• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1404022719110
  • خبرنگار : 71604

تشخیص کم‌خونی از روی عکس ناخن توسط یک اپلیکیشن هوش مصنوعی

تشخیص کم‌خونی از روی عکس ناخن توسط یک اپلیکیشن هوش مصنوعی

یک اپلیکیشن جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، غربال‌گری کم‌خونی را با استفاده از عکس ناخن کاربر امکان‌پذیر می‌کند.

به گزارش ایسنا، کم‌خونی بیش از دو میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ اما شاید یک اپلیکیشن جدید به زودی بتواند غربال‌گری قابل اعتماد و قابل دسترس را مستقیما در اختیار مصرف‌کنندگان قرار ‌دهد.

به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشی که با همکاری دکتر «اندرو لیون»(Andrew Lyon) استاد «دانشگاه چپمن»(Chapman University) انجام شده، از پیشرفت بزرگی در فناوری غیر تهاجمی حوزه سلامت رونمایی کرده است. این پیشرفت بزرگ، یک اپلیکیشن تلفن همراه است که با استفاده از هوش مصنوعی و عکس ناخن کاربر، کم‌خونی را تشخیص می‌دهد.

بررسی پژوهشگران نشان می‌دهد که این اپلیکیشن غیر تهاجمی و مبتنی بر هوش مصنوعی، تخمین‌هایی را درباره هموگلوبین ارائه می‌کند و این تخمین‌ها با نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی سنتی در رقابت قرار می‌گیرند. این اپلیکیشن با بیش از ۱.۴ میلیون آزمایش انجام‌شده توسط بیش از ۲۰۰ هزار کاربر، یک راهکار مقیاس‌پذیر و کم‌هزینه را ارائه می‌دهد که دسترسی به غربال‌گری کم‌خونی را به‌ ویژه در جوامع محروم و دورافتاده گسترش می‌دهد.

با افزایش دسترسی، این اپلیکیشن غربال‌گری قابل اعتماد را مستقیما در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد و امکان نظارت در لحظه بر سلامت و مداخله زودهنگام را فراهم می‌کند. همچنین، این اپلیکیشن به کاربران امکان می‌دهد تا بدون انتظار برای نتایج آزمایشگاه، تصمیمات آگاهانه بگیرند. اگرچه این اپلیکیشن برای خودآزمایی در نظر گرفته نشده است اما به کاربران کمک می‌کند تا بدانند چه زمانی باید با یک ارائه‌دهنده خدمات درمانی مشورت کنند.

این اپلیکیشن به ویژه برای افرادی که به کم‌خونی مزمن مبتلا هستند، از جمله افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا سرطان که اغلب به نظارت مکرر نیاز دارند، ارزشمند است. این پژوهش نشان داد که استفاده از اپلیکیشن شخصی‌سازی‌شده برای این بیماران، دقت را تقریبا ۵۰ درصد بهبود می‌بخشد و امکان مدیریت ایمن‌تر و آسان‌تر را در خانه فراهم می‌کند. علاوه بر این، داده‌های موقعیت جغرافیایی، اولین نقشه شیوع کم‌خونی در مقیاس شهرستان را در آمریکا فراهم کرد.

دکتر لیون گفت: این پژوهش که بیش از هشت سال در دست انجام شدن است، یک گام معنادار در جهت بهبود دسترسی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی به شمار می‌رود. این پژوهش یک گواه بر همکاری بلندمدت و تعهد به توانمندسازی بیماران از طریق نوآوری است.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha