به گزارش ایسنا، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس آنروا تصریح کرد: زمان به سمت قحطی در غزه در حرکت است و مردم در نوار غزه جان خود را از دست میدهند.
وی در توییتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کمکهای ما در خارج از نوار غزه انباشته شده است و غذاها خراب خواهد شد و داروها منقضی میشوند. این در حالی است که زمان به سمت قحطی در غزه حرکت میکند و مردم غزه میمیرند. محاصره را بردارید و راهها را باز کنید و بگذارید که ما فعالیتمان را انجام دهیم، تدوین طرحهای جدید باعث منحرف کردن توجهها از رخدادهای هولناک میشود و منابع را به هدر میدهد.
وی گفت که جامعه انسانی در غزه از جمله آنروا آماده هستند و تجاربی برای رسیدگی به افراد نیازمند دارند.
طی روزهای گذشته سازمان ملل تاکید کرد که ارسال کمکهای بشردوستانه در نوار غزه از بیش از دو ماه قبل متوقف شده است و اسرائیل اجازه ورود کمکها را نمیدهد.
همچنین سازمان بینالمللی آکسفام عنوان داشت: قحطی وخیم در نوار غزه در نتیجه سیاستهای عمدی و برنامهریزی شده است.
این سازمان عنوان داشت که جمعیتی که با خطر قحطی در نوار غزه مواجه است بزرگترین گروه جمعیتی در حال حاضر در دنیا است.
این سازمان عنوان داشت که کارمندانش روزانه شاهد رنج خانوادههایی هستند که با گرسنگی شدید دست و پنجه نرم میکنند و کودکانی که از سوءتغذیه شدید رنج میبرند؛ به حدی که دیگر قادر به گریستن نیز نیستند.
همزمان، «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه را که موجب تغییر دائمی در جغرافیای جمعیتی نوار غزه میشود، محکوم کرده و آن را در سطح پاکسازی نژادی دانست.
فولکر تورک اظهار کرد: این سیل بمبها که مردم را در میان تهدید به تشدید حملات و تخریب سیستماتیک برخی محلهها به طور کامل و محرومیت آنها از کمکهای بشردوستانه، به کوچ وادار کرده، نشاندهنده انگیزهای برای تغییر دائمی جغرافیای جمعیتی در غزه بوده و این به منزله چالشی برای قوانین بینالمللی و برابر با پاکسازی نژادی است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین هشدار داد: تشدید آشکار حملات در این هفته، نگرانیهایی را در خصوص آغاز حمله گستردهتر «اسرائیل» ایجاد میکند.
او در ادامه تمامی طرفها از جمله کشورهایی را که نفوذ مستقیمی دارند، به متوقف کردن این حمله تشویق کرد و گفت: باید این دیوانگی را متوقف کنیم.
فولکر تورک با اشاره به اینکه خدمات پزشکی در حال فروپاشی بوده و فرصتهای پیدا کردن سرپناه با توجه به دستورالعملهای کوچ و ویرانیها به طور مستمر روبهکاهش است، گفت: خانوادههای فلسطینی مجبور هستند در چادرها در شرایطی بسیار پایینتر از کرامت انسانی خود زندگی کنند و قحطی شدید به دلیل محاصره اعمال شده بر نوار غزه روبه وخامت است.
این مسوول سازمان ملل به شکل خاص به حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ۲ مورد از بزرگترین بیمارستانهای خانیونس در جنوب غزه یعنی مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستان اروپایی اشاره کرد و گفت: در نتیجه حملات، بیمارستان اروپایی تعطیل شد در حالی که در تمامی شرایط تحت حمایت هستند اما در زمان جنگ اهمیت بیشتری دارند، قتل بیماران و ملاقاتکنندگان آنها یا کادر اورژانس و دیگر غیرنظامیانی که به دنبال سرپناه در بیمارستانها هستند، به همان اندازه که فاجعهبار است، نفرتانگیز است و این حملات باید متوقف شوند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: حتی اگر «اسرائیل» همانگونه که مدعی است، مراکز فرماندهی حماس در زیر زمین را هدف قرار میدهد و حتی اگر تخریب این زیرساختها برتری نظامی قطعی را در زمان حمله ایجاد کند، باز هم طبق قوانین بینالمللی باید از جان غیرنظامیان حفاظت کند اما به وضوح مشاهده میشود که چنین نیست.
«تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز در همین رابطه با صدور بیانیهای دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع به غیرنظامیانی را خواستار شد که در نوار غزه از گرسنگی رنج میبرند.
این مقام سازمان ملل با تاکید بر اینکه طرحی آماده برای کمکرسانیها وجود دارد، موافقت با ورود این سازمان به نوار غزه و همکاری برای اجرای این طرح را خواستار شد.
فلچر ضمن مخالفت با پیشنهاد جایگزین مورد حمایت آمریکا برای کمکرسانی به نوار غزه تاکید کرد: سازمان ملل طرحی آماده، موثر و مورد حمایت حامیان مالی و بیشتر اعضای جامعه جهانی در اختیار دارد.
او افزود: سازمان ملل طرح قابل اطمینانی داشته و ۱۶۰ هزار پالت سیار کمک در اختیار دارد که آماده انتقال فوری به نوار غزه هستند، از کسانی که طرحهای جایگزینی را برای توزیع کمکها ارائه میدهند، میخواهیم اجازه دهند بیشتر از این وقت را تلف نکنیم چراکه ما طرحی برای همین کار داریم و اگر اجازه داده شود، این طرح میتواند امروز آغاز شود.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه تاکید کرد: سازمان ملل انتقال سریع، ایمن و بدون مانع کمکها به غزه را خواستار بوده و از تجربه، اراده و شفافیت اخلاقی برای کمکرسانی در ابعاد لازم برای نجات جان انسانها برخوردار است.
این اظهارات مقامات سازمان ملل در حالی بیان شده که رژیم صهیونیستی به محاصره این منطقه نیز ادامه میدهد و از دوم مارس سال جاری میلادی مطلقا اجازه انتقال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را نداده و از ۱۸ همان ماه نیز آتشبسی را که از ۲ ماه قبل برقرار بود، نقض کرده و حملات ویرانگر خود به نوار غزه را ازسرگرفته است.
انتهای پیام
نظرات