• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404022820364
  • خبرنگار : 50042

تجلیل از برگزیدگان سومین جشنواره قرآنی «شهید آوینی» در گیلان

تجلیل از برگزیدگان سومین جشنواره قرآنی «شهید آوینی» در گیلان

ایسنا/گیلان آیین اختتاحیه سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی، با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان، جمعی از مدیران دانشگاهی و استانی، از ۱۰۰ برگزیده این جشنواره تجلیل شد.

سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این مراسم که روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه گیلان برای سومین دوره جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی گفت: قرآن و هنر دو گوهر ارزشمند است که روح انسان را تعالی می‌بخشند و دانشگاه‌ها باید علاوه بر تولید علم، زمینه تربیت انسان‌های چندبعدی با ایمان و ذوق هنری را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه قرآن تمامی نیازهای انسان را مورد توجه قرار داده و می‌تواند در هر دوره‌ای بهترین عامل سعادت انسان باشد، تصریح کرد: امروز در برخی جوامع بشری، بویژه جوامع مدرن، به دلیل فاصله گرفتن از معنویت، اخلاق و حقیقت وجودی انسان، علی‌رغم پیشرفت‌های علمی و فناوری، خوشبختی واقعی وجود ندارد و دلیل آن، این است که انسان‌های مدرن نسخه آرام‌بخش الهی را یا ندارند یا به آن عمل نمی‌کنند.

حبیبا، آموزش، تعلیم و ترویج هنر قرآن و بهره‌برداری از آن در زندگی را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: قرآن برای عمق بخشیدن به مقاصد خود از شیوه‌های هنری بهره برده است و مفاهیمی چون صوت و تلاوت، علم البیان، قصه‌ها، داستان‌های قرآنی و دیگر جلوه‌های هنری، نشان‌دهنده اهمیت هنر در قرآن است.

معاون وزیر علوم، یکی از اهداف مهم این جشنواره را تقویت انس و تدبر در قرآن در سطح دانشگاه‌ها دانست و افزود: یکی از اقدامات اساسی، تقویت مجموعه‌ها، تشکل‌ها و کانون‌های قرآنی دانشجویی و هدایت تمامی مجموعه‌های دانشجویی به سمت انس با قرآن است و برگزاری جشنواره‌هایی همچون این رویداد بزرگ، فرصتی است تا استعدادهای هنری و قرآنی دانشجویان شکوفا شود و روح وحدت و امید در نسل جوان تقویت گردد و چهره‌ای زیبا و روشن از فرهنگ دینی و ملی ما به نمایش گذاشته شود.

وی حمایت از فعالیت‌های قرآنی و هنری را رسالت دانشگاه‌ها دانست و افزود: قرآن کلام خدا و منبع سعادت بشر است و عمل به آن موجب پیشرفت‌های مادی و معنوی می‌شود و انس با قرآن باید در همه ابعاد زندگی بویژه در تربیت دانشجویان در دانشگاه‌ها تقویت شود. اگر قرآن با هنر آمیخته شود، اثربخشی آن ده‌هابرابر خواهد شد، زیرا هنر یکی از رساترین و مؤثرترین ابزارهای ابلاغ و تبلیغ است.

معاون وزیر علوم ابراز امیدواری کرد با استمرار چنین برنامه‌هایی شاهد حضور نسلی باشیم که با امید روشن، دلی مومن، وجدانی بیدار و دستانی هنرمند، آینده‌ای شایسته برای ایران عزیز رقم بزند و با تبیین فرهنگ شهادت، ایثار و از خودگذشتگی، این فرهنگ را به نسل آینده منتقل کنند.

آیت‌الله رسول فلاحتی، نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان در این مراسم، به اهمیت قرآن بعنوان معجزه و هنر الهی اشاره و تأکید کرد: قرآن معجزه و هنر خداست و تنها کسانی می‌توانند به عظمت آن پی ببرند که با قرآن مأنوس باشند.

وی به جایگاه نهج‌البلاغه بعنوان شاهکاری از کلمات امیرالمؤمنین اشاره کرد و افزود: در کتاب نهج البلاغه کلام امام علی (ع) همچون نور آیات توحید و حکمت الهی، چنان درخشان و پرتوافکن است که بیش از هزار سال درخشش خود را حفظ کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه در فلسفه اسلامی، زیبایی‌شناسی نظام هستی یک اصل است افزود: انسان بدون خدا هیچ است و زمانی می‌تواند در جهان هستی نمود داشته باشد که خدا کنارش باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی را سراچه فرهنگی دانست که با قرآن آمیخته شده و فرصتی برای انتقال مفاهیم قرآنی و معارف اهل بیت(ع) به جامعه بیان کرد.

محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن اشاره به استقبال گسترده دانشجویان از دانشگاه‌های کشور در این دوره از جشنواره، گفت: این جشنواره در بخش‌های معارف، قرآنی، ادبی که شامل مسابقات شعر و داستان و در بخش هنری شامل مسابقات خوشنویسی، پوستر و عکاسی با محوریت ارزش‌های دفاع مقدس، جبهه مقاومت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد.

رئیس دانشگاه گیلان با تأکید بر نقش هنر و رسانه در ماندگاری ارزش‌های دینی، قرآنی و انقلابی در ذهن نسل جوان، تصریح کرد: در عصر کنونی، هنر، بهترین و مهمترین ابزار برای انتقال ارزش‌ها و فرهنگ‌ها به نسل جدید است و در ماندگاری این ارزش‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند و ما سعی کردیم با برگزاری این جشنواره در راستای توجه بیشتر به هنر و رشته‌های هنری گام برداریم.

رئیس دانشگاه گیلان از تمامی دست‌اندرکارانی که در روند برگزاری جشنواره مشارکت کردند بویژه استادان و داوران حوزه هنر و ادبیات که آثار را ارزیابی کردند، قدردانی کرد.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از تندیس جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی که توسط رسول پروری‌مقدم، عضو هیئت علمی گروه گرافیک دانشگاه گیلان طراحی شده بود، با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان رونمایی شد و همچنین از ۱۰۰ نفر از برگزیدگان بخش‌های قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha