به گزارش ایسنا، «کلارا شاپاز» وزیرمشاور در امور مجازی (دیجیتالی) فرانسه، هدایت این ابتکار برای تقویت مقررات پلتفرمها و ایجاد یک جبهه اروپایی در این زمینه بر عهده دارد.
نشریه «لوپوئن» نوشت که هدف از این روند، اعمال محدودیتهای سختگیرانه برای تایید سن در شبکههای اجتماعی و مشابه محدودیتهایی که برای سایتهای مستهجن اعمال میشود، است.
اگر تا شروع سال تحصیلی جدید (سپتامبر ۲۰۲۵) هیچ توافق اروپایی در این رابطه حاصل نشود، فرانسه میتواند به تنهایی وارد عمل شود و پلتفرمهایی را که به این قوانین احترام نمیگذارند، تحریم کند.
این اقدام در بحبوحه نگرانیهای فزاینده در مورد تأثیرات صفحات نمایش و شبکههای اجتماعی بر جوانان، به ویژه از نظر سلامت روان و آزار و اذیت سایبری، صورت میگیرد.
برخی از آمارهای اخیر در مورد تاثیر صفحات نمایش و شبکههای اجتماعی بر جوانان که در گزارشهای موسسه ملی مطالعات آماری فرانسه به آنها استناد میشود، به شرح زیر است:
«کاربردهای مشکل ساز از رسانههای اجتماعی: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، نسبت نوجوانانی که علائم اعتیاد به رسانههای اجتماعی را نشان میدهند از ۷ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.
اختلالات خواب: در سال ۲۰۲۳، ۲۵ درصد از کاربران اینترنت ۱۵ تا ۷۴ ساله اعلام کردند که استفاده از صفحه نمایش باعث کاهش زمان خواب آنها شده است و این تاثیر بر افراد زیر ۲۰ سال به میزان ۵۷ درصد بیشتر بوده است.
آزاررسانی سایبری: مطالعه صورت گرفته از سوی مجلس ملی فرانسه نشان میدهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صفحات نمایش با افزایش اختلالات اضطراب و افسردگی در بین جوانان مرتبط است.
بازیهای دیجیتال: ۱۲ درصد از نوجوانان در معرض خطر بازیهای مشکلساز هستند و پسران بیشتر از دختران (۱۶٪ در مقابل ۷٪) تحت تاثیر قرار میگیرند.»
انتهای پیام
نظرات