شهرام کرمی، امروز(۲۷ اردیبهشت) در نشست تعاملی اجرای آییننامه بند «ث» ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: در قانون جدید برای دریافت گواهی حصر وراثت نیاز به ثبت درخواست نیست و گواهی یادشده ظرف ۲۰ روز پس از فوت متوفی، به صورت الکترونیکی صادر و از طریق سامانه به وراث ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه از بدو تأسیس دستگاه قضایی در کشور، صدور گواهی انحصار وراثت بر عهده این نهاد بوده، افزود: مطابق سند تحول و تعالی قوه قضاییه، برخی وظایف فاقد ماهیت قضایی، به نهادهای ذیربط دیگر واگذار شدهاند که از جمله آنها همین موضوع است.
رئیس کل دادگستری کرمانشاه با تأکید بر اینکه فرآیند صدور گواهی انحصار وراثت ماهیت قضایی ندارد، افزود: در بیش از ۹۹ درصد موارد، اظهارات متقاضیان واقعی و بدون چالش حقوقی خاصی بوده است، بنابراین انتقال این وظیفه به سازمان ثبت احوال اقدامی منطقی و مؤثر تلقی میشود.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای هماهنگی با اداره ثبت احوال استان پیرامون این موضوع، گفت: این نشستها با هدف آگاهسازی و آمادگی بیشتر سازمان ثبت احوال برای اجرای دقیق و بهموقع این مأموریت جدید برگزار شده است. دستگاه قضایی نیز آمادگی لازم برای همکاری در حوزه آموزش حقوقی کاربران و سایر مسائل مرتبط با این امر را دارد.
کرمی در ادامه با اشاره به آمار صدور گواهیهای انحصار وراثت در سالهای گذشته در دادگستری استان، عنوان کرد: سال ۱۴۰۱ آمار صدور گواهی حصر وراثت استان به حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ فقره رسید و در سال ۱۴۰۲، به دلیل اختصاص سهام عدالت به متوفیان، آمار به بیش از ۳۷ هزار فقره افزایش یافت. همچنین در سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۱۹ هزار و ۲۰۰ فقره گواهی حصر وراثت صادر شدهاست.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمانشاه، رئیس کل دادگستری استان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به میانگین چهار سال اخیر، سازمان ثبت احوال باید خود را برای صدور سالانه حدود ۲۰ هزار گواهی انحصار وراثت در سطح استان کرمانشاه آماده کند.
انتهای پیام
نظرات