گلایههایی که بیشتر کشتیگیران خارجی از نبود مترجم در سالن برگزاری مسابقات گرفته تا تمام شدن سهمیه آب، برجستهتر از دیگر حاشیهها بوده است.
برخی از خانوادههای کشتی گیران ایرانی که از نزدیک در سالن ورزشی شهید هاشمینژاد بهشهر حضور و نظارهگر این مسابقات و حواشی پیرامونی آن بودند، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا از برخی کمبودها و بیتوجهی به خواستههای به حق کشتی گیران خارجی گلایهمند بودند.
نبود رختکن، جایگاه استراحت کوتاه و تمرین ورزشکاران که کمترین امکانات یک سالن ورزشی است به چشم میآمد، جایگاه تماشاگران و کنار تشک مسابقه جایی بود تا ورزشکاران لباس خود را عوض میکردند.
وقتی نوبت اهدای جوایز شد، تندیسهای اهدایی گنگ و بی نام و نشان بود. قابل تشخیص نبود نفرات اول تا سوم سهمشان کدام تندیس است. انتظار میرفت که در مسابقات بین المللی تندیسها دو زبانه نوشته شود، اما این موضوع مهم هم به چشم مسئولان برگزاری این مسابقه نیامد.
نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی کشتی آزاد جام شهید هاشمی نژاد رده سنی جوانان درحالی از روز پنجشنبه و جمعه ۲۵ و۲۶ اردیبهشت با حضور ۹ کشور که شامل ۱۱۰ کشتیگیر خارجی و ۱۸۰ کشتیگیر داخلی درشهرستان بهشهر مازندران برگزار شد که حضور کشتی گیران خارجی از روسیه، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، ترکمنستان، هندوستان، قزاقستان و افغانستان این دوره را نسبت به ۱۸ دوره قبلی متمایز کرده بود.
از سوی دیگر، این مسابقات که بخشی از چرخه انتخابی تیم ملی جوانان کشتی آزاد جوانان ایران بوده و شرایط مطلوب و ایده ال برای آینده سازان ورزش اول کشور، نهتنها فرصتی برای شناسایی استعدادهای نوظهور کشتی ایران است، بلکه آوردگاهی برای نمایش توانمندیهای این ورزش کهن در برابر رقبای قدرتمند بینالمللی بهشمار میرود.
در همین حال معاون امور ورزش اداره کل ورزش وجوانان مازندران در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا از درخواستهای مخاطبان این خبرگزاری مبنی برحواشی مسابقات بین المللی کشتی جام شهید هاشمینژاد بهشهر، گفت: در مسابقات مهم و معتبر بینالمللی و آن هم درسطح کشتی جام شهید هاشمینژاد با حضور بیش از ۱۱۰ کشتیگیر خارجی از ۹ کشور دنیا که در تاریخ برگزاری این مسابقات هم بیسابقه بوده، قطعا کم و کاستیهای رخ داده که از روی عمد نبوده است.
اسماعیل پهلوان افزود: اینکه ورزشکاری در لحظهای که درخواست آب داشته، بعد ازچند دقیقه به او تحویل داده شده و یا به موقع نرسیدن غذا و یا مسائلی از این دست، مطمئنا از روی عمد نبوده و قطعا به علت حجم بالا تقاضاها و پاسخگویی به همه درخواستها، ارائه خدمات همزمان و مطلوب به همه افراد حاضر در سالن در لحظه مورد خواستهشان انجام نمیشد.
وی با اشاره به اینکه باید ظرفیتهای شهرستان از نظر امکاناتی و شرایط سالن و عوامل برگزاری آن را در حد منصفانه در نظر گرفت، تصریح کرد: نبود اسکان برای بیش از ۴۰۰ نفر از کشتی گیران، مربیان، داوران، رسانهها و دیگر عوامل برگزاری مسابقات، در یک مکان در یک شهرستان کوچک قطعا امکان پذیر نبود و اسکان آنها در بیش از هشت مکان پیشبینی شده بود.
معاون امور ورزش و جوانان مازندران با اشاره به اینکه دست اندرکاران جام شهید هاشمینژاد از حدود ۴ ماه گذشته تاکنون با برنامهریزیهای شهرستانی و استانی به دنبال برگزاری هر چه باشکوهتر این مسابقات بودند وهیچ کم کاری برنامه ریزی شده نبود، اضافه کرد: حضور تیمهای خارجی که برای این دوره دعوت شدهاند، از کشورهای صاحبنام کشتی آزاد و از بهترینهای رده سنی جوانان کشورهای خود بودند که برخی از آنها سابقه حضور در مسابقات جهانی و قارهای را دارند.
