• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022920682
  • خبرنگار : 50037

تکمیل بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور چشم به راه تسهیلات بانکی

تکمیل بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور چشم به راه تسهیلات بانکی

ایسنا/همدان صنعت پرورش و تکثیر زالو امروزه به عنوان یک فعالیت تجاری و اقتصادی بالقوه، مورد توجه بسیاری قرار گرفته و به‌دلیل نیاز رو به افزایش به زالوها در صنعت پزشکی و نیز کاربردهای دیگر، پتانسیل سودآوری بالایی دارد. 

استان همدان هم یکی از جمله استان‌هایی بوده که در سال‌های اخیر نسبت به پرورش زالو معروف به «جراح کوچک» در قالب مشاغل خانگی و نیز کارگاه‌ها و واحدهای بزرگ مجوز دار اقدام داشته است.

در حال حاضر یکی از بزرگترین واحدهای پرورش و تکثیر زالوی طبی کشور در استان همدان در حال احداث بوده که به‌طور قطع راه‌اندازی این واحد بزرگ از نقش موثری در پرورش و تکثیر این موجود مفید و صادرات و ارزش افزوده دو چندان برای کشور و استان برخوردار خواهد بود.

تولید و تکثیر سالیانه ۵۰۰ هزار نخ زالوی طبی در همدان

محمد کرم مرادی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان از تولید و تکثیر سالیانه ۵۰۰ هزار نخ زالوی طبی در واحدهای پرورش زالو این این استان خبر داد و به ایسنا گفت: در استان همدان سه واحد مجوز دار پرورش و تکثیر زالوی طبی با تولید ۵۰۰ هزار نخ فعال است.

وی با بیان اینکه این واحدهای پرورش زالو در روستای «سیاه کمر» و «علاقبندیان» همدان واقع شده‌اند، تصریح کرد: علاوه بر این سه واحد فوق، در حال حاضر بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور در اراضی شهر جورقان با ظرفیت یک میلیون و ۸۰ هزار قطعه در حال احداث بوده که افتتاح این واحد از نقش موثری در افزایش تولید و تکثیر زالوی طبی این استان و حتی کشور برخوردار خواهد بود.

مرادی با اشاره به اینکه مجوزهای لازم این واحد اخذ شده و مالک و بهره‌بردار این پروژه در حال احداث پروژه است، گفت: علاوه بر این  موارد، تعدادی واحد پرورش و تکثیر زالو نیز به‌صورت خانگی و فاقد مجوز در سطح استان دارای فعالیت هستند.

وی با اشاره به تولید سالیانه ۵۰۰ هزار نخ زالوی طبی در استان همدان، خاطرنشان کرد: در نقشه راهی که برای استان همدان در زمینه پرورش و تولید و تکثیر زالو در نظر گرفته شده باید میزان تولید زالو در سال ۱۴۱۰ به بیش از دو میلیون قطعه افزایش پیدا کند.

مرادی با بیان اینکه در حال حاضر تولیدات زالوی واحدهای موجود در استان برای مصارف طبی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: زالوی طبی تولید شده استان همدان معمولا به سایر استان‌ها از جمله تهران، اصفهان ارسال می‌شود ضمن اینکه به‌صورت غیرمستقیم نیز زالوی طبی استان همدان به کشور ترکیه نیز صادرات دارد.

وی یادآور شد: به دنبال آن هستیم که زالوی پرورشی این واحدها، فرآوری و از آن علاوه بر مصارف طب سنتی در تهیه مواد آرایشی و پماد نیز سایر موارد مورد استفاده قرار گیرد.

مرادی با اشاره به اینکه اگر در پرورش زالو تنها بخواهیم به طب سنتی اکتفا کنیم مطمئنأ با ایجاد واحدهای جدید، واحدهای قدیمی بازار خود را از دست می‌دهند، بیان کرد: برای افزایش واحدهای پرورش و تکثیر زالو  فراهم کردن زیرساخت‌های این فعالیت جدید ضرورت دارد و باید برای پرورش زالو زیرساخت‌های فرآوری را نیز ایجاد کنیم.

اشتغالزایی ۵۰ نفری برای تولید و پرورش زالو

امین زارعی، یک فعال در زمینه پرورش زالو در استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: معمولا مجوزهایی که در رابطه با واحدهای پرورش و تکثیر زالو به متقاضیان داده می‌شود از یک جهت خوب و از طرفی زیاده‌روی است.

وی با بیان اینکه حدود ۹ سال در زمینه پرورش و تکثیر زالو فعال هستم، افزود: در حال حاضر بزرگترین واحد پرورش زالوی کشور را با ظرفیت یک میلیون و ۸۰ نخ زالوی مولد به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع در اراضی جورقان در دست احداث و ساخت دارم که این طرح دارای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.

وی با بیان اینکه برای اتمام و تکمیل این‌ طرح به اعتباری افزون‌بر ۱۲ میلیارد تومان نیاز خواهد بود، خاطرنشان کرد: بدون احتساب زمین طرح، از سال گذشته تاکنون افزون‌بر ۶ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه صرف شده است.

