• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022517982
  • خبرنگار : 51012

یک فعال اقتصادی:

خرد و تدبیر، حلقه گمشده‌ تصمیم‌سازی‌هاست

خرد و تدبیر، حلقه گمشده‌ تصمیم‌سازی‌هاست

ایسنا/اصفهان رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اصفهان گفت: نبود ارتباط جهانی، ناترازی انرژی و حاشیه‌نشینی بخش خصوصی، آینده‌ اقتصاد را به‌سمت نابسامانی‌های خطرناک سوق می‌دهد.

علی صفرنورالله، صبح امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در همایش بررسی چشم‌انداز اقتصادی و سیاسی ایران در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: در این همایش ۳۵۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که تعداد محدود حضور دارند، اما چرا؟ وقتی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که نوعی ناامیدی وجود دارد. ما وظیفه داریم کاری کنیم که این فضا به امیدواری تبدیل شود، تا مردم بتوانند فعال باشند، اما واقعیت این است که هیچ چیز سر جای خودش نیست؛ همه‌چیز به‌نوعی وارونه شده و این مسئله، مشکلات اجتماعی شدید و گسترده‌ای را برای ما به‌وجود آورده است.

وی افزود: در مقیاس جهانی، ایران هم به نوبه‌ خود و در شرایط خاص خودش، با این مشکلات به‌شدت درگیر است. ما با یک معضل اساسی در ارتباط جهانی روبه‌رو هستیم و آن این که ارتباط نداریم، اما ایران، اقتصاد ایران و بازار ایران فراموش‌شدنی نیستند. وقتی کسی در بازار جهانی فعالیت می‌کند، می‌بیند که چقدر رفتارها محترمانه و قواعد مشخص هستند، اما در داخل کشور، قوانین فی‌البداهه و بدون برنامه صادر می‌شوند که نه خوشبختانه، بلکه متأسفانه هیچ راه‌حل دقیقی برای مسائل ندارند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: قیمت‌گذاری‌های دستوری طبق معمول ادامه دارد، اما تصمیم‌گیری‌ها عملاً مسئله‌محور نیستند. بنده احساس نمی‌کنم که برخلاف شعارهایی که داده می‌شود، واقعاً اراده‌ای برای حل مشکلات زیست‌محیطی، آلودگی هوا و... وجود داشته باشد. در تصمیم‌گیری‌ها، بخش خصوصی جایگاهی ندارد و تنها به شعار بسنده می‌شود. رانت و لابی‌های خاص همچنان ادامه دارند و هیچ تغییری در این روند دیده نمی‌شود.

صفرنورالله با بیان اینکه در چنین شرایطی، طبیعی است که اقتصاد ضعیف شود، مخصوصاً وقتی این چرخه دائماً تکرار می‌شود، گفت: بنده فکر نمی‌کنم که فعال اقتصادی دیگر انگیزه‌ای برای حرکت داشته باشد، مگر آنکه خودش برخیزد و خودجوش و بدون انتظار از بالا، کاری انجام دهد.

وی افزود: ما هستیم که باید حرکت کنیم. ما هستیم که می‌توانیم کاری برای آینده‌ مملکتمان انجام دهیم. ما باور داریم که باید تدبیر و خرد جایگزین رویکردهای ناکارآمد شود؛ چه خرد فردی، چه خرد جمعی، چه استفاده از نخبگان. خرد باید تبدیل به تکیه‌گاه ما شود، تا بتوانیم سخنی برای گفتن داشته باشیم. به همین دلیل مصمم شده که مجموعه‌ای از دوره‌ها و جلسات هم‌اندیشی را برگزار کنیم؛ جلساتی برای بهره‌گیری از نظریات خبرگان آگاه و با تکیه بر داده‌ها و تحلیل‌های موجود تا بتواند به فعالیت هدفمند خود ادامه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha