• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1404023021534
  • منبع : شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان است

پیوند واقعی دانشگاه و صنعت، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم حرکت صنعت فولاد به‌سوی فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان، گفت: بدون بهره‌گیری از نوآوری و تحول فناورانه، این صنعت با بهره‌وری پایین و هزینه‌های بالا مواجه خواهد بود

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، در دومین همایش بین‌المللی صنایع و سازه‌های فولادی که به میزبانی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، با قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد علمی، آن را نمونه‌ای ارزشمند از پیوند واقعی میان دانشگاه و صنعت دانست و افزود: یکی از دغدغه‌های مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی، تقویت همین ارتباط است؛ چراکه توسعه فناوری و نوآوری در کشور بدون مشارکت فعال دانشگاه‌ها در حل مسائل واقعی صنعت، امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به بازنگری در «نقشه جامع علمی کشور» و آیین‌نامه‌های جدید ارتقاء اعضای هیئت علمی، اظهار داشت: در نسخه جدید این آیین‌نامه، بخش‌هایی برای تقویت نقش فناوری و تعامل مؤثر با صنعت افزوده شده است تا دانشگاهیان بیش از گذشته در مسیر تولید دانش کاربردی و قابل تجاری‌سازی گام بردارند.

خسروپناه با اشاره به جایگاه راهبردی ایران در تولید فولاد، خاطرنشان کرد: با تولید سالانه حدود ۴۰ میلیون تن فولاد، ظرفیت عظیمی برای خلق ارزش افزوده از طریق نوآوری در زنجیره تولید و صادرات در اختیار داریم؛ اما تحقق این هدف، مستلزم توسعه فناوری‌های نوظهور و بهره‌گیری از دانش‌های پیشرفته است.

وی در ادامه بر لزوم تدوین «سند دانش‌بنیان صنعت فولاد» تأکید کرد و گفت: این سند باید با مشارکت نخبگان علمی و فعالان صنعتی تهیه شود تا از حالت نظری خارج شده و به ابزاری راهبردی و عملیاتی برای تحول فناوری در صنعت فولاد تبدیل شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت هم‌راستایی سیاست‌گذاری‌های صنعتی با اسناد بالادستی همچون سند هوش مصنوعی، سند فناوری کوانتومی و سند مواد پیشرفته افزود: ورود به موج جدید انقلاب صنعتی، به‌ویژه در عصر هوش مصنوعی و اتوماسیون پیشرفته، ما را ملزم می‌سازد تا زیرساخت‌های فناوری صنعت فولاد را بازآفرینی کنیم.

وی در پایان گفت: پیوند میان دانش و فناوری دانشگاهی با ظرفیت‌های اجرایی و تولیدی صنعت، می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری حکمرانی فناورانه و آینده‌نگر در صنعت فولاد باشد. دانشگاه باید محور حکمت‌آموزی فناورانه و صنعت، میدان کاربرد این حکمت در جهت خلق ثروت و توانمندی ملی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha