• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404022718956
  • خبرنگار : 50260

یک مشاور خانواده:

داشتن رابطه موفق و خوشایند، نیازمند آموزش است

داشتن رابطه موفق و خوشایند، نیازمند آموزش است

ایسنا/اصفهان یک مشاور خانواده گفت: داشتن یک رابطه عمیق، موفق و خوشایند ظرافت‌هایی دارد که نیازمند آموزش است، اما برای فراگیری این آموزش‌ها، هیچ اقدامی انجام نمی‌دهیم، درحالی‌که آموزش مناسب، باورهای اشتباه را شناسایی کرده و جایگزین مناسب آن را به ما یاد می‌دهد.

آمنه نشاسته‌گیرپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تعارض و اختلاف‌نظر، بخش طبیعی روابط انسانی است و با وجود تعارض‌های گوناگون می‌توان زندگی شاد و با دوامی ساخت.

وی افزود: زوج‌ها فکر می‌کنند به هیچ عنوان نباید دعوا کنند و یا همه اطلاعات زندگی مشترکشان را با خانواده مطرح می‌کنند و بر این باور هستند که باید حمایت آن‌ها را در زندگی جدید خود داشته باشند، در حالی که این افکار و رفتار، ضربه سنگینی بر زندگی مشترک آن‌ها وارد می‌کند.

این زوج‌ درمانگر بیان کرد: تعارض، نقطه شروعی برای به حداقل رساندن اختلاف‌ها است، اما نیاموخته‌ایم که چگونه تعارض‌هایمان را بروز دهیم که منجر به حل اختلاف شود. بنابر پژوهش‌ها، خانواده‌هایی که در سال‌های اول زندگی، دچار تعارض هستند از همتایان سازگار خود، روابط سالم‌تر و شادتری خواهند داشت.

نشاسته‌گیرپور تأکید کرد: مهم‌ترین سؤال برای ساختن و داشتن یک زندگی آرام در خانواده یا محل کار این است که از خود بپرسیم دعواهای تکراری در زندگی چگونه به وجود می‌آید و چگونه آن را رفع کنیم؟

وی گفت: شناخت و پذیرش تفاوت‌ها، گوش دادن فعال، کنترل احساسات با تمرین تنفس عمیق و حل تعارض به‌صورت سازنده، مهم‌ترین راهکار برای حل دعواهای تکراری است.

این زوج‌درمانگر با معرفی کتاب «درست و حسابی دعوا کنیم» افزود: «جان گاتمن» می‌گوید که هر شب  حداقل ده دقیقه با هم حرف بزنید و نقشه عشق برای شناخت دقیق از دنیای درون همسر خود بسازید تا بدانید بزرگ‌ترین نگرانی همسرت چیست؟ گاهی از همسر خود بپرسید که دوست دارید «من چه‌جوری باشم؟»  با همدلی کردن با همسر خود، مطمئن باشید که او هم با شما همدلی می‌کند.

وی گفت: وقتی زیاد دعوا کنیم و برای همدیگر غُر بزنیم به دعوای تکراری تبدیل می‌شود که حال همسر را بد می‌کند و  طرف دیگر را نمی‌بیند. بنابراین بهتر است که با تمرکز بر ویژگی‌های مثبت همسر، خصوصیات مثبت او را بشناسیم و تحسین و محبت را فعال کنیم.

این زوج‌درمانگر افزود: محبت و احترام مانند اکسیژن در هر رابطه است. وقتی زوج‌ها حالشان خوب است و مرتب از همدیگر تشکر کنند، تصویر ذهنی آن‌ها از یکدیگر مثبت است و می‌گویند که همسر من قدردان من است. قدردانی و تحسین کردن کارهای ساده و کوچک، به آرامش در زندگی کمک می‌کند.

این مشاور خانواده تصریح کرد: سبک دعوای درست وجود ندارد، اما افراد می‌توانند در تعارض‌ها کامیاب شوند به شرطی که معادله تعارض را درست حل کنند، یعنی اگر نسبت تعامل مثبت به تعامل منفی به نسبت پنج به یک باشد، احتمالاً در این دعوا، موفق خواهید بود.

نشاسته‌گیرپور افزود: تعامل منفی مانند کلمات نیش‌دار، چرخاندن چشم، بالا بردن صدا، لحن بد و تمسخر یکدیگر کار نامطلوبی است، اما تعامل مثبت عبارت‌های تشکرآمیز، توجه و حمایت را شامل می‌شود که بهتر است زوجین یک انتقاد خود را در برابر پنج انرژی مثبت ساندویچ کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha