در تاریخ ارومیه هستند که نشان از پیوند عمیق مردم با این محصول دارد.
وی با بیان اینکه مصرف آب درخت سیب حدود دو تا سه برابر بیشتر از انگور است، افزود: در حال حاضر ۹۵ هزار هکتار از اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه زیر کشت سیب قرار دارد. اگر این سطح زیر کشت به انگور اختصاص داده میشد، میزان قابل توجهی در مصرف آب صرفهجویی میشد.
بهادری با اشاره به جایگاه انگور در اقتصاد استان ادامه داد: سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن انگور در استان تولید میشود که با متوسط قیمت ۴۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، ارزش اقتصادی این محصول به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان یا ۱۰۰ میلیون دلار میرسد. در حال حاضر حدود ۲۲ هزار خانواده از محل تولید و فرآوری انگور ارتزاق میکنند.
وی افزود: زنجیره ارزش انگور به سه بخش اصلی انگور تازهخوری، صنایع غذایی مرتبط و محصولات صنعتی جنبی تقسیم میشود که هر کدام ظرفیتهای قابل توجهی برای سرمایهگذاری و توسعه دارند.
رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری بحران، چالشهایی مانند ضعف در برندینگ و فروش را از موانع موجود در مسیر توسعه این زنجیره دانست و تاکید کرد: باید با رویکرد فناورانه به این محصول نگاه شود. پیشنهاد تشکیل ستاد فناوری زنجیره ارزش انگور در پردیس دانشگاهی مطرح شده و ایجاد واحدهای فناور تخصصی در حوزه انگور میتواند نقش مهمی در رفع چالشها ایفا کند.
انتهای پیام
نظرات