سیدمصطفی فاطمی ۲۷ اردیبهشت، در نشست تخصصی معاونان گردشگری و سرمایهگذاری کشور که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در زمینه پروژههای پیشران در تحول صنعت گردشگری رویکردی فراتر از قوانین و آییننامهها در استانها مورد تأکید است.
وی با اشاره به ضرورت ارائه پروژههایی متناسب با شرایط خاص هر استان، اضافه کرد: استانها باید نگاهی کلان و تأثیرگذار در توسعه گردشگری داشته باشند و ۳ اولویت اصلی خود را در حوزههایی مانند گردشگری مذهبی، سلامت و یک موضوع سوم مشخص کنند.
فاطمی بر اهمیت اولویتبندی و تشکیل میزهای تخصصی گردشگری تأکید کرد و افزود: راهاندازی میزهای تخصصی گردشگری خوراک در بیشتر استانها انجام شده و ساختار آن نیز در قالب آییننامه تدوین و در حال نهادینه شدن در مصوبه شورایعالی میراث فرهنگی است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی به موضوعات مختلف در این حوزه به گردشگری خوراک، گردشگری روستایی و عشایری، گردشگری شهری و خرید و همچنین گردشگری آبی اشاره کرد و گفت: نشست بریکس و اهمیت این حوزه در سطح جهانی، بر ضرورت تشکیل شوراهای استانی در مناطق ساحلی به ریاست استانداران و نیز سادهسازی فرآیند صدور مجوزها مورد تاکید است. در همین راستا توسعه گردشگری تعالیبخش شامل ادیان، زیارت، دفاع مقدس و ... نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
فاطمی با اشاره به توسعه طبیعتگردی از امضای تفاهمنامههایی با سازمان زمینشناسی در زمینه ژئوتوریسم، گردشگری معدن و غارنوردی خبر داد و گفت: در این زمینه مجوزها نیز در حال صدور است.
وی همچنین افزایش درآمد گردشگری از حوزه خارجی از جمله قرقگاهها و شکار را مورد توجه قرار داد و گفت: فعالیت کمیته ملی طبیعتگردی با توجه به اهمیت رویکرد جهانی به پایداری در گردشگری، تقویت شده و بر ضرورت گزارشدهی اقدامات استانها در زمینههای زیستمحیطی و اجتماعی تأکید شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی به ارائه مدل توسعه گردشگری روستایی الهامگرفته از مدل تسهیلگران و نیلو اشاره کرد و ادامه داد: هدف ما کسب عنوان «سبز جهانی» برای روستاهای کشور بر اساس شاخصههای تعریف شده در این زمینه است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه روستاهای معرفیشده ایران در دریافت نشان جهانی در سال ۲۰۲۲ موفق نبودند باید رفع چالشها و بهبود شاخصهای پایداری اقتصادی، اجتماعی و محیطی مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات