نعمتالله پایان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی عصر پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ماه، در این مراسم اظهارکرد: هنر فیلم و عکاسی، زبانی جهانی است؛ زبانی که میتوان با آن از دلهای گوناگون سخن گفت، فرهنگ و هویتهای متفاوت را ارتباط داد و قصههایی برای نسل آینده روایت کرد. هر تلاش هنری، صرف از نتیجه گرفتن یا نه، پلی به ساختن جهانی بهتر است.
وی اندیشه خلاق و حمایت صادقانه را جوهره این جشنواره دانست و افزود: جوانان هنرمند این مرز و بوم بار دیگر ثابت کردند که نه تنها توانایی پاسداری از گنجینههای ملی و میراث فرهنگی کشور را با دیدگاه هنری خود، دارند بلکه میتوانند جهانی از امید و خلاقیت را برای آیندگان ایجاد کنند. حضور پرشور جوانان به ما نشان داد که باید به قدرت و تاثیرگذاری هنر در فرهنگسازی و جامعه، بیشتر بیندیشیم.
وی در ادامه از شرکت کنندگان جشنواره تشکر و اضافه کرد: حضور پرشور شما هنرمندان جوان و آثار ارزشمندتان، ثابت کرد که اگر در هنر بستر و ساختاری متناسب ایجاد شد، علاوه بر برانگیختن خلاقیت، انسانیت نیز در جامعه گسترش مییابد. این جشنواره علاوه بر دستاورد هنری و فرهنگی، دغدغههای نسل جوان را نیز نشان داد. این مسیر هنری، نیازمند همکاری، برنامهریزی، توجه جدی به زیرساختهای هندی و فرهنگی را، میطلبد.
پایان ضمن تشکر از تمام عزیزانی که به تحقق این رویداد کمک کردهاند، این حمایت را تاثیری مثبت بر وجهه فرهنگ و هنر استان خواند و گفت: هنرمند برای خلق اثر ارزشمند، نیازمند امنیت و آرامش است که بدون این حمایتها موثر نمیباشد. این رویداد نشان داد با تلاش جوانان خلاق و هنرمند ما، آذربایجان جایگاه ویژهای در جایگاه هنر داشته و خواهد داشت.
وی تصریح کرد: افتخار دارم اعلام کنم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، برنامههای بیشتری برای حمایت از استعدادهای هنری جوان دارد و هدف، دستیایی این عزیزان به آیندهای روشن است. هر فریم عکس و فیلم، نشان از استعداد، قلب بزرگ و عشق به هنر است. امید است که با شادابی، سلامت، موفقیت، شور و خلاقیت در کنار هنر و فرهنگ و ایران زمین بدرخشید.
در ادامه مراسم، یعقوب هوشیار، شهردار تبریز، ضمن تبریک قهرمانی تیم تراکتور تبریز، این جشنواره را فصلی جدید در عالم هنر خواند و بیان کرد: در دورانی هستیم که فعالیت کردن، مخصوصا فعالیت هنری، بسیار سخت شده است. در حوزه هنر و فیلم کوتاه نیز مشکلات بیشتر و حمایتها کم شدهاند. فضای مجازی، ورود هوش مصنوعی، ظرفیتهای کم و... دست هنرمند را میبندد. جامعه بدون ارتقای فرهنگ و تجربه زیست انسانی پایدار نخواهد بود. نیاز است که بخش عمدهای از مسئولین و مردم را پای کار هنر و فرهنگ آورد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی محتوا، اهمیت فزونی دارد، ادامه داد: در فضایی که اقتصاد، هنر و فرهنگ ضعیف شده و سیاست سنگینی کند؛ عارضههای اجتماعی افزایش مییابند. باید با برنامهریزی، به ارتقای هنر و انسان زیستی کمک کنیم تا آیندهای روشن بسازیم.
