به گزارش ایسنا، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از جلسه امروز (پنج شنبه) وزرای امور خارجه ناتو در ترکیه از «مارک روته» دبیرکل ناتو پرسیده شد که آیا روسیه در بیانیه پایانی اجلاس ناتو که قرار است در ماه پوئن در لاهه برگزار شود، مهمترین تهدید برای کل ائتلاف نامیده خواهد شد یا خیر؟ اما او از پاسخ دقیق به این سوال خودداری کرد.
روته تصریح کرد: خب، واضح است که در مفهوم استراتژیک و در اعلامیه واشنگتن و در هر کنفرانس مطبوعاتی تکرار میکنیم که روسیه تهدید بلندمدت است. من انتظار دارم که اجلاس ناتو در لاهه واقعاً بر تولید صنعتی دفاعی تمرکز کند. تا مطمئن شویم که پول وجود دارد، محصولات وجود دارند، با تمرکز بر اوکراین.
وی ادامه داد: و سپس دقیقا (مشخص می شود که) قالب نتیجهگیریهای بیانیه چه خواهد بود. خواهیم دید که بهترین راه برای انجام این کار چیست.
بنابر گزارش ریا نووستی، روسیه در سالهای اخیر، فعالیتهای بیسابقه ناتو در نزدیکی مرزهای غربی خود را برجسته کرده است. مسکو بارها نگرانی خود را در مورد افزایش نیروهای این ائتلاف در اروپا ابراز کرده است.
کاخ کرملین بارها گفته است که روسیه کسی را تهدید نمیکند، اما اقداماتی را که به طور بالقوه برای منافعش خطرناک هستند، نادیده نخواهد گرفت.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۲۴ در مصاحبهای با «تاکر کارلسون» روزنامهنگار برجسته آمریکایی گفت که مسکو به کشورهای ناتو حمله نخواهد کرد. پوتین گفت که سیاستمداران غربی تهدید روسیه را بزرگ جلوه میدهند تا توجه مردم را از مشکلات داخلی منحرف کنند.
روته تاکید کرد که وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو حمایت کامل خود را از تلاشهای فوری رئیس جمهور ترامپ برای پایان دادن به جنگ به طور عادلانه و پایدار در اسرع وقت تکرار کردیم. این اولویتی است که همه ما به آن پایبندیم.
ل | نیویورک تایمز عن مسؤولین إسرائیلیین: إجراءات الحصار علی إمدادات الغذاء والوقود فی غزة فرضت للضغط علی حماس
دبیرکل ناتو گفت که اوکراین آماده مذاکره برای صلح است، اما اکنون مسئولیت بر عهده مسکو است که به طور معناداری به تمایل کییف پاسخ دهد. اوکراین به وضوح آماده بازی است، اما این توپ اکنون در زمین روسیه است. روسها اکنون یک هیئت سطح پایین اعزام کرده و از فرصتی که رئیس جمهور (ولودیمیر) زلنسکی فراهم کرده، استفاده نمیکنند. من حاضرم به محض برقراری آتشبس با پوتین بنشینم، ما مایل به مذاکره برای یک توافق صلح هستیم."
روته بار دیگر تأکید کرد: هرگونه توافق آینده در مورد اوکراین باید معتبر و پایدار باشد و از شکست توافقهای گذشته درس بگیرد. باید پایدار باشد. باید بادوام باشد. ما نمیتوانیم آنچه را که در سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۵ اتفاق افتاد، با توافق مینسک (بر سر درگیری در شرق اوکراین) تکرار کنیم، توافقی که اساساً هنوز وقتی جوهر آن خشک نشده بود، به چالش کشیده شد.
او همچنین بر اهمیت هماهنگی بینالمللی تأکید کرد و از افزایش تعداد ابتکارات حمایت از اوکراین، از جمله «ائتلاف کشورهای داوطلب» که شامل ترکیه نیز میشود، ابراز قدردانی کرد.
روته تأکید کرد که این اتحاد در مسیر درست قرار دارد؛ با این حال، او مجدداً تأکید کرد که هزینه کردن ۲٪ از تولید ناخالص داخلی هر عضو «به هیچ وجه کافی نیست.»
او در توضیح محور جلسه گفت: «تمرکز اصلی ما بر افزایش هزینههای دفاعی بود. این امر برای دستیابی به اهداف توانایی که متحدان به زودی بر سر آن توافق خواهند کرد و برای اطمینان از آمادگی اتحاد برای مواجهه با هرگونه تهدید و چالشی ضروری است.» همچنین به تضمین تقسیم عادلانه بار مسئولیت بین متحدان کمک خواهد کرد و ما در مسیر درستی هستیم.» وی گفت که اعضا در مورد اینکه این اتحاد برای آینده به چه چیزهای بیشتری نیاز خواهد داشت، بحث کردند و افزود: «ما میدانیم که به سرمایهگذاری بیشتری در الزامات اصلی نظامی خود و همچنین سرمایهگذاریهای گستردهتر مرتبط با دفاع، از جمله زیرساختها و از جمله تابآوری، نیاز خواهیم داشت.» روته گفت که مطمئن است متحدان ناتو در اجلاس آتی در لاهه در اواخر ژوئن بر سر یک هدف جدید و بلندپروازانه توافق خواهند کرد. او خاطرنشان کرد که چنین هدفی ممکن است در مورد هزینههای اصلی دفاعی و همچنین سرمایهگذاریهای مرتبط با دفاع باشد.
انتهای پیام
نظرات