• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۲۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404022921223
  • خبرنگار : 51046

«نسل امید» در ایلام به میدان آمد

روایت رسانه‌ها از نبرد با بحران جمعیت

روایت رسانه‌ها از نبرد با بحران جمعیت

ایسنا/ایلام رویداد رسانه‌ای «نسل امید» با محوریت موضوعات جمعیتی، فرزندآوری، آگاه‌سازی اجتماعی، ضرورت جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در قالب جشنواره هنری و با حضور فعالان حوزه رسانه، فرهنگ و هنر در استان ایلام برگزار شد.

این رویداد با هدف تبیین چالش‌ها و فرصت‌های جمعیتی کشور و استان، با حضور اصحاب فرهنگ و هنر، عکاسان، داستان‌نویسان و فعالان رسانه‌ای، بستری برای تبادل نظر و تولید محتوا در قالب‌های متنوع رسانه‌ای فراهم کرد تا موضوعات مهمی چون آگاه‌سازی اجتماعی، ضرورت جوانی جمعیت، ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری و چالش‌های سالمندی جمعیت کشور مورد بحث و تولید محتوا قرار گیرد.

 اسحاق قیصریان استاد دانشگاه و پژوهشگر جمعیت‌شناسی در این رویداد با اشاره به اهمیت آگاه‌سازی خانواده‌ها در حوزه جمعیت گفت:سیاست‌های جمعیتی توسط دولت تدوین می‌شود اما اجرا و تصمیم‌گیری نهایی بر عهده خانواده‌هاست. لازم است دانش و آگاهی کافی به خانواده‌ها منتقل شود تا بتوانند تصمیم مناسبی بگیرند.

وی با اشاره به وضعیت جمعیت ایران و استان ایلام افزود:جمعیت ایران در حال خروج از مرحله جوانی و ورود به دوره سالمندی است. جمعیت فعال کشور حدود ۷۰ درصد است اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی مناسب، با نرخ بالای بیکاری روبرو هستیم. کاهش تمایل به فرزندآوری، بی‌ثباتی شغلی و ناامنی اقتصادی از عوامل اصلی این وضعیت است.

 قیصریان تأکید کرد:مطالعات نشان می‌دهد ایرانی‌ها هنوز نگرش مثبتی به فرزند دارند اما این نگرش به رفتار تبدیل نمی‌شود چون بستر لازم فراهم نیست. برای تعهد بلندمدت فرزندآوری، باید شرایط شغلی و اقتصادی مناسبی فراهم شود.

وی گفت:اگر می‌خواهیم جمعیت کشور متناسب بماند، باید حداقل نرخ جانشینی یعنی دو فرزند برای هر خانواده حفظ شود. سرعت سالمندی در ایران بالاست و زیرساخت‌های لازم برای سالمندان فراهم نشده است. هر فرد و رسانه‌ای باید نقش خود را در آگاه‌سازی و ترویج فرهنگ فرزندآوری ایفا کند.»

 افشین آزادی رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام با اشاره به «پنجره جمعیتی» و فرصت محدود کشور برای بهره‌برداری از جمعیت جوان گفت:تا سال ۱۴۲۰ پنجره جمعیتی کشور بسته می‌شود و با جامعه‌ای پیر و ناتوان مواجه خواهیم شد. اگر از حالا برای این موضوع چاره‌اندیشی نکنیم، در آینده با مشکلات جدی در حوزه بیمه، سالمندی و تولید روبرو خواهیم شد.

وی نقش رسانه‌ها را در آگاه‌سازی و مطالبه‌گری بسیار مهم دانست و افزود:رسانه‌ها باید با نگاه نقادانه به مسائل آموزش، تولید و فناوری ورود کنند و خانواده‌ها را نسبت به اهمیت رشته‌های فنی و تولیدی آگاه سازند همچنین مشکلات ساختاری در حوزه سلامت، آموزش و حمایت‌های اجتماعی باید مورد توجه و مطالبه رسانه‌ها قرار گیرد.

آزادی به چالش‌های فرزندآوری از جمله هزینه‌های بالای درمان، آزمایش‌ها و حمایت‌های ناکافی اشاره کرد و گفت:یکی از موانع مهم فرزندآوری، نگرانی‌های اقتصادی و هزینه‌های بالای آزمایش‌های ژنتیکی و درمانی است. باید سیاست‌هایی اتخاذ شود که این هزینه‌ها کاهش یابد و حمایت‌های واقعی از خانواده‌ها صورت گیرد.

وی در پایان تاکید کرد:هر رسانه‌ای با هر کارکردی که دارد، باید به موضوع تحکیم خانواده و جوانی جمعیت بپردازد و با تولید محتوای موثر، حتی اگر بتواند درصد اندکی در بهبود وضعیت جمعیتی استان و کشور نقش داشته باشد، رسالت خود را انجام داده است.

 در این رویداد بر اهمیت تولید محتوای خلاقانه و تاثیرگذار در حوزه جمعیت و خانواده تاکید شد و از رسانه‌ها خواسته شد تا با نگاه نوآورانه و مطالبه‌گر، به مشکلات و راهکارهای عملی در این حوزه بپردازند. همچنین مقرر شد آثار برتر در قالب‌های مختلف مورد تقدیر قرار گیرند و به نقش هر فرد و رسانه در بهبود وضعیت جمعیتی کشور تاکید شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha