سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری عصر امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی با اشاره به نقش حیاتی فناوری در اقتدار ملی اظهار کرد: اقتدار تکنولوژیک فوندانسیون تمام مولفههای دیگر اقتدار یک ملت است، از اقتدار نظامی و اقتصادی گرفته تا دیپلماسی اجتماعی شامل موارد مهم اقتداری یک ملت محسوب میشود.
وی با تأکید بر اینکه اقتدار در جهان امروز مانند انرژی خلق نمیشود بلکه جابهجا میشود، افزود: اگر کشوری اقتدار خود را افزایش میدهد حتماً اقتدار کشوری دیگر کاهش مییابد، این اصل بقای اقتدار است و به همین دلیل جنگها در دنیا رخ میدهند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با ارائه تحلیلی از وضعیت اقتدار ایران در حوزههای مختلف به دستاوردهای فناورانه کشور در حوزه نظامی مانند موشکهای هایپرسونیک و پهپادهای پیشرفته ادامه داد: اینها همه حاصل اقتدار فناورانه است، آنچه که امروز امنیت نظامی ما را تضمین کرده، دانش و فناوری بومی است که توسط جوانان خلاق این سرزمین توسعه یافته است.
فروش نفت دیگر کافی نیست؛ اقتصاد را باید با نوآوری زنده نگه داشت
وی گفت: اقتصادی که مبتنی بر مواد خام و فروش منابع طبیعی باشد اقتصادی مرده است و آنچه اقتصاد را زنده و پویا میسازد، فناوری و نوآوری است و اگر میخواهیم رفاه و پیشرفت داشته باشیم باید اقتصاد دانشبنیان را تقویت کنیم.
سرکار با تأکید بر نقش مهم اقتدار اجتماعی تصریح کرد: اگرچه اقتدار نظامی و اقتصادی لازم است، اما بدون اقتدار اجتماعی، همه چیز فرو میریزد، دشمنان ما اقتدار اجتماعی ملت ایران را هدف گرفتهاند و از طریق تحریمها و جلوگیری از دسترسی به فناوریهای حیاتی مانند دارو و کاتالیستهای صنعتی دست به ناامیدسازی مردم زدهاند.
قانون جهش تولید دانشبنیان؛ تسهیلگر مسیر نخبگان
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در پایان از تلاشهای شبانهروزی فعالان زیستبوم فناوری، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و نمایندگان مجلس در حمایت از این مسیر تقدیر کرد و خاطرنشان کرد: اقتدار ملی در گرو فوندانسیون فناوری است و آنچه امروز در این جشنواره شاهدیم، تلاش برای تقویت ستون فقرات اقتدار ملی است.
قانون جهش تولید دانشبنیان؛ تسهیلگر مسیر نخبگان
علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: قانون جهش تولید دانشبنیان که با ۲۰ ماده در مجلس یازدهم به تصویب رسیده، زیرساختی حیاتی برای توسعه علمی و اقتصادی کشور است.
وی افزود: امروز شرکتهای دانشبنیان آخرین حلقه زنجیره تأمین آموزش در کشور هستند، زنجیرهای که از کودکان پیشدبستانی آغاز میشود و به استادان دانشگاه و در نهایت به این شرکتها ختم میشود، ما در مجلس با تصویب این قانون توانستیم موانع مالیاتی، بانکی، بیمهای و گمرکی را از سر راه این شرکتها برداشتیم.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به نقش شرکتهای دانشبنیان در دوران کرونا و تولید واکسنهای پیشرفته تصریح کرد: در شرایطی که حتی برخی از کشورهای پیشرفته هنوز به واکسنهای استنشاقی دست نیافتهاند، ایران بهعنوان یکی از سه کشور دارنده این فناوری اقتدار علمی خود را به رخ جهانیان کشیده است.
صندوقهای نوآوری؛ ابزارهایی فراتر از ارائه تسهیلات
منادی با بیان موفقیتهای قابل توجه در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف سخن گفت و تأکید کرد: «در فضای ۲۵۰ هکتاری این پارک، شرکتهایی فعال هستند که میلیاردها تومان فروش و هزاران شغل ایجاد کردهاند که این مطلب گواه بر توان داخلی و لزوم حمایت بیشتر از نخبگان است.
وی در پایان ضمن انتقاد از سرمایه محدود صندوق شکوفایی و نوآوری در اصفهان، خاطرنشان کرد: خواستار حمایت جدیتر از سوی بخش خصوصی و مسئولان محلی از صندوق شکوفایی و نوآوری هستیم و نباید فراموش کنیم که صندوقهای نوآوری، ابزارهای توانمندساز هستند که نهتنها برای ارائه تسهیلات، بلکه برای صدور ضمانتنامه و حمایت واقعی از شرکتهای دانشبنیان کاربرد دارند.
این جشنواره با هدف نمایش دستاوردهای علمی و فناورانه کشور و تقویت پیوند میان نخبگان، صنعت و قانونگذاران برگزار شد و با استقبال گسترده فعالان حوزه فناوری همراه بود. در این مراسم از برگزیدگان جوایز ویژه عماد، آریا، پیروز و شناسا نیز تقدیر و جوایز اهدا شد، همچنین در آیین اختتامیه جشنواره فنآفرینی شیخبهایی از فنآوران و نوآوران در رتبههای اول تا سوم در بخشهایی با عنوانهای طراحی کسبوکار، نوپا، رشدیافته، پویانمایی، مدیریت شهری و فناوری اطلاعات تقدیر و تشکر و اهدای جوایز صورت گرفت.
انتهای پیام
نظرات