• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022921181
  • خبرنگار : 71661

افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی مناطق جنگی در سال ۲۰۲۴

افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی مناطق جنگی در سال ۲۰۲۴

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی، کارکنان سلامت و بیمارستان‌ها در مناطق جنگی جهان صورت گرفته که نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته و به گفته کارشناسان، «به سطحی جدید از وحشت» رسیده است.

به گزارش ایسنا، گزارش جدید ائتلاف «حفاظت از سلامت در درگیری‌ها» نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۶۲۳ حمله به مراکز درمانی، کارکنان بهداشت و درمان و کلینیک‌ها در مناطق جنگی جهان ثبت شده است. این رقم افزایشی ۱۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد و نشان‌دهنده رسیدن به «سطوحی جدید از وحشت» است.

این حملات شامل حملات هوایی، موشکی و پهپادی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، غارت یا تصرف این مراکز و همچنین بازداشت و بازجویی از کارکنان سلامت بوده است. بیش از یک‌سوم این حملات در نوار غزه و کرانه باختری اتفاق افتاده و صدها مورد دیگر در اوکراین، لبنان، میانمار و سودان گزارش شده‌اند.

«لئونارد روبنشتاین» رئیس این ائتلاف هشدار داد که این افزایش در شرایطی رخ داده که همزمان تلاش‌هایی برای کاهش حمایت‌های حقوقی از مراکز درمانی و غیرنظامیان در جریان جنگ‌ها صورت گرفته است. او به تحریم‌های اعمال‌شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه کارکنان دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل طرح اتهام جنایات جنگی علیه رژیم صهیونیستی و همچنین قانون مصوب سال ۲۰۲۳ در دومای روسیه که همکاری با دیوان کیفری بین‌المللی را جرم‌انگاری می‌کند، اشاره کرد.

روبنشتاین گفت: «به‌طور میانگین، در سال ۲۰۲۴، هر روز ۱۰ حمله به مراکز درمانی در مناطق جنگی جهان صورت گرفته است. هر یک از این حملات موجب وحشت، آسیب روانی، و در موارد زیادی منجر به جراحت، تخریب یا مرگ شده‌اند. این حملات، توانایی ارائه مراقبت پزشکی را دقیقاً در زمانی که بیشترین نیاز وجود دارد، نابود می‌کنند.»

از مجموع ۳۶۲۳ حمله ثبت‌شده در سال ۲۰۲۴، در ۱۱۱۱ مورد مراکز درمانی آسیب دیدند یا تخریب شدند، ۹۲۷ نفر از کارکنان سلامت کشته شدند، ۴۷۳ نفر بازداشت و ۱۴۰ نفر ربوده شدند. حدود ۸۱ درصد از این حوادث به نیروهای دولتی نسبت داده شده‌اند.

بیش از ۵۵ درصد از بازداشت‌ها توسط نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی انجام شده است. طبق گزارش، در داخل بازداشتگاه‌ها موارد متعددی از سوءاستفاده‌های جسمی و جنسی گزارش شده است. حدود نیمی از تلفات مربوط به لبنان بوده و بیشتر آن‌ها امدادگران اورژانس بوده‌اند که در جریان عملیات ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

این گزارش هشدار داده که استفاده از تسلیحات انفجاری در حملات به مراکز درمانی به‌شدت افزایش یافته و از ۳۶ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۴۸ درصد در سال گذشته رسیده است. بخش اعظم این افزایش به‌دلیل استفاده گسترده‌تر از پهپادها بوده است.

با این حال، نویسندگان گزارش تأکید می‌کنند که این آمارها احتمالاً کمتر از واقعیت‌اند، چراکه در جریان درگیری‌های نظامی، جمع‌آوری اطلاعات دقیق بسیار دشوار است.

«کریستینا ویله» که مسئول جمع‌آوری داده‌های این گزارش بوده، می‌گوید: «احترام به حقوق بشردوستانه بین‌المللی و مسئولیت حفاظت از خدمات درمانی در درگیری‌ها به‌کلی فروریخته است.» او خواستار واکنشی قاطع شد و افزود: «باید عدالت اجرا و پاسخ‌گویی تضمین شود.»

این گزارش از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است با تلاش‌هایی که به‌دنبال تضعیف مفاد حقوق بشردوستانه بین‌المللی هستند، به‌طور جمعی مخالفت کنند؛ پیگیر تحقیق، تبادل داده، پیگرد قضایی از طریق دیوان کیفری بین‌المللی باشند و نهادهای ناظر را تقویت کنند.

همچنین این گزارش خواستار حمایت از بیانیه‌ها و معاهداتی است که حفاظت از غیرنظامیان در درگیری‌های مسلحانه را تقویت می‌کنند و توصیه کرده که دکترین‌های نظامی و پروتکل‌های عملیاتی مورد بازبینی قرار گیرند تا به امنیت مراکز درمانی توجه بیشتری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha