• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022417821
  • خبرنگار : 50037

مدیرکل منابع طبیعی استان:

مراتع همدان ۳ درصد علوفه کشور را تأمین می‌کند

مراتع همدان ۳ درصد علوفه کشور را تأمین می‌کند

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با وجود اینکه مراتع همدان تنها یک درصد از مراتع کشور را تشکیل می‌دهد اما به دلیل تراکم بالای پوشش گیاهی، سه درصد تولید علوفه ملی را تأمین می‌کند.

اسفندیار خزائی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در مراسم بزرگ روز ملی مرتع و مرتعداری استان همدان که در ارتفاعات روستای فسیجان از توابع شهرستان بهار برگزار شد، اظهار کرد: تاکنون ۱۸۶۰ گونه گیاهی در مراتع همدان شناسایی شده که برخی از این گونه‌ها از جمله«مفرا» و «آویشن الوند» جز گونه‌های  منحصر به فرد هستند ضمن اینکه از  هزار و ۸۶۰ گونه گیاهی  شناسایی شده در مراتع استان  ۳۰۰ گونه خوراکی، دارویی، صنعتی و معطر بوده و نابودی این ذخایر ژنتیکی، اکوسیستم منطقه را با بحران مواجه خواهد کرد.

وی از تراکم دام بیش از ظرفیت در مراتع این استان خبر داد و گفت: ظرفیت مجاز مراتع همدان ۶۹۰ هزار واحد دامی بوده اما هم‌اکنون میزبان یک میلیون و ۸۰۰ هزار دام هستیم.

خزائی راه حل برون‌رفت از این مشکل را مدیریت هوشمندانه چرای دام و استفاده از پسماندهای کشاورزی برای تأمین خوراک دام برشمرد و تصریح کرد: برای جلوگیری از وارد شدن خسارت به مراتع طول دوره چرای دام، بازه ای کوتاه‌تر شده و پسماندهای کشاورزی نیز برای تغذیه دام استفاده می شود تا فشار بر مراتع کمتر شود.

وی  با بیان اینکه این وضعیت، مراتع را به سمت فرسایش شدید و تشدید ریزگردها سوق می‌دهد، تاکید کرد: اگر پوشش گیاهی از بین برود، شاهد آغاز فرسایش خاک و افزایش گردوغبار خواهیم بود که پیامدهای آن برای استان و کشور فاجعه‌بار است.

خزائی افزود: ۷۰ هزار هکتار از مراتع درجه یک استان در اختیار عشایر بوده که می‌توان با بهره‌گیری از دانش بومی آنان در احیای مراتع و توسعه پایدار همکاری کرد.

فرماندار شهرستان بهار هم  با تأکید بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی گفت: نابودی مراتع و گیاهان، خطری جدی برای نسل بشر محسوب شده و امنیت غذایی و اقتصاد کشور را تحت الشعاع قرار می‌دهد. 

ابراهیم لشکری آزاد با اشاره به مسئولیت همگانی در حفظ محیط زیست، افزود: همه ما موظفیم در راستای حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگ سازی در این زمینه گام برداریم و اجازه استقرار صنایع آلاینده و مخرب محیط زیست نباید داده شود.

وی تصریح کرد: توجه به چرای به موقع و متناسب دام‌ها و جلوگیری از چرای زودهنگام مراتع توسط عشایر، از جمله مواردی است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.

مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار هم از وجود ۸۲ سامان عشایری و روستایی در این شهرستان خبر داد و گفت: پروژه‌های آبخیزداری و نصب آبشخورهای فلزی با هدف حفظ منابع آب و خاک و تأمین آب شرب دام و حیات وحش در این شهرستان  اجرایی شده است. 

مهدی محمدی با اشاره به اینکه از  ۸۲ سامان عشایری و روستایی شهرستان تعداد هفت سامان از این تعداد، عشایری و مابقی روستایی هستند، وسعت مراتع شهرستان بهار را ۴۱ هزار و ۶۰۸ هکتار برشمرد و گفت: سامان فسیجان با وسعت ۶۶۰  هکتار بوده که عشایر این منطقه به مدت چهار ماه از سال در سامان فسیجان مشغول بهره‌برداری هستند.

وی بیان کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری در حوزه فسیجان، از جمله احداث بندهای رسوب‌گیر، از اقدامات کلیدی برای حفاظت از آب و خاک بوده است.

مدیر منابع طبیعی شهرستان بهار همچنین از نصب دو دستگاه آبشخور فلزی در ارتفاعات روستای «حیدره قاضی خان» خبر داد و گفت: این آبشخورها با هزینه ۱۴ میلیون تومان با هدف تأمین آب شرب سالم و در دسترس برای دام و حیات وحش، همچنین توزیع مناسب دام در مراتع نصب شده‌اند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha