• جمعه / ۳۰ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404083019095
  • خبرنگار : 71661

درخواست طالبان از هند برای افزایش استفاده از بندر چابهار

درخواست طالبان از هند برای افزایش استفاده از بندر چابهار

دولت طالبان در افغانستان در جریان گفت‌وگوهای اخیر با مقام‌های هندی خواستار گسترش مبادلات تجاری، ایجاد مراکز بارگیری در خاک افغانستان و راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی از طریق بندر چابهار شد. کابل می‌گوید پس از بسته‌شدن‌ مکرر مرزها با پاکستان، به‌دنبال تقویت مسیرهای جایگزین از جمله ایران و آسیای مرکزی است.

به گزارش ایسنا، دولت طالبان روز پنجشنبه از دولت هند خواست تجارت دوجانبه را افزایش دهد و مراکز بارگیری کالا در داخل افغانستان ایجاد کند؛ درخواستی که در چارچوب تلاش کابل برای تقویت روابط با دهلی‌نو و یافتن مسیرهای جایگزین پس از تنش‌های مرزی و بسته‌شدن‌های مکرر گذرگاه‌ها با پاکستان مطرح شده است.

بر اساس اعلام وزارت بازرگانی افغانستان، «نورالدین عزیزی» وزیر بازرگانی طالبان در جریان گفت‌وگوها از هند خواسته برای راه‌اندازی خطوط منظم حمل‌ونقل دریایی به‌منظور انتقال کالاهای افغانستان از طریق بندر چابهار – که با مشارکت هند در ایران اداره می‌شود – همکاری کند. افغانستان که کشوری محصور در خشکی است، طی ماه‌های اخیر به‌دلیل درگیری‌های مرزی با پاکستان بخش بیشتری از تجارت خود را به مسیرهای ایران و آسیای مرکزی منتقل کرده است.

در این دیدار، عزیزی با «جیتین پراساد» وزیر دولت در امور بازرگانی هند در دهلی‌نو ملاقات و درباره سرمایه‌گذاری، فعالیت‌های مشترک و افزایش فرصت‌های صادراتی برای افغانستان گفت‌وگو کرد. وزارت بازرگانی طالبان همچنین اعلام کرد عزیزی پیشنهاد کرده هند در ولایت نیمروز در جنوب‌غرب افغانستان – واقع در مرز ایران – بندر خشک ایجاد کرده و روند پردازش کالا در بندر «نهاوا شوا» در نزدیکی بمبئی را تسهیل کند.

مقام‌های افغان هفته گذشته به رویترز گفته بودند که به‌دلیل بسته‌شدن‌های مکرر مرزی با پاکستان، حجم حمل‌ونقل از مسیر ایران و آسیای مرکزی به‌سرعت در حال افزایش است. در همین راستا، عزیزی خواستار تسریع روند صدور ویزا برای بازرگانان افغان شد و پیشنهادهایی در زمینه همکاری در حوزه‌های داروسازی، سردخانه‌ها، فرآوری میوه، پارک‌های صنعتی و مراکز توسعه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ارائه کرد.

پراساد در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد این گفت‌وگوها بازتاب‌دهندۀ تعهد مشترک دهلی‌نو و کابل برای تقویت تجارت دوجانبه است. همچنین «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند گفته است که درباره گسترش تجارت و افزایش اتصال منطقه‌ای گفت‌وگو کرده و حمایت هند از توسعۀ افغانستان را تکرار کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha