• سه‌شنبه / ۴ آذر ۱۴۰۴ / ۲۱:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404090402641
  • خبرنگار : 50536

باد آتش جنگل‌های دیزمار را دوباره شعله‌ور کرد

باد آتش جنگل‌های دیزمار را دوباره شعله‌ور کرد
تصویر آرشیوی است

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست آذربایجان شرقی اعلام کرد: گرچه آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های دیزمار عصر روز گذشته مهار شده بود، اما ناپایداری هوا و وزش شدید باد باعث شده است بخش‌هایی از آتش که در مرحله لکه‌گیری خاموش شده بودند دوباره شعله‌ور شوند و در نقاط سخت‌گذر آتش‌های پراکنده دیده شود.

داوود غنی‌پور سه‌شنبه شب در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: نیروهای محیط‌ زیست و منابع طبیعی همچنان در منطقه مستقرند تا از شعله‌ور شدن مجدد آتش جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: با وجود سختی‌های دسترسی، محیط‌بانان در چند منطقه به‌طور همزمان در حال مهار کانون‌های جدید حریق هستند.

غنی‌پور با بیان اینکه نیروهای محلی نیز فراخوان شده‌اند و قرار است فردا با حضور آن‌ها عملیات اطفای کامل ادامه یابد، گفت: علت اصلی اغلب آتش‌سوزی‌های عرصه‌های طبیعی را عامل انسانی است افرادی که برای تفریح و کمپ‌زدن به این مناطق می‌روند در خاموش کردن کامل زغال و هیزم‌های خود دقت بیشتری داشته باشند.

وی یادآور شد: گاهی زباله‌های رهاشده مانند شیشه یا پلاستیک در اثر تابش خورشید موجب آتش‌سوزی می‌شوند و حتی برخی شکارچیان نیز برای منحرف کردن توجه محیط‌بانان به‌طور عمدی در مناطق جنگلی آتش ایجاد می‌کنند.

غنی‌پور کمبود تجهیزات سبک و قابل‌حمل مانند آتش‌کوب را از نیازهای مهم برای مقابله با حریق جنگلی برشمرد و افزود: بالگرد اعزامی برای کمک به مهار آتش جنگل‌های دیزمار به‌دلیل وزش باد و کاهش دید نتوانست عملیات انجام دهد.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست استان نیز تأکید کرد که پایش منطقه تا بازگشت کامل آرامش ادامه خواهد داشت و این حادثه نشان داد که پس از مهار اولیه، لحظات تثبیت شرایط بسیار حساس است و تنها حضور دائمی نیروهای متخصص می‌تواند از شعله‌وری دوباره جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha