زینب شاکری، مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با ایسنا، از موفقیتهای یک داروی گیاهی جدید برای درمان سنگ کلیههای زیر ۱۰ میلیمتر خبر داد و با بیان اینکه این دارو پس از چهار سال کارآزمایی بالینی به دست آمده است، گفت: این دارو قادر است سنگهای کلیه تا اندازه ۱۰ میلیمتر را درمان و دفع کند و نتیجه آن در آزمایشهای بالینی بهطور متوسط ۸۶ درصد بوده است.
تفاوتهای مهم داروی جدید نسبت به محصولات موجود در بازار
شاکری توضیح داد: داروهای گیاهی موجود در بازار معمولاً تنها برای درمان سنگهای کوچکتر از ۵ یا ۶ میلیمتر مؤثر هستند؛ در حالی که داروی ما قادر به درمان سنگهای بزرگتر از ۵ میلیمتر تا ۱۰ میلیمتر نیز است.
وی افزود: داروی جدید از ترکیب چندین گیاه دارویی که در استان کهگیلویه و بویراحمد رشد میکند، تهیه شده و در حال حاضر بهصورت کپسول وارد بازار خواهد شد. این دارو با استفاده از فرآوری گیاهان دارویی در پارک علم و فناوری استان تولید میشود و بهزودی به تولید انبوه خواهد رسید.
قیمت و مقایسه با نمونههای مشابه خارجی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی در مورد قیمت دارو توضیح داد: قیمت این دارو تقریباً مشابه داروهای گیاهی موجود در بازار است؛ اما از نمونههای مشابه خارجی ارزانتر است.
وی ادامه داد: قیمت هر بسته ۳۰ عددی این دارو بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود که این قیمت نسبت به داروهای مشابه خارجی بسیار پایینتر است.
پیشرفتهای علمی و تولید در داخل کشور
شاکری گفت: شرکت تولیدکننده این دارو، تنها شرکت دانشبنیان با مدیریت زنان در استان کهگیلویه و بویراحمد است و فعالیتهای آن در زمینه فرآوری گیاهان دارویی ادامه دارد. ماده اولیه این دارو بهزودی در شرکت خودمان تولید میشود و پس از آن به شرکتهای بستهبندی منتقل خواهد شد.
جایگزینی دارو برای جراحیهای سنگ کلیه
وی با تأکید بر اینکه این دارو میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای جراحی و سنگشکن در درمان سنگهای کلیه باشد، بیان کرد: این دارو با پودر کردن سنگها، کمک میکند تا سنگها بهطور طبیعی از بدن دفع شوند و از عملهای جراحی غیرضروری جلوگیری کند.
برنامههای آینده برای صادرات دارو
شاکری در ادامه به برنامههای آینده برای صادرات این دارو اشاره کرد و گفت: کشورهای خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی را برای صادرات این دارو مدنظر داریم؛ اما اولویت ما این است که دارو را به بازار داخلی وارد کنیم و سپس به صادرات آن بپردازیم.
معرفی داروی جدید درمان اگزما و آلرژی و دستاوردهای پژوهشی
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی، در ادامه از یکی دیگر از دستاوردهای علمی و دارویی در حوزه درمان بیماریهای آلرژیک و اگزما خبر داد.
وی با اشاره به فرآوری گیاهان دارویی برای درمان این بیماریها گفت: این دارو برای اولین بار در دنیا با استفاده از گیاهان دارویی فرآوری شد و در سال ۱۳۹۰ در تهران ثبت اختراع شد.
دستاوردهای علمی و پژوهشی تیم تحقیقاتی
شاکری توضیح داد که این دستاوردها نتیجه ۱۳ سال تلاشهای تحقیقاتی بوده است که با همکاری تیمی بزرگ از متخصصین در حوزههای مختلف از جمله پوست، اطفال، اورولوژی و زنان انجام شده است.
وی افزود: این تحقیقاتی که من مطرح میکنم با همکاری خواهرم، ناهید شاکری از پژوهشگران برتر کشور بوده است که متاسفانه در سال ۱۴۰۱ در حادثهای جان خود را از دست داد. خواهرم در آن زمان به عنوان پژوهشگر برتر در استان کهگیلویه و بویراحمد انتخاب شده بود و در همایش فناوری شرکتهای دانشبنیان دعوت شد.
تلاشهای پژوهشی و موفقیتهای علمی
شاکری با اشاره به تلاشهای خواهرش در مسیر تحقیقاتی این داروها، بیان کرد: طی ۱۳ سال، چهار دارو برای درمان بیماریهای مختلف تحت کارآزمایی قرار گرفت و مجوزهای لازم برای تولید و تجاریسازی آنها اخذ شد.
وی همچنین از دارویی که برای درمان افسردگی و بیماریهای اعصاب طراحی شده بود یاد کرد و افزود: این دارو با داروی استاتالوپرام مقایسه شد و نتیجه بسیار خوبی به دست آمد.
پیشرفتهای علمی در زمینه درمان اگزما و آلرژی
این استاد دانشگاه با اشاره به موفقیتهای بزرگ در زمینه درمان بیماریهای آلرژیک و اگزما گفت: داروی درمان اگزما و آلرژی که برای اولین بار در دنیا طراحی و تولید شده، در حال حاضر مراحل پایانی تولید را میگذراند و بهزودی وارد بازار دارویی خواهد شد.
وی افزود: این دارو دارای خروجی ۹۵ درصدی است و ممکن است پیش از داروی درمان سنگ کلیه وارد بازار شود.
اهداف آینده و ورود داروها به بازار دارویی
شاکری در ادامه با اشاره به برنامههای آینده تیم تحقیقاتی، بیان کرد: هدف ما این است که داروهای درمانی مانند داروی سنگ کلیه و پماد درمان بیماریهای آلرژیک را به بازار دارویی وارد کنیم. امیدواریم که داروهای درمانی دیسمنوره (دردهای قاعدگی شدید) که یکی از دستاوردهای مهم ماست، نیز به زودی وارد بازار شود.
ادامه مسیر علمی و حمایت از پژوهشگران
وی در پایان با تاکید بر اینکه تمامی این دستاوردها حاصل همکاری و تلاش تیم تحقیقاتی بزرگ است، خواستار توجه بیشتر به این دستاوردهای علمی و حمایت از پژوهشگران و دانشبنیانها شد و گفت: این داروها میتوانند گامی مهم در بهبود سلامت جامعه و پیشرفت علم و فناوری کشور باشند.
انتهای پیام
نظرات