به گزارش ایسنا، «گیورگاس گراپتریتیس» وزیر امور خارجه یونان در گفتوگوی تفصیلی با خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورد دو جنگ بزرگ که هم اکنون در جهان ادامه دارد، اظهار نظر و تاکید کرد که «کابوس» و افزایش تلفات در غزه باید پایان یابد و یونان در کنار اوکراین میایستد.
گراپتریتیس که کشورش این ماه ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، گفت: نابرابریها بین ملتها و مردم، جوهر دموکراسی و حاکمیت قانون را به چالش میکشد. در نتیجه، ما به دورانی تبدیل شدهایم که پوپولیسم و عوامفریبان اساساً بر دولتها حاکم هستند.
وی ادامه داد: آشفتگی در جهان، بهعلاوه نتیجه فناوری و پویایی جهان است، به این معنی که هر چالشی - از بیماریهای همهگیر گرفته تا آب و هوا و مهاجرت - همه را تحت تأثیر قرار میدهد. این آشفتگی همچنین به دنبال بحرانی در همکاری کلی جهانی و اعتماد به سازمانهای بینالمللی رخ داده است که در سالهای اخیر در رسیدگی به چالشها شکست خوردهاند.
با این وجود، گراپتریتیس گفت: یونان معتقد است که دموکراسی یک سازوکار خوداصلاحی دارد و آنچه در این دوره چالشبرانگیز مورد نیاز است، رهبری قوی در کشورهای بزرگ و سازمانهای بینالمللی است تا سبب شود که مردم به آرمان والای با هم بودن در صلح و رفاه باور پیدا کنند.
وزیر امور خارجه یونان در ادامه با بیان اینکه «اروپا در بحبوحه جنگ اوکراین نیازمند انعطافپذیری است» اظهار داشت: الزام اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه تصمیمات باید به اتفاق آرا و توسط ۲۷ عضو آن اتخاذ شود، درحالیکه به یک کشور واحد حق وتو میدهد، به یک مانع تبدیل شده است.
او با این حال گفت که وتو منعکس کننده منافع ملی است که باید در هسته سیاست اروپا باشد.
گراپتریتیس تاکید کرد که در حال حاضر، اروپا در یک بحران هویت سیاسی قرار دارد.
دیپلمات ارشد یونان تصریح کرد: گاهی اوقات به نظر میرسد که عناصر اساسی که ما را به عنوان اروپاییها گرد هم آوردهاند، فراموش میکنیم و از برخی اختلافات و درگیریها رنج میبریم. اکنون، باتوجه به پیامدهای جنگ اوکراین، من فکر میکنم که اروپا دوباره باید تابآوری و هویت خود را پیدا کند.
وی گفت که یونان در کنار اوکراین ایستاده است، زیرا از اجرای قانون، حاکمیت و تمامیت ارضی آن حمایت میکند.
گراپتریتیس همچنین در مورد تحریمهای اتحادیه اروپا و ایالات متحده علیه روسیه پس از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ خاطر نشان کرد که آنها فقط تا حدی موفق بودهاند، زیرا مسکو راههایی برای دور زدن تأثیر آنها پیدا کرده است.
او تاکید کرد که در حقیقت، مجازات اقتصادی به «نقطه عطفی برای صلح» تبدیل نشده است.
مقام ارشد اروپایی همچنین در صحبتهای خود درباره جنگ غزه با تاکید بر اینکه کشورش هم با فلسطینیها و هم با رژیم صهیونیستی روابط خوبی دارد، گفت که یونان از راهحل دو کشوری حمایت میکند، در مورد آن و بازسازی غزه بهطور گسترده با اسرائیل و فلسطینیها بحث کرده است و خود را به عنوان یک میانجی صادق میبیند.
او با اشاره به بیش از ۵۳ هزار فلسطینی کشته شده در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفت: من واقعاً نمیتوانم آنچه را که اکنون در خاورمیانه اتفاق میافتد، تحمل کنم.
گراپتریتیس که ریاست نشست شورای امنیت در روز پنجشنبه در مورد حفاظت از غیرنظامیان در درگیریها را بر عهده خواهد داشت، خواستار کمکهای بشردوستانه گسترده به غزه و آتشبس سریع در این منطقه شد.
وزیر امورخارجه یونان در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به سرمایهگذاریهای آمازون، گوگل، فایزر و سایر شرکتها، از جمله در زمینه انرژی گفت که روابط ایالات متحده و یونان در حال افزایش است.
وی گفت که تعرفههای اعمالشده توسط دولت ترامپ تأثیر عمدهای بر کشور او نداشتهاند اما یونان طرفدار تجارت آزاد است.
گراپتریتیس افزود: در حالی که ما تعرفهها را خبر خوبی نمیدانیم، معتقدیم که باید یک مصالحه بین طرفین وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات