علی بهدانی، امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان گفت: تحقق عدالت اجتماعی از طریق تقسیم مناسب و صحیح منابع و امکانات عمومی میان مناطق، یکی از اهداف مهم در توسعه استان است و ما برای نیل به این هدف بهصورت ویژه تلاش میکنیم. برای رسیدن به این هدف، از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، با کار کارشناسی و نشستهای تخصصی، اطلاعات ۱۹۸ شاخص و ۶۰۳ متغیر از ۳۲ دستگاه اجرایی جمعآوری و براساس الگوهای پیشبینی شده، ضریب سهم هر شهرستان از اعتبارات تملک استان مشخص شده است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبارات توازن نیز با هدف ارتقاء سطح مناطق کمتر توسعه یافته در قالب قانون استفاده متوازن از امکانات کشور در قانون بودجه مصوب می گردد تصریح کرد: هدف اصلی از ابلاغ این اعتبارات، کاهش فاصله شاخصها در شهرستانهای کمتر برخوردار نسبت به متوسط کشور است.
بهدانی خاطرنشان کرد: درصد سهم شهرستانها در این موضوع نیز با برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی همکاران در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، با ترکیبی از شاخص های دسترسی و سرانه ای و منتخبی از ۳۰ شاخص عمده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سطح استان و نیز اطلاعات احصاشده از دستگاه های اجرایی مشخص و تعیین شده است.
بهدانی درباره مهمترین بخشهای بودجه سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: افزایش ۲۰ درصدی حقوقها، ۹ درصد میزان افزایش سهم بودجه عمرانی، تعیین سقف درآمد معاف از مالیات به مبلغ ۲۴۰ میلیون ریال در ماه و ۲۸۸۰ میلیون ریال در سال و همچنین افزایش ۸۵ درصدی درآمد دولت از عوارض گمرکی، افزایش ۳۱ درصدی درآمد دولت از درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات، افزایش ۳۴ درصدی درآمد دولت از سایر درآمدها و در مجموع رشد ۴۲ درصدی درآمدهای دولت نسبت به سال قبل از جمله مهم ترین بخشهای مهم بودجه سال ۱۴۰۴ است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان جنوبی افزایش پلکانی حقوق به نفع حقوقهای کمتر و افزایش بودجه عمرانی را نیز از جمله مهمترین و اساسیترین نکات مثبت بودجه ۱۴۰۴ برشمرد.
وی با اشاره به اهمیت کسب و تحقق درآمدهای استان و آیین نامه بند (پ) تبصره (۱۷) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت کشور اظهار کرد: هر یک درصد تحقق بیشتر از ۱۰۰ درصد در کل درآمدهای استان منجر به افزایش ۳ درصد اعتبارات هزینهای و ۴ درصد افزایش در تخصیص اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان خواهد شد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی تاکید کرد: تمامی دستگاههای اجرایی در راستای برنامهریزی و اقدامات لازم برای تحقق درآمدهای استان، آئیننامه اجرایی مذکور برای دستگاههای اجرایی مرتبط با درآمدهای استان ارسال خواهد شد.
کاهش نرخ تورم و بهبود فضای سرمایهگذاری در استان
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز با اشاره به بهبود شاخصهای اقتصادی استان، از کاهش نرخ تورم و بهبود فضای سرمایهگذاری در استان خبر داد.
وی با اشاره به آمارهای منتشرشده توسط مرکز آمار ایران اظهار کرد: میانگین تورم کل کشور ۳۳.۲ درصد است و خراسان جنوبی در فروردین سال جاری در جایگاه نوزدهم کشور قرار گرفته است.
وی افزود: در بازار بهار ۱۴۰۲، تورم به اوج و رقم ۵۱.۶ درصد رسید، اما پس از آن به طور پیوسته کاهش یافت. در فروردین ۱۴۰۳، این استان در جایگاه دهم نرخ تورم قرار داشته است. پس از ۴۶ ماه، تورم خراسان جنوبی کمتر از میانگین تورم کشور شده است.
ذاکریان با تاکید بر اهمیت کنترل تورم گفت: این کاهش نتیجه تلاش مدیریت ارشد استان و همه دستگاههای اجرایی، از جمله بخشهای تنظیم بازار، اشتغالزایی، سرمایهگذاری، و دستگاههای تامینکننده انرژی است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین به بهبود نرخ بیکاری اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری استان از حدود ۷.۸ درصد به ۴.۶ درصد کاهش یافته است و خراسان جنوبی اکنون در میان سه استان برتر کشور قرار دارد.
ذاکریان از افزایش سرمایهگذاری خارجی نیز خبر داد و گفت: اکنون ۱۴ پروژه سرمایه گذاری خارجی با اشتغال یک هزار و ۴۲۳ فرصت شغلی در استان فعال است.
وی با تأکید بر تلاشهای دولت چهاردهم در زمینه سرمایهگذاری خارجی افزود: ۷ پروژهای سرمایه گذاری خارجی استان در دولت چهاردهم به بهره برداری رسیده که برای ۳۳۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: جذب سرمایهگذاری تنها به سرمایهگذاران خارجی محدود نمیشود بلکه سرمایهگذاران داخلی نیز با تقویت جسارت و ریسکپذیری در این مسیر نقش دارند.
ذاکریان با تاکید بر اهمیت حمایت از سرمایهگذاران گفت: نباید چالشهای اداری مانعی برای سرمایهگذاران باشد.
وی ضمن اشاره به فعالیتهای اقتصادی این پروژهها اظهارکرد: در این پروژهها کارگران به صورت مستمر مشغول به کار هستند، صادرات و واردات نیز به طور منظم انجام میشود و تمامی این فعالیتها در بستر این پروژهها صورت میگیرد.
ذاکریان با اشاره به چالشهای سرمایهگذاری خارجی گفت: سرمایهگذاران خارجی بارها اعلام کردهاند که انتظار دارند حداقل موانع زیرساختی برداشته شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین از پروژههای مهم در دست اجرا خبر داد و افزود: از میان ۱۱ پروژه در دست اجرا در استان، پروژهای با ارزش ۲۳ میلیون دلار در ناحیه صنعتی خوسف در حال انجام است که پس از بهرهبرداری، به زودی به مرحله تولید خواهد رسید. همچنین دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در دست اجرا است که یکی از این نیروگاهها با سرمایهگذار ایرانی مقیم چین و با پیشرفت بالای ۹۵ درصدی در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی به بهره برداری میرسد.
انتهای پیام
نظرات