سیدعلی جعفری در آیین آغاز اجرای برنامه غربالگری تنبلی چشم کودکان سه تا شش سال که امروز ۲۹ اردیبهشت انجام شد، اظهار کرد: اجرای برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۷۷ در سراسر کشور و به تبع آن در استان خوزستان با هدف پیشگیری از اختلالهای بینایی به ویژه آمبلیوپی، شناسایی کودکان با اختلال بینایی و مداخله بهنگام به عنوان یکی از اولویتهای برنامه پیشگیری آغاز شده و مورد توجه خاص است.
وی افزود: معلولیت بینایی از جمله شایعترین معلولیتها به حساب میآید و سن طلایی تشخیص و درمان آن نیز پیش از پنج سالگی است.
معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی خوزستان گفت: برنامه غربالگری بینایی با استفاده از دو روش چارت و دستگاه عیوب انکساری از اردیبهشت تا پایان اسفند توسط مربیان آموزشدیده اجرا میشود؛ در این برنامه کودکانی که پس از معاینه، در سطح اول نیاز به انجام معاینههای تخصصی دارند با معرفینامه و کارت سنجش به سطح دوم برنامه و بیناییسنجی ارجاع میشوند و کودکانی هم که پس از معاینه در سطح دوم نیاز به انجام معاینههای دقیقتر دارند به سطح سوم و چشمپزشک ارجاع داده میشوند تا مداخلات درمانی برای آنها انجام شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته در طرح غربالگری تنبلی چشم در خوزستان، ۳۱۵ هزار و ۶۳۴ کودک معاینه شدند و ۱۵ هزار و ۸۹۱ کودک از این تعداد به سطوح تخصصی ارجاع داده شدند. پس از انجام معاینات تخصصی یک هزار و ۱۸۰ کودک با آمبلیوپی و ۳ هزار و ۳۶۲ کودک دچار اختلال بینایی شناسایی شدند. ۱۹۷ کودک نیز از حمایتهای مالی سازمان بهزیستی بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: این برنامه امسال در ۲۱۲ پایگاه دائم و مرکز مثبت و بیش از ۵۰۰ پایگاه غیر دائمی توسط ۴۹۰ مربی، ۴۵ بیناییسنج و ۱۵ چشمپزشک در ۲۹ شهرستان خوزستان اجرا میشود.
معاون توانبخشی ادارهکل بهزیستی خوزستان گفت: والدینی که کودکان سه تا شش سال دارند با در دست داشتن شناسنامه برای سنجش بینایی برای سنجش بینایی فرزندان خود به پایگاههای دائم در مراکز مثبت زندگی یا مراکز و خانههای بهداشت و یا اداره بهزیستی شهرستانها مراجعه کنند. همه کودکان روستایی و اتباع نیز رایگان غربالگری خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات