به گزارش ایسنا، روز یکشنبه «جیدی ونس» معاون رئیسجمهور آمریکا در رم در حالی با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین دیدار کرد که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا همچنان برای دستیابی به آتشبس در جنگ اوکراین تقلا میکند.
این دیدار که در محل اقامت سفیر آمریکا برگزار شد و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا هم در آن حضور داشت، همزمان با حضور رهبران جهانی در مراسم عشای ربانی پاپ لئو چهاردهم انجام شد.
دفتر ونس جزئیات زیادی منتشر نکرد، اما زلنسکی در پستی در تلگرام این دیدار را «نشست خوبی» توصیف کرد.
زلنسکی در این پست نوشت: «فشار بر روسیه باید ادامه یابد تا زمانی که آماده توقف جنگ شود» و افزود که او «آمادگی اوکراین برای دیپلماسی واقعی را دوباره تأیید کرد و بر اهمیت آتشبس کامل و بدون قید و شرط در سریعترین زمان ممکن تأکید کرد.»
این دیدار در حالی صورت گرفت که نگرانیهای اوکراین درباره تماس تلفنی برنامهریزیشده میان دونالد ترامپ و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه طی امروز دوشنبه شدت گرفته است.
به گزارش واشنگتنپست، ترامپ بهروشنی اعلام کرده که درباره شرایط پایان جنگ در اوکراین با پوتین گفتوگو خواهد کرد، اما کییف و مسکو هنوز فاصله زیادی درباره تعریف یک توافق «منصفانه» دارند.
در همین حال، ارتش اوکراین اعلام کرد که روسیه روز یکشنبه بزرگترین حمله پهپادی خود از آغاز جنگ تاکنون را انجام داد که باعث تخریب خانهها و تلفات شد.
به گفته یک دیپلمات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن درباره گفتگوهای حساس دیپلماتیک صحبت کرد، زلنسکی و مشاوران ارشدش میخواهند مطمئن شوند که مذاکرات میان پوتین و ترامپ به توافقی تحمیلی ختم نشود که اوکراین قادر به پذیرش آن نباشد.
روز جمعه، مقامات اوکراینی و روسی برای نخستین دیدار حضوری پس از چند سال در استانبول با یکدیگر ملاقات کردند. اما این دیدار تنها دو ساعت طول کشید و خواستههای روسیه، اوکراین را خشمگین کرد.
بهویژه اینکه هیئت روسی به رهبری «ولادیمیر مدینسکی» معتمد پوتین اصرار داشت که اوکراین واقعیت سرزمینی جدید را بپذیرد و عقبنشینی کند؛ درخواستی که برای کییف غیرقابلقبول بود. در نهایت، تنها یک توافق مشخص حاصل شد؛ مبادله حدود ۱۰۰۰ زندانی.
به گزارش واشنگتنپست، برخی ناظران غربی امیدوار بودند این مذاکرات بتواند واقعاً به پیشرفتی در جهت پایان جنگ منجر شود. اما پوتین با اعزام هیأتی «نسبتاً سطحپایین» این امیدها را نقش بر آب کرد و نشان داد که دستیابی به توافق صلح فوری بعید است.
ترامپ پیشنهاد کرده بود که ممکن است به این مذاکرات بپیوندد، اما در نهایت این کار را نکرد. با این حال، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبهای که روز یکشنبه با شبکه سیبیاس داشت، گفت که دیدار استانبول «کاملاً بیفایده» نبوده است.
روبیو گفت که روز شنبه با همتای روسی خود، سرگئی لاوروف، صحبت کرده تا برداشت او از مذاکرات را جویا شود و افزود که روسها بهزودی در حال تهیه سندی هستند که شرایط مشخص آنها برای هرگونه توافق آتشبس را تشریح میکند.
روبیو گفت که احتمالاً اوکراین نیز چنین کاری خواهد کرد. وزیر خارجه آمریکا افزود: «اگر آن اسناد شامل ایدههایی واقعگرایانه و منطقی باشند، فکر میکنم بدان معناست که ما پیشرفت کردهایم. اما اگر آن اسناد حاوی خواستههایی باشند که میدانیم غیرواقعبینانهاند، آنگاه ارزیابی متفاوتی خواهیم داشت. بنابراین تلاش میکنیم این موضوع را روشن کنیم.»
انتهای پیام
نظرات