زارعی با اشاره به اینکه برای اتمام این طرح نیاز به استفاده از تسهیلات بانکی خواهد بود، یادآور شد: بهره‌برداری این طرح از نقش موثری در تأمین زالوی مورد نیاز کشور برخوردار خواهد بود ضمن اینکه افتتاح این طرح برای بیش از ۵۰ نفر اشتغال به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بازاریابی لازم از کشورهای مختلف برای تولید زالوی این طرح از هم اکنون انجام گرفته و از کشورهای مختلفی چون روسیه، آذربایجان، عراق برای صادرات تولید و تکثیر زالوی این واحد دارای مشتری هستیم، اظهار کرد: ۵۰ درصد این طرح برای تکمیل صد درصدی نیازمند تسهیلات بانکی ۱۰ تا ۱۲ میلیاردی است.

زارعی با اشاره به اینکه این طرح بزرگترین کارگاه پرورش زالو مورد استقبال شیلات کشور قرار گرفته است، تصریح کرد: این پروژه حداقل تولید سالیانه یک تُن زالو خواهد داشت ضمن اینکه پیگیر اخذ سیب سبز طرح برای آنزیم‌گیری نیز هستیم.

این تولید کننده زالوی طبی در همدان گفت: در حال حاضر توسط جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات بانکی پنج میلیاردی به این طرح در قسمت مشاغل روستایی موافقت شده اما طرح ما به طرح مشاغل خانگی نمی‌خورد، چرا که طرح ما در اراضی جورقان واقع شده و جزء طرح جهاد محسوب می‌شود.

وی افزود: از طرفی این تسهیلات موافقت شده در حوزه مشاغل خانگی برای این طرح تسهیلات بسیار سختی بوده و به ازای ۲۰۰ میلیون تومان باید یک نفر را بیمه کرد که با این تسهیلات، بیمه ۲۵ نفر برای ما بسیار دشوار خواهد بود چرا که حریف تورم نیستیم.

زارعی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ درگیر اخذ مجوز برای احداث بزرگترین واحد پرورش و تکثیر زالو در کشور بوده‌ام و مجوز این طرح را موفق به اخذ شده‌ایم، گفت: این طرح یک طرح صادرات محور بوده و در حال حاضر بازاریابی این طرح نیز آماده بوده و تنها نیازمند حمایت برای تکمیل پروژه با استفاده از تسهیلات بانکی هستیم.

 زارعی در ادامه یکی از مشکلات مهم پرورش و تکثیر زالو را بویژه برای واحدهای غیر مجاز تهیه خون برای خوراک زالو برشمرد و گفت: متاسفانه تهیه خون احشام برای خوراک زالو در استان همدان بسیار مشکل بوده و به ناچار خون مورد نیاز برای خوراک زالو را از سایر استان و شهرهای دیگر تهیه می‌کنیم و این امر واحدهای فاقد مجوز را با مشکل مواجه کرده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این طرح ، کارگاه پرورش زالو طبی فعلی بنده نیز دارای تولید سالیانه بیش از ۱۰۰ هزار نخ زالو بوده و برای پنج نفر اشتغال به همراه داشته است.

زارعی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما زالو در صنایع دارویی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی‌که در  سایر کشورها استفاده از زالو در صنایع آرایشی کاربرد بسیار فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: کشور  در بحث داروسازی به آنزیم‌گیری از زالو نیاز فراوانی دارد اما متأسفانه در کشورمان فرآوری زالو به‌ویژه در زمینه صنایع آرایشی و بهداشتی بسیار کمرنگ است.

وی همچنین با بیان اینکه اصولاً خاصیت زالو به خاطر آنزیم‌های آن است نه به خاطر خونی که می‌مکد، گفت: حدود ۱۰۰ آنزیم زالو تاکنون شناخته شده که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر هستند و هنگام مکیدن خون انسان توسط زالو، آنزیم باارزشی وارد بدن انسان می‌شود.

وی با اشاره به وجود  بیش از ۶۰۰ گونه زالو در دنیا، افزود: زالوی طبی «مدیسینالیس»، «ورباما» و «اورینتالیس» سه نوع زالوی طبی معروف هستند که گونه اورینتالیس جزو گونه‌های ایرانی و دارای آنزیم مؤثر هیدریدین است.

زارعی به درآمد پرورش زالو نیز اشاره کرد و گفت: درآمد حاصل از پرورش زالو متفاوت بوده و برخی دپو کرده، برخی نیز زالوی طبی عرضه کرده، همچنین برخی نیز مولد تولید می‌کنند بنابراین درآمد واحد و مشخصی برای آن نمی‌توان در نظر گرفت.

به گزارش ایسنا، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پرورش زالو، از جمله فارم‌های تخصصی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، می‌تواند به توسعه هر چه بیشتر این صنعت در کشور کمک کند.

با توجه به افزایش آگاهی از زالو درمانی و نیاز به روش‌های درمانی طبیعی، انتظار می‌رود که صنعت پرورش زالو در آینده رونق بیشتری داشته باشد، با این حال برای توسعه پایدار این صنعت، نیاز به حمایت‌های قانونی، آموزشی و مالی از سوی دولت و بخش خصوصی است. 

زالوها موجودات شگفت‌انگیزی هستند که قدمتی چندین هزارساله دارند، از زمان کشف آن‌ها تاکنون بیش از ۶۵۰ گونه زالو در طبیعت شناسایی و یافت شده که ۵۰ گونه آن خونخوار هستند و از این تعداد ۱۵ نژاد آن در جهان استفاده پزشکی می‌شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha