به گزارش ایسنا، «یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در اظهاراتی صریح اعلام کرد که زمان پایان کار کابینه فعلی فرا رسیده است.
طبق گزارش شبکه الجزیره، لاپید عملکرد کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را در قبال تحولات اخیر، ناکارآمد و مخاطرهآمیز توصیف کرد.
او در ادامه گفت: کابینه نباید بیش از این در باتلاق غزه فرو رود و ارتش میبایست در محدودههای مرزی موسوم به منطقه غلاف غزه باقی بماند و ماندن در غزه یک اشتباه راهبردی است.
لاپید همچنین خواستار ورود فوری کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شد و تأکید کرد که این کمکها باید به نحوی توزیع شوند که به دست حماس نرسند.
رئیس اپوزیسیون اسرائیل، خواستار یک طرح استراتژیک برای خروج از نوار غزه و تحویل آن به دولت مصر شد و ادامه اشغال نوار غزه توسط اسرائیل را یک «اشتباه استراتژیک، فاجعه اقتصادی و یک تراژدی سیاسی» دانست.
لاپید گفت: «من یک طرح کاملاً متفاوت ارائه دادهام.» «کسی که باید در سالهای آینده غزه را اداره کند، مصر است. اسرائیل باید با آمریکاییها هماهنگ عمل کند و غزه را برای پانزده سال آینده به مصر تحویل دهد.»
وی پیشنهاد خود را با این توجیه کرد که مصر تجربه کافی در برخورد با اخوان المسلمین دارد و از هماهنگی امنیتی نزدیکی با اسرائیل برخوردار است و خاطرنشان کرد که قاهره قبلاً نوار غزه را مدیریت کرده و ظرفیت انجام دوباره این کار را دارد.
او گفت: «این راهحل ایدهآل نیست، اما از بین تمام راهحلهای روی میز، بهترین است. آمریکاییها هم این را میدانند.»
لاپید از نحوه مدیریت درگیری در غزه توسط دولت اسرائیل انتقاد کرد و تاکید کرد: دولت به این سوال اصلی پاسخ نمیدهد: استراتژی چیست؟ همه ما از حذف حماس حمایت میکنیم، اما پس از آن چه کسی بر غزه حکومت خواهد کرد؟»
وی تاکید کرد که هدف باید تسریع روند خروج و در عین حال حفظ حضور نظامی در اطراف نوار غزه برای جلوگیری از گسترش تروریسم باشد و خاطرنشان کرد که «چمنزنی» - اشارهای به عملیات نظامی جاری علیه حماس - نمیتواند به عنوان یک استراتژی بلندمدت و بدون یک جایگزین سیاسی اتخاذ شود.
لاپید هشدارهای خود را با تاکید بر این نکته به پایان رساند: «رها کردن ارتش برای سالها در باتلاق غزه، مانع از آن خواهد شد که اسرائیل بخشی از تغییر تاریخی در خاورمیانه باشد که ما در جریان سفر رئیس جمهور ترامپ به عربستان سعودی شاهد آن بودیم.»
اظهارات لاپید در حالی مطرح میشود که بحران انسانی در غزه شدت یافته و فشارهای بینالمللی برای توقف جنگ و ارسال کمکهای بشردوستانه افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات