سعید دزفولینژاد، روز یکشنه(۲۸ اردیبهشت) در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به آغاز تدریجی فصل گرما و خطر بروز حریق در مناطق هشتگانه تحت مدیریت محیط زیست استان شامل پنج منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش، گفت: وسعت مناطق تحت مدیریت محیط زیست کرمانشاه ۲۴۰ هزار هکتار است و برای حفاظت از این نقاط بر اساس استانداردها نیازمند ۲۴۰ محیطبان هستیم. اما در استان تنها ۸۸ محیطبان داریم، یعنی یک سوم استانداردها.
وی با اشاره به اینکه با وجود کمبود نیروها برای مقابله با حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست آماده ایم، افزود: در نقاطی که امکان داشت خصوصا در دو منطقه بوزین و مرهخیل و همچنین قراویز آتشبُر ایجاد کردیم.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به اینکه عامل ۹۰ درصد حریقها انسانی است و مناطق تحت مدیریت محیط زیست نیز جاذبه گردشگری دارند، از همین رو سامانهای در دست راهاندازی است که برای افرادی که وارد این مناطق میشوند پیامک آموزشی ارسال خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، دزفولینژاد با اشاره به اینکه عمده حریقها در مناطق صعبالعبور رخ میدهد که تنها میتوان از دمنده برای مهار آن استفاده کرد، از آماده کردن تمامی دهندههای در اختیار محیط زیست خبر داد.
وی با بیان اینکه رسیدگی به حریق زمان طلایی دارد که باید در این زمان اطفاء صورت گیرد تا آتش گستردهتر نشود، یادآور شد: در این زمینه با دو مشکل اساسی مواجهیم. اول صعبالعبور بودن مناطق و دوم اینکه ۱۵ پادگان نظامی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست وجود دارد که هماهنگ کردن با این پادگانها زمانبَر است و از همین رو تقاضا داریم در زمان وقوع حریق سرعت همکاریها افزایش یابد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه به وضعیت حریقهای رخ داده طی سال گذشته در عرصه محیط زیست استان نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۳۰ مورد آتشسوزی داشتیم که از زمان تاسیس محیط زیست تاکنون کم سابقه بوده و ۳۲۰۰ هکتار از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان درگیر این آتشسوزیها شد.
دزفولینژاد یکی از مهمترین آتشسوزیهای سال گذشته که به مرز بحران رسید را حریق در منطقه بوزین و مرهخیل دانست که ۱۵ شبانهروز به طول انجامید.
کرمانشاه، دروازه ورود گرد و غبار از عراق
وی در ادامه به معضل نفوذ گرد و غبار به جو استان کرمانشاه به عنوان یکی دیگر از مشکلات این فصل اشاره کرد و گفت: اگرچه در کرمانشاه کانونی از گرد و غبار نداریم، اما کرمانشاه دروازه ورود گرد و غار به کشور از عراق است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه نفوذ گرد و غبار به کرمانشاه از سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ آغاز شد، خاطرنشان کرد: امسال تنها در شهر کرمانشاه چهار روز هوای غیراستاندارد داشتیم که دور روز آن بحران بود.
به گفته دزفولینژاد، سال گذشته بیشترین روزهای غیراستاندارد ثبت شده در کرمانشاه ۴۸ روز و مربوط به کنگاور بود.
وی از فعالیت ۹ ایستگاه سنجش کیفیت هوا در سطح استان شامل چهار ایستگاه در شهر کرمانشاه و پنج ایستگاه در اسلامآبادغرب، کنگاور، پاوه، قصرشیرین و سرپلذهاب خبر داد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به تخصیص ۶۰ میلیارد تومان از محل مصوبات سفر برای احداث ایستگاههای سنجش کیفیت هوا، ابراز امیدواری کرد این اعتبارات تخصیص ۱۰۰ درصدی داشته باشد و گفت: برای خرید تجهیزات هر ایستگاه حداقل ۱۰ میلیارد تومان نیاز داریم.
انتهای یپام
نظرات