وی ادامه داد: متاسفانه فضای هنری و سینمایی نقش کمرنگی دارد که نتیجه کمتوجهی دولت است که هم اکنون اقداماتی نظیر ایجاد فضاهای سینمایی در دست کار قرار دارد. اگر اکنون در خواب غفلت فرو رویم، ضربه عارضههای اجتماعی ما را بیدار خواهد کرد. امید است که با اصلاح این روند، نسلی امیدوار به آینده و سرافراز ایجاد کنیم.
رائد فریدزاده، رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی بصری کشور، نیز اظهار کرد: این شور و شوق در جوانان هنری ما، باعث امید نسل ما است. نسلی که از انگیزه این جوانان به وجد میآید و هم افسوس میخورد که چرا پس از چندین سال، تبریز میزبان این جشنواره شده است.
وی افزود: پتانسیل بالا و علاقهمندان فرهیخته در آذربایجان، تبریز را به قطب اندیشه و فرهنگ تبذیل کرده است. امید است که با کمک همدیگر، پشتیبان جوانان مستعد و با انگیزه بوده و شاهد رویدادهایی بینالمللی باشیم.
در ادامه مراسم، نفرات برتر این جشنواره به شرح ذیل اعلام شد:
در مسابقه عکس ارس نفرات به ترتیب از اول تا چهارم، عبدالله قریشیزاده، لیلا گلشنی، فریبا شفیعی و مریم صناعی چهارم.
در بخش اصلی عکس نفرات به ترتیب از اول تا چهارم، جمشید فرجوند، مهری رحیمزاده، علی محمدی و مینا نوعی چهارم.
نفرات برتر بخش مجموعه عکس اسماعیل تهان، مریم دشتی و سید حامد موسوی اعلام شدند.
در بخش فیلمنامه، مرتضی رشید اول، مرضیه کمالوندی و مصطفی داوطلب دوم به صورت مشترک، هژیر اسعدی سوم و علیرضا سلمانپور چهارم شدند.
در بخش فیلمنامه اقتباسی یوسف یزدانی و مجتبی محمدی به جایگاه نفرات برتر راه یافتند.
در بخش فیلم، جایزه بهترین پژوهش در فیلم مستند به آمینه بقایع و ایوب مردانیپور به صورت مشترک، جایزه بهترین صدای فیلم به هادی معنوی پور و علیرضا جلالی به صورت مشترک،
جایزه بهترین تدوین به امین سلمانی و لوح افتخاری تدوین به پیوند اقتصادی، جایزه بهترین فیلمبرداری به نوید زارع، جایزه بهترین فیلمنامه تالیفی به ائلمان نیکمندان و لوح افتخار بهترین فیلمنامه تالیفی به فرید نوری تعلق یافت.
برندگان بهترین پویانمایی هژیر اسعدی، بهترین مستند سجاد پرهیزکاری، بهترین فیلم تجربی حسن وحدانی، بهترین کارگردانی فیلم داستانی اشکان صائبپناه، بهترین فیلم جشنواره سامان حسینپور و بهترین تهیهکنندگان ترنج عسگری و وحید نوری اعلام شدند.
حسین نصیری نیز جایزه ویژه هیئت داوران، مانی اسمی جایزه ویژه بازی و سمانه نوعیوند لوح افتخار بازیگری را از آن خود کردند.
به گزارش ایسنا، همچنین به یدالله نوعصری پیشکسوت مستند ساز تبریزی تجلیل و به حسین پورستار، کمال شبخیز، اکبر نیکمرد، فرهود بحری کرمی، از فعالین پیشکسوت انجمن سینمای جوان تبریز، گواهینامه اعطا شد.
این مراسم، با حضور رئیس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی بصری کشور، شهردار تبریز، رئیس انجمن سینمای جوان ایران، دیگر مسئولین مربوطه و علاقهمندان به این حوزهها، برگزار شد.
بر اساس این گزارش، علی محمدی مقام سوم بخش اصلی عکس و سید حامد موسوی برنده لوح تقدیر در بخش مجموعه عکس، از عکاسان شایسته ایسنا هستند که موفق به کسب عناوین برتر شدند.
انتهای پیام
نظرات