• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404022518177
  • خبرنگار : 50490

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

مسجد جامع نقطه آغاز تمدن سازی است

 مسجد جامع نقطه آغاز تمدن سازی است

ایسنا/مازندران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مساجد جامع را نقطه آغاز جامعه سازی و تمدن سازی برشمرد و گفت: با گسترش اسلام مساجد جامع در کنار مساجد محلی با کارکردهای بیشتری نسبت به مساجد محلی و منطقه‌ای شکل گرفت.

سیدعباس صالحی پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در آیین رونمایی از کتاب «مسجد جامع عتیق» بابل در شبستان مسجد جامع این شهر با اشاره به اینکه مساجد جایگاه ویژه در تمدن اسلامی داشتند، اظهار کرد: نخستین جامعه سازی رسول اکرم(ص) از مسجد بوده و نخستین نهاد اجتماعی را در مسجد شکل داد.

وی با اشاره به تفاوت معابد ادیان دیگر با مساجد اسلامی، افزود: مساجد اسلامی کارکردهای متنوعی داشتند و گذشته از محل عبادت، مرکز آموزش، تعاون اجتماعی، ارتباطات اجتماعی و پایگاه فرهنگی و تبلیغی بودند.

وزیر فرهنگ با اشاره به اینکه مساجد جامع محل اتصال حکومت و مردم بود، یادآور شد: نخستین خطابه سیاسی حاکمان اسلامی در مساجد جامع خوانده می‌شد.

وزیر فرهنگ: مسجد جامع نقطه آغاز تمدن سازی است

صالحی با اشاره به اینکه سلاطین نخستین خطبه خود را در مساجد جامع می‌خواندند، ادامه داد: چون خطبه و آغاز کار سلاطین، حکام و والی در مساجد جامع انجام می‌شد این امتیاز تنها برای شهرهای بزرگ و محوری بود.

وی تصریح کرد: مساجد جامع مرکز اصلی اطلاع رسانی اداری و حکومتی بودند، در واقع صدا وسیما و مرکز ارتباط رسانه‌ای حکمرانی‌ها، مساجد جامع بود که گاهی به صورت کتبیه نوشته و در این مساجد نصب می‌شد.

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه مساجد جامع مرکز نهاد قضایی و نهاد دادگستری حکمرانان تا مدت‌های مدیدی بودند، خاطرنشان کرد: همچنین مساجد جامع یک نهاد وسیع اجتماعی و محل اجتماعات مهم مردم بود.

وزیر فرهنگ: مسجد جامع نقطه آغاز تمدن سازی است

وی افزود: اینکه شهر بابل دارای مسجد جامع بوده نشان از قدمت دیرینه و اهمیت این شهر دارد زیرا قبل از صفویه و حمله مغول دارای مسجد جامع بوده است.

صالحی بیان کرد: با حمله مغول به مازندران که آثار این تخریب تا دو قرن و نیم بعد در این خطه باقی مانده است؛ بابل یکی از شهرهایی بود که در این حمله به ویرانه تبدیل شد و نام وی از مامطیر به بارفروش تقلیل یافت اما به سبب قدرت و توان اجتماعی این شهر در حوزه‌های مختلف به سرعت دوباره به شهر بزرگ و مهم تبدیل و در دولت صفویه مجدد دارای مسجد جامع شد.

وزیر فرهنگ: مسجد جامع نقطه آغاز تمدن سازی است

وزیر فرهنگ خاطرنشان کرد: مساجد جامع به طور خاص تنها یک مکان نیستند، فقط مکان تاریخی هم نیستند؛ بلکه ترکیبی از چیزهای مختلف هستند که نمادی از هویت، تاریخ، دانش و اتفاقات بزرگ اجتماعی را در خود جمع کرده است.

وی از یوسف الهی و شهرام قلی پور گودرزی نویسندگان کتاب «مسجد جامع عتیق بابل» از نگاه ویژه این محققین به حاشیه‌های موجود از جمله شهدا، علماء و آثار تاریخی و رویدادهای مهم این بنا تاریخی قدردانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha