آرام حیدری، ۲۷ اردیبهشت، در نشست خبری با اصحاب رسانە اظهار کرد: برنامههای توسعهای ارتباطات استان کردستان بر سه محور اصلی توسعه زیرساختهای ارتباطی، توسعه دولت الکترونیک و بهبود پوشش جادهای تمرکز دارد.
وی افزود: یکی از اهداف کلیدی، هوشمندسازی دولت است که شامل ارائه آنلاین ۱۰۰ درصد استعلامها و ارائه ۲۰ درصد خدمات به صورت هوشمند است.
حیدری بیان کرد: در حوزه شبکههای تلفن همراه، اپراتورهای ایرانسل و همراه اول برنامهریزی برای راهاندازی حداقل ۳۰ سایت ۵G جدید در استان را دارند و در حال حاضر، ایرانسل ۷ و همراه اول ۱۱ سایت ۵G فعال در کردستان دارند. مزایده پهنای باند ۳ هزار و ۶۰۰ مگاهرتزی نیز به تسریع توسعه فناوری ۵G کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: پروژه فیبرنوری نیز با جدیت در حال انجام است و شرکت مبیننت به عنوان اپراتور اصلی فیبر نوری در استان انتخاب شده و شرکت مخابرات نیز با حمایت وزارت ارتباطات به این پروژه پیوسته است، همچنین مخابرات در حال حاضر در ۱۰ شهر اصلی استان فعال بوده و تاکنون ۷۶ هزار پورت راهاندازی کرده است که ۱۱ هزار نفر از آن استفاده میکنند.
حیدری ادامه داد: هدف مخابرات برای سال ۱۴۰۴ پوشش ۹۰ هزار پورت با پیشبینی رسیدن به ۱۵۰ هزار پورت تا پایان سال است.
وی اضافه کرد: با وجود این پیشرفتها در حوزە ارتباطات، در حال حاضر در سطح جهانی حدود ۲.۶ میلیارد نفر به شبکههای ارتباطی دسترسی ندارند که سهم زنان از این آمار بیشتر است، این موضوع نشان از نیاز به تلاشهای بیشتر در جهت دسترسی همگانی به اینترنت و فناوری اطلاعات دارد.
حیدری بیان کرد: اقدامات قابل توجهی در جهت توسعه زیرساختهای دیجیتال استان در حال انجام است که این اقدامات شامل پایش ۲۴۰ کیلومتر از جادههای اصلی و پرتردد استان برای بهبود پوشش ارتباطی میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان اضافه کرد: با توجه به وسعت ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتری جادههای استان (۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر جاده اصلی)، این پایش گامی مهم در جهت پوشش کامل جادهای است که علاوه بر این، پروژه شهرداری الکترونیک در سنندج با هدف ارائه خدمات شهرداری به صورت الکترونیکی در حال اجراست.
حیدری اضافه کرد: پروژه شهرداری الکترونیک پس از سنندج در سقز اجرایی خواهد شد و سپس سایر مراکز شهرستانها نیز از این طرح بهرهمند خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به موازات این اقدامات، برنامهریزی برای الکترونیکی کردن خدمات دانشگاه کردستان و بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نیز در دست اقدام است و در حال حاضر سیستم نوبتدهی بیمارستانها به صورت الکترونیکی در دسترس است و سامانههای انتخاب واحد و دیگر خدمات آموزشی دانشگاه نیز در حال دیجیتالی شدن هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان در ادامە از اتصال ۷۶ روستای کردستان بە شبکە ملی اطلاعات خبر داد و گفت: از ابتدای دولت چهاردهم با صرف اعتباری بالغ بر ۲۳۳ میلیارد تومان ۷۶ روستای استان به شبکە ملی اطلاعات متصل شدەاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ضریب نفوذ پهن باند سیار در استان کردستان ۱۲۰ درصد و پهن باند ثابت ۱۰.٦٨ درصد است.
حیدری همچنین اظهار کرد: همچنین در سطح استان ۱٨۰ هزار نفر مشترک پهن باند ثابت و ۲ میلیون و ٨۶۰ هزار نیز مشترک پهن باند سیار هستند.
انتهای پیام
نظرات