پهلوان اضافه کرد: مسئولان شهرستان بهشهر همه توان وهمت خود را برای برگزاری مطلوب این مسابقات گذاشتند و قطعا تلاشها بر این خواهد بود تا برخی گلایههای پیش آمده نیز در دروههای بعدی تکرار نشود.
بستری برای شکوفایی استعدادها
درهمین پیوند باید اشاره کرد که جام شهید هاشمینژاد طی سالیان متمادی نقشی کلیدی در ارتقای کشتی بهشهر ایفا کرده است و این مسابقات، که بهویژه در ردههای سنی پایه برگزار میشود، بستری برای شناسایی و پرورش استعدادهای جوان فراهم آورده و موفقیتهای مستمر کشتیگیران بهشهری در رقابتهای استانی و ملی، گواهی بر تأثیر مثبت این رویداد است.
بسیاری از قهرمانان کنونی کشتی ایران از جمله چهرههایی چون حسن یزدانی، امیرحسین زارع، رحمان عموزاد و بسیاری دیگر، مسیر موفقیت خود را از همین مسابقات آغاز کردهاند.
برگزاری منظم این جام، انگیزهای مضاعف به کشتیگیران جوان بخشیده و آنها را به تمرینات منظم و رقابت در سطحی بالاتر ترغیب کرده است.
این مسابقات نهتنها فرصتی برای نمایش توانمندیهای کشتیگیران بهشهری، بلکه بستری برای تقویت زیرساختهای کشتی در منطقه است. ما شاهد رشد روزافزون استعدادهای جوان هستیم که آینده درخشانی برای کشتی ایران رقم خواهند زد.
انگیزهای برای نسل نو
یکی از مهمترین دستاوردهای جام شهید هاشمینژاد، تأثیر آن بر رونق باشگاههای کشتی بهشهر است و این رویداد با جذب کشتیگیران جوان و ایجاد رقابت سالم، سبب شده تا خانوادهها بیش از پیش به ورزش کشتی روی آورند.
بسیاری از والدین، با مشاهده موفقیتهای فرزندان در این مسابقات، حمایت خود را از فعالیتهای ورزشی آنها افزایش دادهاند و این همراهی، از تأمین هزینههای تمرین تا حضور در سالنهای مسابقات، به رشد فرهنگ ورزش در منطقه کمک کرده است.
مربی برجسته کشتی بهشهر، در این خصوص گفت: جام شهید هاشمینژاد انگیزهای بینظیر در میان کشتیگیران جوان و خانوادههایشان ایجاد کرده است. ما شاهد هستیم که والدین با اشتیاق فرزندان خود را به تمرینات میآورند و حتی در امور لجستیکی و روحیهبخشی به تیمها مشارکت میکنند.
حمیدرضا اسکندری اظهار کرد: این همراهی که از اثرات برجسته این جام است، به پیشرفت کشتیگیران کمک شایانی کرده و روحیه پهلوانی را در میان نسل نو تقویت کرده است.
وی افزود: باشگاههای کشتی بهشهر به لطف این مسابقات با استقبال چشمگیری مواجه شدهاند. جوانان با دیدن الگوهایی چون قهرمانان ملی، انگیزه میگیرند تا با جدیت بیشتری تمرین کنند و این شور و اشتیاق، آینده روشنی برای کشتی بهشهر نوید میدهد.
نماینده فدراسیون کشتی در نوزدهمین دوره مسابقات بینالمللی کشتی آزاد جام شهید هاشمینژاد، اضافه کرد: این حضور، فرصتی بینظیر برای کشتیگیران جوان ایرانی فراهم میکند تا در برابر رقبای قدرتمند محک بخورند و تواناییهای خود را به نمایش بگذارند.
محمود فرهنگ رنجبر افزود: این رقابتها بهدلیل سطح بالای شرکتکنندگان، بهعنوان یکی از مهمترین تورنمنتهای بینالمللی رده جوانان در ایران شناخته میشود و توجه زیادی را در سطح ملی و بینالمللی به خود جلب کرده است.
رنجبر ادامه داد: جام هاشمینژاد از نظر فنی جایگاه ویژهای در چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران دارد و یکی از مراحل کلیدی برای شناسایی و انتخاب کشتیگیران برتر برای حضور در ترکیب تیم ملی خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات