• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404022719133
  • خبرنگار : 71496

مقامات سازمان ملل توقف جنگ غزه و کمک‌رسانی فوری را خواستار شدند

مقامات سازمان ملل توقف جنگ غزه و کمک‌رسانی فوری را خواستار شدند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن هشدار درباره پاکسازی نژادی و تغییر جغرافیای جمعیتی در غزه با حملات شدید رژیم صهیونیستی، توقف حملات و کمک‌رسانی به ساکنان نوار غزه را خواستار شد. معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز دسترسی فوری، ایمن و بدون مانع به غیرنظامیان در غزه و کمک‌رسانی به آنها را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه را که موجب تغییر دائمی در جغرافیای جمعیتی نوار غزه می‌شود، محکوم کرده و آن را در سطح پاکسازی نژادی دانست.

فولکر تورک اظهار کرد: این سیل بمب‌ها که مردم را در میان تهدید به تشدید حملات و تخریب سیستماتیک برخی محله‌ها به طور کامل و محرومیت آنها از کمک‌های بشردوستانه، به کوچ وادار کرده، نشان‌دهنده انگیزه‌ای برای تغییر دائمی جغرافیای جمعیتی در غزه بوده و این به منزله چالشی برای قوانین بین‌المللی و برابر با پاکسازی نژادی است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین هشدار داد: تشدید آشکار حملات در این هفته، نگرانی‌هایی را در خصوص آغاز حمله گسترده‌تر «اسرائیل» ایجاد می‌کند.

او در ادامه تمامی طرف‌ها از جمله کشورهایی را که نفوذ مستقیمی دارند، به متوقف کردن این حمله تشویق کرد و گفت: باید این دیوانگی را متوقف کنیم.

فولکر تورک با اشاره به اینکه خدمات پزشکی در حال فروپاشی بوده و فرصت‌های پیدا کردن سرپناه با توجه به دستورالعمل‌های کوچ و ویرانی‌ها به طور مستمر روبه‌کاهش است، گفت: خانواده‌های فلسطینی مجبور هستند در چادرها در شرایطی بسیار پایین‌تر از کرامت انسانی خود زندگی کنند و قحطی شدید به دلیل محاصره اعمال شده بر نوار غزه روبه وخامت است.

این مسوول سازمان ملل به شکل خاص به حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ۲ مورد از بزرگترین بیمارستان‌های خان‌یونس در جنوب غزه یعنی مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستان اروپایی اشاره کرد و گفت: در نتیجه حملات، بیمارستان اروپایی تعطیل شد در حالی که در تمامی شرایط تحت حمایت هستند اما در زمان جنگ اهمیت بیشتری دارند، قتل بیماران و ملاقات‌کنندگان آنها یا کادر اورژانس و دیگر غیرنظامیانی که به دنبال سرپناه در بیمارستان‌ها هستند، به همان اندازه که فاجعه‌بار است، نفرت‌انگیز است و این حملات باید متوقف شوند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد:‌ حتی اگر «اسرائیل» همانگونه که مدعی است، مراکز فرماندهی حماس در زیر زمین را هدف قرار می‌دهد و حتی اگر تخریب این زیرساخت‌ها برتری نظامی قطعی را در زمان حمله ایجاد کند، باز هم طبق قوانین بین‌المللی باید از جان غیرنظامیان حفاظت کند اما به وضوح مشاهده می‌شود که چنین نیست.

«تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز در همین رابطه با صدور بیانیه‌ای دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع به غیرنظامیانی را خواستار شد که در نوار غزه از گرسنگی رنج‌ می‌برند.

این مقام سازمان ملل با تاکید بر اینکه طرحی آماده برای کمک‌رسانی‌ها وجود دارد، موافقت با ورود این سازمان به نوار غزه و همکاری برای اجرای این طرح را خواستار شد.

فلچر ضمن مخالفت با پیشنهاد جایگزین مورد حمایت آمریکا برای کمک‌رسانی به نوار غزه تاکید کرد: سازمان ملل طرحی آماده، موثر و مورد حمایت حامیان مالی و بیشتر اعضای جامعه جهانی در اختیار دارد.

او افزود: سازمان ملل طرح قابل اطمینانی داشته و ۱۶۰ هزار پالت سیار کمک در اختیار دارد که آماده انتقال فوری به نوار غزه هستند، از کسانی که طرح‌های جایگزینی را برای توزیع کمک‌ها ارائه می‌دهند، می‌خواهیم اجازه دهند بیشتر از این وقت را تلف نکنیم چراکه ما طرحی برای همین کار داریم و اگر اجازه داده شود، این طرح می‌تواند امروز آغاز شود.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه تاکید کرد: سازمان ملل انتقال سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌ها به غزه را خواستار بوده و از تجربه، اراده و شفافیت اخلاقی برای کمک‌رسانی در ابعاد لازم برای نجات جان انسان‌ها برخوردار است.

این اظهارات مقامات سازمان ملل در حالی بیان شده که رژیم صهیونیستی به محاصره این منطقه نیز ادامه می‌دهد و از دوم مارس سال جاری میلادی مطلقا اجازه انتقال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را نداده و از ۱۸ همان ماه نیز آتش‌بسی را که از ۲ ماه قبل برقرار بود، نقض کرده و حملات ویرانگر خود به نوار غزه را ازسرگرفته است.

جنبش حماس جمعه در بیانیه‌ای از آمریکا خواست رژیم صهیونیستی را برای ازسرگیری ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تحت فشار بگذارد.

این جنبش پیش از این نیز مخالفت شدید خود را با استفاده از کمک‌ها به عنوان ابزاری سیاسی برای تسلیم کردن حماس به پذیرش شروط رژیم اشغالگر را اعلام کرد و موضعی جدی از سوی جامعه جهانی و کشورهای عربی را در برابر این سیاست خواستار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha