امروز جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴ آخرین روز چهارمین جشنواره ملی بومی زردکیجا در پارک جنگلی هفت چشمه روستای اوسا میاندرود با هدف معرفی این محصول و توسعه گردشگری و تقویت اقتصاد محلی برگزار شد. قارچ «زرد کیجا» نام محلی نوعی قارچ خوراکی وحشی با نام علمی «Cantharellu cibarius» است که در برخی از مناطق جنگلی مازندران می روید. نام زرد کیجا از ترکیب واژگان «کیجا» به معنای دختر و واژهٔ «زرد» نیز به خاطر رنگ این قارچ نامگذاری شده است. این قارچ بیشتر در نزدیکی درختان جنگلی مازندران مانند؛ راش، بلوط، افرا، توس و صنوبر رشد میکند و علاقه زیادی به رویش در جنگل های قدیمی و مرطوب دارد. طعم این قارچ خوراکی به طعم گوشت دامی شباهت دارد و برای درمان و یا پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای عصبی موثر است و همچنین دارای مزایای ضد باکتریایی و ضد التهابی نیز میباشد. «اوسا»، روستایی است که از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندورود در استان مازندران قرار دارد. این روستا در منطقه جنگلی واقع شده است و از خواستگاه های اصلی رویش قارچ زرد کیجا محسوب میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات