• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404022920892
  • خبرنگار : 50294

رئیس حوضه آبریز رودخانه سفیدرود بزرگ خبر داد

کاهش ۴۰ درصدی بارندگی کشور در سال جاری

کاهش ۴۰ درصدی بارندگی کشور در سال جاری

ایسنا/کردستان رئیس حوضه آبریز رودخانه سفیدرود بزرگ گفت: تغییر اقلیم را باید بپذیریم و با توجه به بررسی حوضه آبخیز تالوار نشان می‌دهد که در یک مقطع بحرانی قرار گرفته‌ایم.

نادعلی حاجی‌لری امروز (۲۹ اردیبهشت) در جریان بازدید از سد تالوار با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی بارندگی در کشور طی سال جاری گفت: این کاهش به همان نسبت باعث کاهش ذخایر سدها و آورد رودخانه‌ها شده است.

وی افزود: دغدغه درازمدت ما تنظیم آبخانه‌های کشور است، که حجم مخازن آن‌ها بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود.

حاجی‌لری در ادامه بیان کرد: کاهش بارندگی و از دست دادن چشمه‌ها، چالش‌های متعددی در تأمین آب روستاها ایجاد کرده است که این امر بسیاری از مناطق که پیشتر به منابع آبی محلی وابسته بودند، اکنون بخش زیادی از آب خود را از دست داده‌اند.

وی ادامه داد: در حوزه مدیریت منابع آب کشور، مشکلات چندجانبه‌ای به وجود آمده است؛ در گذشته، قوانینی وضع شده که هرگونه توسعه کشاورزی در حوضه سفیدرود را ممنوع کرده و از سال ۱۳۹۴ تاکنون، ۲۵ سد در این حوضه متوقف شده‌اند. 

نیاز به سرمایه‌گذاری برای حل بحران آب

حاجی‌لری با اشاره به اینکه منابع مالی برای پروژه‌ها به‌سادگی فراهم نمی‌شود، تصریح کرد: برای تأمین منابع مالی، چاره‌ای نداریم جز اینکه به سمت سرمایه‌گذاری برویم که در این خصوص تأمین آب شرب، باید در اولویت قرار گیرد.

این مقام مسئول افزود: دشت خورخوره نیز با مشکلات تأمین آب کشاورزی روبه‌رو است که باید سازمان برنامه، منابع مالی لازم را برای این مهم اختصاص دهد که در این راستا، گزارش جامعی تهیه شده و به وزیر نیرو ارائه خواهد شد. 

وی اظهار کرد: برای تکمیل پروژه‌های آبی بیجار ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که این هزینه باید توسط وزارت نیرو و سایر سازمان‌های مرتبط تأمین شود، تا شرمنده مردم مناطق بحرانی مانند چنگ الماس نشویم و بتوانیم مشکلات آب شرب و کشاورزی منطقه را به‌صورت پایدار حل کرد.

آماده تغییر کاربری گلخانه‌ها به صنایع وابسته به کشاورزی هستیم

حاجی‌لری، ادامه داد: در صورت نبود ظرفیت کافی برای بهره‌برداری از گلخانه‌ها، آمادگی داریم کاربری آن‌ها را به صنایع وابسته به کشاورزی تغییر دهیم و با توجه به مشکلات تأمین آب و چالش‌های موجود در راه‌اندازی گلخانه‌ها، به‌ویژه در مناطقی که زیرساخت لازم فراهم نیست، می‌توانیم به سمت توسعه صنایع تبدیلی و وابسته به کشاورزی حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: توسعه گلخانه‌ها در مناطقی که منابع آبی محدود است، ممکن است از لحاظ اقتصادی و محیط‌زیستی به‌صرفه نباشد، بنابراین تغییر کاربری به صنایع کشاورزی که نیاز آبی کمتری دارند، می‌تواند به بهبود بهره‌وری و ایجاد اشتغال کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha